Originally Posted by
xwerswoodx
[MENTION=214178]LifeYourself[/MENTION]'e katılıyorum dikkat önemli ama bizde yapıyoruz bu hataları insanlık hali sonuçta. Ben ekonomik krizde ilk iş elden çıkarılabilecek her oyuncuyu çıkarırım. Mesela eğer batmış durumdaysa ve paraya ihtiyaç varsa, genç oyuncuların hepsini potansiyel olsun olmasın seçip takımlara önerip teklif gelen her oyuncuyu kabul ediyorum. gelmeyenler içinde biraz ücret indirip deniyorum, yine olmazsa 0 a kadar düşürüyorum. Maksat sözleşme fesh ederken verilecek paradan ve maaşlarından kurtulmak.
2. olarak takımda yüksek maaş olan oyuncuları yıldız bile olsa çıkarıyorum elden. Mesele gs nin başına geçtiğimde Drogba çok maaş alıyor diye ilk transfer sezonundan elden çıkartmıştım. Yüksek maaşlıları elden çıkarttıktan sonra elde kalan oyunculardan bir iskelet oluştururum ve kalan transfer ve maaş bütceme uygun tr ligi için oyuncular transfer ederim. Mesela Drogbayı satınca Cenk Tosun u çok ucuza almıştım gelecek vaad eden bir forvetti. Bide muhammed m ne almıştım.
3. Kalecin çok maaş alıyorsa direkt elden çıkart ve alt yapıdan yada daha az maaşa tr seviyesinde kaleci al. Göztepe gibi takımlardan iyi defans oyuncuları çıkabiliyor. Defansını 1. 2. lig oyuncuları ile yeniden kurablirsin.
Ne kadar kötü durumda olduğunu bilmiyorum ancak oyuncuları satarken TR liginde tutunabilecek seviyede oyuncular kaldığından emin olman gerek, en azından hedefe ulaşabileceğin bir kadron olması lazım. Bu kadar transferden sonra ilk iş sezonun ilk 3 ayı sadece taktik üzerine antrenman yaptır böylece takım olarak daha iyi uyum sağlayacaklardır.
NOT: Asla tamamen genç bir kadro kurma, kurması ucuz olabilir ama futbolcular en iyi performanslarına 25-26 yaşından sonra ulaşıyorlar yani kadronda 2-3 tane 22- oyuncu varsa 3-4 tane 28+ oyuncu olmasını öneririm, geriside 24-27 arasnda oyunculardan oluşsun.