1 ile 8 arası toplam 8 sonuç

Konu: Forvetten verim alamamak ve uygun rolü bulamamak (yardım)

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    Balıkesir

Taktiğin baştan sona çelişiyor. Ne oynamak isteğini anlayamadım. Herşey birbirine girmiş. Bu kadar yüksek tempoda top pek sende kalmaz takım telaş yapar. Hele ki büyük takımsan top hep bende kalacak diyorsan fırsatçı golcüyü unutmalısın tek forvetli sistemde. Fırsatçı golcü kontra atak sistemi için uygun bir oyuncu rolüdür. Destek görevli forvet rollerine yönelki forvetin oyuna katılsın ver-kaçlara girsin geriden ceza sahasına koşular yapsın kanat oyuncularını pozisyona soksun. İlla hücum rollü forvetle oynayacaksanda yardımcı forvet kullan görevini hücum olarak belirlersin. Ayrıca topa sahip olmak için uygulanacak en mantıklı başlangıç stratejisi kontroldür. Takımın mental durumuna görede felsefeni ayarla. Bana sorarsan akıcı ideal. Neden dersen topa sahip olmak için yakın oynamak gerekir. Akıcı felsefelerde takım daha çok yardımlaşır birbirine yakın oynar. Çok akıcı felsefe tavsiye etmem. Dünyada çok akıcı felsefeyi kullanan çok az takım var. Fenerbahçede fiyasko olur. Herkes başlar kafasına göre takılmaya.

Quote Originally Posted by hknshr View Post
    Taktiğin baştan sona çelişiyor. Ne oynamak isteğini anlayamadım. Herşey birbirine girmiş. Bu kadar yüksek tempoda top pek sende kalmaz takım telaş yapar. Hele ki büyük takımsan top hep bende kalacak diyorsan fırsatçı golcüyü unutmalısın tek forvetli sistemde. Fırsatçı golcü kontra atak sistemi için uygun bir oyuncu rolüdür. Destek görevli forvet rollerine yönelki forvetin oyuna katılsın ver-kaçlara girsin geriden ceza sahasına koşular yapsın kanat oyuncularını pozisyona soksun. İlla hücum rollü forvetle oynayacaksanda yardımcı forvet kullan görevini hücum olarak belirlersin. Ayrıca topa sahip olmak için uygulanacak en mantıklı başlangıç stratejisi kontroldür. Takımın mental durumuna görede felsefeni ayarla. Bana sorarsan akıcı ideal. Neden dersen topa sahip olmak için yakın oynamak gerekir. Akıcı felsefelerde takım daha çok yardımlaşır birbirine yakın oynar. Çok akıcı felsefe tavsiye etmem. Dünyada çok akıcı felsefeyi kullanan çok az takım var. Fenerbahçede fiyasko olur. Herkes başlar kafasına göre takılmaya.
    Hocam sezon içerisinde taktiksel bir kaç değişiklik yapmıştım sizin söylediğiniz gibi. Kontrol ve akıcı felsefelerini benimsemiş durumdayım ztn ön liberoyu da orta sahaya çekip, göbekte 2 yönlü orta saha - savaşçı orta saha (savunma) olarak seçiyorum. Kanatlarımda içe kat eden oyuncular destek görevinde AMC pozisyonu da aynı Oyun Kurucu (Hücum)

Ancak sizin tavsiyenizi deneyip, Yardımcı forvet (Hücum) rolü verdiğimde, forvetim adeta defansın kucağına düşmüş oluyor, daha 15. dakikada forvetim 6,6 ya düşüyor. maç içinde de % 100 lük pozisyona girdiği zamanda çok basit golleri kaçırıyor, yada defansın arasına atılan topu alıyor, rakibi 5 mt gerisinde, driblinge kalksa kaleciyle karşı karşıya kalacak, ancak o destek bekliyor pozisyon ölüyor.

Eğer rolü Yardımcı forvet (destek) olunca da o zaman AMC mevkiindeki oyuncuyu bozuyor, çünkü top o bölgede oynandığında takım atağa yönelip, ceza sahası dış yayından organizasyon başlattığında forvet yaya kadar çıkıyor, AMC yerine takım ona oynuyor, oda topu eziyor.

anlayacağınız çıkamadım işin içinden. şu an elimde en iyi kombinasyon akıcı ve kontol felsefeler dar alanda oynamak istiyorum ancak asistan menejerim (ki zidane dır) dar alanda oynama diyor, ceza sahasına paslaşarak gir kullanıyorum, kullanma diyor, aksi bisey yaptığım zaman da oyuncu ratingleri düşüyor. Bir türlü ritmini bulamadım.

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri