Nasıl bir sistemle oynamak istediğime karar veriyorum önce. Oyuncuların analiz kısmına baktığımda sahaya nasıl yayıldıklarına dikkat ediyorum, ayrıca nasıl paslaştıklarını nerlerde pas trafiği yoğun olduğuna bakıyorum. Oyuncu rollerini de bu mantıkla veriyorum. Yani mesela bakıyorum ki ortasahada bir oyuncum mevkisinin çok ilerisinde yer alıyor. Ona göre rolü değiştirebiliyorum. Bu oyuncunun kendi özelliği ile de alakalı olabilir. Başka bir örnek. Mesela ben oyuncularımdan rakiplerden kaçıp top almak için boş alanlara hareketlenmelerini istiyorum. Böylelikle oyuncumun topu aldıktan sonra arkadaşına aktarabilmesi için belirli bir süre olmuş olacak . O yüzden mesela boş alanlara hareketlen oyun içi tercihi kazandırmaya çalışırım.
Taktiğin önce iyi gidiyor sonra bozuluyor ise burada bence taktiğin başta bazı sorunları vardır fakat bu oyuna bir şekilde yansımamış olabilir. Olağanüstü oyuncu performansları olmuş olabilir o maçlarda. Ya da sonraki maçlarda kilit oyuncuların oynamamış olabilir . vs vs .İyi incelemek lazım. Taktiğini paylaşabilir misin? bakalım beraber diğer arkadaşlarla .

Alıntılı Yanıtla