Topu alana kadar pres yapılması isteniyor. Yer tutması isteniyor. Fenerbahçe'ye karşı oynanan oyunda sadece Beşiktaş dik pasları kullandı daha çok topa hakim olunmaya çalışıyor. Topu alan önce topu vermemek istiyor. Doğru olanda o topu şuan ki kadrodan birinin ayağına verirsen seni delik deşik eder. Ne zaman topa üstünlük kursak pozisyonlar kaçırmaya başlıyoruz. Çok pozisyon buluyoruz istatistik ortada. Umut'un kaçırdıklarından bi farkı yok Rvp'nin de kaçırdığının belki daha çok ve daha net.. Ama isim altında ezilip eleştirilmiyor.. Rakip takımın defansıyla aynı fizik kalitede değil.. Yıpranan savunmalara karşı daha etkili oluyor.. İstediği kadar ben hazırım desin.
Şuan Rvp'nin kaçırdığı goller o profile yakışmıyor. Kaleciyle karşı karşıya hep cılız vuruşlar çıkartıyor. Yoruldu diyecem maçın başında bile aynı şey oluyor..
Ba'nın girmesi en doğru olandı Alves kimseyle uyum sağlıyamıyor en azından Ba koordinasyonu bi nebze savunma anlamında arttırdı. Fernandao gibi bir kafacı varken kanatlardan orta açma adına bekleri kanata çevirmekte doğruydu. ikinci 45 dk Rvp azıcık oyun oynasa maçı alırdık? Adamın oyuna bir faydası yok.
Hatalı olan Rvp'de demiyorum.. Takım bi koordinasyon yakalamış.. Volkan - Şener (GG) Ba Kjaer Caner ( Hasan) - Topal Josef - Markovic Diego Nani buraya kadar Vitor'a sonuna kadar katılıyorum ve burada aksak bir yer yok.. Bu 10 kişinin arasına Rvp'yi koyunca tüm takım savunma yapıyor hele Diego sakatken.. Çünkü Rvp tutamıyor topu giden geliyor.. Fernandao Ortasahada topu yolla indirsin versin, faul alsın bişey yapıyor.. Rvp bin kat daha iyi olsada hazır değil bu şekilde oynatılmaya zorlanması takımla arasını açar.. Ve Vitorla..
Hollanda eğer bizi geçerse Rvp form tutacaktır hele ki maçlarda oynayıp gol atarsa.. Aksi halde bir süre daha kriz devam edecek diye düşünüyorum.. Adam son milli turnuvasını kaçıracak ve Hollanda turnuvaya katılamayacak durumda adamın üzerinde ki baskıda normal anlamak lazım..
Ve son bi de eğer Rvp fizik kalitesi şuan olmuş olsa biz Şampiyonlar Ligindeydik.. İlk maçta o 2 pozisyonu biri boş kale Rvp kaçırmazdı..
Bizde Fenerliyiz beyler bizde fanatiğiz.. Tamam çok büyük transferler çok havasını atıcaz ama adamlara zaman vermek lazım.. Sneijder geldişağinde gs aynı sorunları yaşadı zamanla oturacaktır aynı fizik kalitede geldiler Sneijder'de tüm sorumlu Fatih Terim diyordu şaun Fatihsiz halleri ortada gittiğinden beri haraplar.. Celtic deplasmanı öyle kolay bi deplasman değil.. Kulüp bizden çok çok köklü.. 1 uefada yarı finalimiz var tarihimiz adamlarla kıyaslanamaz.. O takımlarda forma giyen adamlar büyük çapta bi yere geliyor.. Sonra yaşlanıp bize geliyorlar.. Arada fark var..
Ya hu yeni okutum Leite de mesajını yine anlam veremiyorum ? Ya hu bu adam kafa toplarını kaçırmıyor ki ayağında kaleciyle karşı karşıya golleri kaçırıyor Rvp ? Ve her maç 3-5 kaçırdı peşi peşine.. Sadece Fenerbahçe'de oynayamasa eyv dicem. Hollanda ile final oynayan adam oynayamıyorum Hollanda'da.. Tek iyi maçı yok düzgün.. Ama tahminim onunda sorumlusu Fenerbahçe orta sahası ve Vitor'dur..
Fizik kalitesinden bahsediyorum ? Sneijder'e geldiğinde markajı verdiler oynayamadı Sağa attılar olmadı Sola attılar olmadı fizik kalite yok ortada ? Rvp 'de aynı durumda.. Yeniden keşif yapmaya gerek yok.. Yok orta saha yok Forvet.. Fizik kalitesi 0 oyuncu olduktan sonra bal gibi kıyaslarsın..
Topu alıp oyun kuramadık son 10 dk bölümde yer yer denedik olmadı maçı 2 takımda bitirmeye oynadı.
Sanki 7/24 orta açılıyor Rvp kafa vuruşu yaptırmıyorlar.. Ya hu adam kaleciyle karşı karşıya vuramıyor ? İteleyemiyor kaleye..
FM de ki gibi değil demek ki takım kurmak ? O sponsorları bulmak için böyle bi kador ilk etapta kurulmak zorundaydı. Vitor en iyi şekilde idare edip kullanıyor..
Uefa'da finalin kapısından dönüp ligi kazanmış Aykut kocaman bile bu taraftara yaranamazken yapılan eleştirileri çok mantıksız buluyorum. Sadece eleştiri var.. Ya ne yapalım ? Cidden kusursuz bi plan çıkarın tamam desin herkes..
Ama takım ligde açık ara en iyi oyunu ortaya koyuyor.. Ve tüm övgüyü anlamsız bir şekilde Beşiktaş alıyor.. Olimpiyatta biz hapsettik hakeme yenildik.. Trabzon yendi. Lizbon top oynatmadı..
Bu yaş olayınıda anlamadım ? Ronaldo 30 yaşında Robben 31 yaşınd Rvp 32 yaşında.. Adriano ise 27 yaşlarında çöktü gitti adam.. Yaş ? Drogba ile Sneijder aynı dönem oynadı.. Sneijder dökülüp Drogba toparlıyordu.. Ne iyi oynaması Sneijder'de onuda anlamadım. Adam ilk yılı kof geçti.. Tutarlı mantıken anlayabileceğim tek cümle yok yani.. Çok cümle yazıyorsun.. Cümleyi okuyorum düşünüyorum ben mi yanlış hatırlıyorum diye ben mi yanlışım diye açıp bakıyorum yok yani dediğin gibi değil...
Eleştirmek serbest nasılsa.. Tutarlı olmasına gerek yok.. Siz yazın ben zaten daha da okumucam..
Dur dur bak burdada güzel bi cümle var ya yerim o cümleyi ben.. Orta sahadan top kurup Rvp'yi besliyemiyormuşuz ? Rvp oyundayken rakip takım bize o kadar üstün kalıyor ki ilerde top tutamıyoruz ve sürekli defans yapmak zorunda kalıyoruz.. Daha çok efor sergiliyoruz..
Fernandao topu alıp veriyor en azından kafa topu atmasanda olur tüm gol yükünü çekmesine gerek yok. Takımda pozisyona girebilen çok futbolcu var o futbol anlayışındada..
Orta kafa gol oyunu oynamıyoruz Rvp oyundayken tekrar söyleyim.. Bu adam ziyan ettiği pozisyonları kafasıyla değil topu penaltı noktasından şut çekse top kaleye ulaşmayacak bi sertlikte vurduğu için kaybettik. Ayak klasını 11 de çıktığı hiç bir maç sergileyemiyor.. 11 çıkacaksa Fernandao o takımda oynamadan Rvp oyun oynayamaz.. Form tutmadan yada Josef Diego Markovic 3 lüsü sağlam bir dönüş yapmadan zor..