Şık Golümüz!
İlk yarı genel değerlendirme...
Sezonun ilk yarısını tamamladık.Performanstan genel olarak memnunum. Taktiksel olarak değerlendirecek olur isek, oyuna hakim kompakt bir anlayış oturttuk. Çok üretici değiliz fakat oyuncu kalitemiz arttığında bu oyunla tüm ligleri sürklase edeceğiz. Diziliş konusunda gayet esneğiz. Tek katı kuralımız; gereksiz şutlardan, top sürmelerden kaçınıp olabildiğince paslaşmak. Şu an beklerimizin orta yapmalarına izin veriyorum fakat teknik, bitiricilik ve yaratıcılık kapasitemiz yükseldiğinde buna da izin vermeyeceğim.
Yaklaşık 1 aylık lige ara verildi. Bu arada takımımızı hazır tutmak için genç oyuncularımız ile hazırlık maçları yapacağız.
Konsantrasyonumuzu asla kaybetmemeliyiz. 2. Yarıda form düşüklüğü olabilir bizim buna karşın tam konsantrasyon devam etmemiz gerekiyor. Son olarak devre arası transfer yapmayacağım.
Görsel ve anlarım son derece mükemmel. İlk yarı istenilen yerde noktalamışız.
ADANA DEMİRSPOR
Bu yenilgiyi kesinlikle haketmedik. İstatistikler her şeyi anlatıyor. Bu maçta asıl önemli mesele bize taktiksel açıdan yeni fikirler sunması oldu...
Bizim açımızdan çok güzel bir galibiyet oldu. Oyuncularımı kutluyorum.
Anlatım şahane. Umarım sıkılıp kısa kesmezsin. Başarılar...
Sonuçlar güzel bence. Anlatım ise şahane. Transfer döneminde aldığın oyuncuların önemli olanlarının profillerini de paylaşırsan güzel olur.
Bu sene çok rahat çıkacağız gibi![]()
[MENTION=276925]Bigboss3461[/MENTION]; [MENTION=296783]SahteFWRasit[/MENTION]; [MENTION=296944]olgunege75[/MENTION];
İyi dilekleriniz için çok teşekkürler
Tek kale oynadığımız maçın son dakikalarında basit bir gol yedik maalesef...
Uygar bizi çok erken yanlız bıraktı. Takımım savaştı mücadele etti kazanmasını bildi. Önümüzde ki hafta şampiyonluk haftası olacak...
Rakibimiz bizden önce oynadığı maçta yenilgi alınca şampiyonluğumuzu ilan etmiş olduk. Tebrik ediyorum çocuklar. Bize desteğini esirgemeyen taraftarımız ve yönetimimize teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki haftalar bizim için sadece prestij meselesi olacak. Lig değerlendirmesini sezon sonunda düzenleyeceğimiz basın toplantısında yapacağız.
Tebrikler hocam. Sezon sonu gülen taraf olduk
ADANA DEMİRSPOR
Tebrikler. Şampiyonluk qeyfi.![]()
Bize şampiyonluğu getiren 6 haftalık süreçten bazı goller !
[MENTION=279317]Ali Hikmet[/MENTION]; [MENTION=296783]SahteFWRasit[/MENTION]; Teşekkür ediyorum ve umuyorum ki bu henüz bir başlangıç![]()
Şampiyonluk için tebrik ederim![]()
Tebrikler hocam. Çok keyifli bir kariyer oluşturmuşsun. Pas oyununu bu kadar başarılı oynamanın arkasında ne yattığından da bahsedebilir misin?Talimatları ne şekilde kullanıyorsun?
[MENTION=296944]olgunege75[/MENTION]; [MENTION=244779]KANaryaa3[/MENTION]; Teşekkür ediyorum![]()
Taktiksel sorunuza genel değerlendirme postumdan sonra cevap vermeye çalışayım.
Ligin 2. yarısını muazzam noktaladık. Takımın performansından asla şikayetçi olamam.
En yakın rakibimize 22 puanlık bir fark arttık. Play-off sıralaması ise oldukça heyecanlı idi. Gümüşhanespor yükselen diğer takım oldu.
Sezon başı bahsettiğim kompakt oyunu ortaya koymayı başardık.
Sezon başı medya tahmini ve sezon sonu oluşan sıralama...
Sezon başında bireysel değil takım oyunu oynayacağımızı belirtmiştim. Bu istatistiklerde tam olarak bunu ortaya koyuyor. Bireysel istatistiklerde oyuncularımız yok fakat takım performansında sistemimizin ne kadar işlevsel olduğu ortaya çıkıyor!
Takımımız uzmanlaşmaya büyük önem veriyor. Taktiksel antrenörlük hariç her konuda en iyisi...
Avrupa ligleri...
Süper Lig...
Sorunuza kendimce cevap vermeye çalışayım. Öncelikle alt liglerde pas oyununu başarılı oynayabilmek inanılmaz zor çünkü karşı sahaya tam yerleşiyorsunuz basit bir top kaybı ve kontra atak.
Dizilimde esnekliğe ve asimetrik olmaya önem gösteriyorum. Sahanın her bölgesinde üçgenler oluşturabilmeliyiz.
Ana dizilişim şuna benzer bir şey.
Hücuma yerleştiğimizde şu hale dönüşmeliyiz.
Sağ kanadı tamamen beke emanet ediyorum. Sol açık oyuncusunu oyun kurucu olarak oynatıp ortaya gelmesini ve pas kanallarına girmesini sağlıyorum. Boşalttığı alana sol bek oyuncumuz sızıyor. Bu oyunda hiç bir oyuncunuz dripling yapmamalı ve gereksiz şutlardan kaçınmalı. Beklerin orta yapmasına izin vermiyorum. Kalitesiz oyuncular ile oynarsanız kısır bir oyun ve kontra ataklardan bol bol kalenizde gol görebilirsiniz.
Oyunu kontrollü oynuyorum ve kompakt kalabilmek için çok akıcı bir oyun seçiyorum. Defansı orta sahaya çıkartıp tam saha pres uyguluyorum. Tabi bu tür akıcı esnek oyunlar için oyuncular çok önemli. Topu kaybettiğimiz anda tekrar geri kazanabilmeliyiz.
Kaliteli oyuncular ile böyle bir skor ve istatistikler elde edilebiliyor.
(fm 16 ya yeni başladığımdan dolayı bu örnekler fm 15 ten )
Ligde ortalama sahip olma oranımız. Çoğu maçlarda %75 civarı olabilir.
İsabetli pas oranlarında ilk 10 da 8 oyuncumuzun olması her şeyi açıklıyor.
Son olarak dediğim gibi iyi futbol iyi oyuncular ile oynanır.![]()
Anladım hocam. Tiki-taka'yı Barca'dan Real'e taşımışsın, mükemmel istatistikler hakkaten
İyi oyunculardan kastın da sanırım genel olarak pas, takım oyunu, teknik ve yaratıcılık özellikleri kuvvetli oyuncular aradıkların. Fiziksel olarak da belki dayanıklılık gerekebilir. Manisa'yla özellikle üst liglerde daha kuvvetli rakiplere karşı bakalım nasıl sonuçlar alacaksın..
Başarılar Hocam
Gayet güzel bir sunum olmuş.
Bazı şeyler gözüme çarptı onları söylemek isterim.
Sezon öncesi kaç kombine satmıştın.
Genel olarak seyircinin 1600 civarında olduğunu gördüm. ligdeki ortalamaların sıralamasında kacıncı sıradasın.
Ankaragücü bü konuda gayet başarılı bence.
Oyun manteliten çok güzel bence bu şekilde üstüne koyarak devam et.
Seyirciyi stadta istiyoruz hocam...
![]()
![]()
![]()