Quote Originally Posted by IlGiurista View Post
Gol bulmada zaman zaman sıkıntılar yaratsa da FM'de pas oyunu bir şekilde oynatılabiliyor. Ama, bu oyuna tam olarak Barça veya Guardiola'nın oyunu diyemeyiz. Zira birçok farklı şey denememe rağmen rakip sahada istediğim presi bir türlü tam olarak icra edemedim. Rakipler bir şekilde kontra atağa çıkıp kalenizde birçok pozisyon bulabiliyor.
Oyunda maçları genelde kapsamlı yada tam olarak izlerim. Bu şekilde rakibin oyun tarzına göre hamleler yapıp ince dokunuşlarla sonuç alabiliyorum. Örneğin fenerbahçe kariyerimde ilk sezon galatasaray deplasmanına standart oyun anlayışı akıcı felsefe ve topa sahip ol-düşük tempo talimatlarıyla çıktım. Topla oynamada %58e 42 gibi bir üstünlüğüm olsada skor tabelasına baktığımda ilk yarı sonunda 2-0 mağluptum ve şutlarda 5-2 gs üstünlüğü vardı. İkisi gol oldu zaten. İkinci yarıya standart oyun anlayışından kontrollü oyun anlayışına geçerek başladım. İlk yarıda oyunu tutmak adına destek görevi verdiğim beklere hücum görevi vererek hücuma derinlik katmaya çalıştım. Sonuç olarak savunmayıda önde kurmamla rakip yarı sahada dominasyon sağladım. Maç sonunda skor 2-2 olmuş, bir topum direkten dönmüş, muslera 3 tane mutlak gol pozisyonumu engelleyerek 8.3 ile maçı tamamlamıştı. Özetlersem ilk yarı stabil bir oyun anlayışıyla hüsran yaşadım ama ikinci yarı bindiren ısıran hücum varyasyonlarında değişkenlik gösteren bir yapıyla hem savunmada hem hücumda çok iyiydim. İlk yarı şut aymadaki 5-2lik gs üstünlüğü ikinci yarıda 8-12 ile benim lehimeydi.