-
SEZON DEĞERLENDİRMESİ
Görevi ilk aldığımda takım 12. sırada bulunuyordu. Çok sevdiğim Fikret Orman'ın tabiriyle "yanan eve girmiştik." Bugün geldiğim noktada ligi 59 puanla 2.sırada bitirmiş bulunmaktayız.
Görevi ilk aldığımda geride kalan 16 maçta en az 40 puan almayı düşünüyordum. Hedefimizden 2 puan sapma ile 38 puan kazandık. Kaybettiğimiz puanların rakiplerimize karşı olmayışı bizim canımızı yakmadı. Bu konuda gelecek sezon daha dikkatli olmak gerekecek.
Takım açısından bir değerlendirme yaparsak, özellikle Tomlinson transferinin takıma büyük katkı verdiğini gördüm. Tomlinson dışında bütün maçlara ağırlığını koyan bir oyuncumuz olmadı. Diakhate, Leo Ceara, İlhan Parlak, Barış Memiş hep inişli-çıkışlı bir performans sergiledi. Bu nedenle gelecek sezon yepyeni bir kadro kurmayı düşünüyorum. Umarım mali yapıyı sıkıntıya sokmadan bu değişimi sağlarım.
Transferlere gelince sezon arasında 4 transfer gerçekleştirmiştim.
Bu transferlerden Tomlinson az önce bahsettiğim gibi büyük katkı verdi.
Koray Arslan, kendisinden beklentilerimi oyundan atıldığı maç dışında boşa çıkarmadı. Tecrübesi ile defansı toparladı.
Mama, ilk maçlarda katkı verdi fakat daha sonra sakatlandı ve yabancı sınırlaması sebebiyle kendisinden faydalanamadım. Fakat önümüzdeki sezon kadromda düşündüğüm oyunculardan.
Harun Alpsoy'u ise yerli oyuncu olarak kadroma kattım. Fakat yeni değişen yabancı kuralından dolayı, daha önceden İsviçre Milli Takımını seçtiği için yabancı statüsünde değerlendirildi.Dolayısıyla ligin büyük bölümünde kendisinden faydalanamadım. Yine de 16 maçın 8'inde oynadı ve takım için iyi bir yedek oldu.
Önümüzdeki sezon çok zor ligde oynayacağız. Bu nedenle futbol camiasının dinlendiği br ortamda çok çalışmam gerekecek. Yaz dönemi için kendime koyduğum hedefler;
1. Kulübün antrenör ekibini yenilemek,
2.Takımda ücret-kalite dengesini oluşturmak
3.Süper Lig'de takıma katkı verebilecek iyi yerli oyuncular transfer etmek
4.Süper Lig'de takıma seviye atlatacak yabancı oyuncuları tespit etmek,transfer etmek ve ya kiralamak
Kariyerim açısından da bir değerlendirme yapmak isterim. İlk menajerlik sınavımı geçtiğimi düşünüyorum. Kariyer olarak hedefim, öncelikle Beşiktaş'ta menajerlik yapabilmek. Fakat Beşiktaş'ın bu sezon şampiyon olmasından dolayı bu şu aşamada zor gözüküyor. Ayrıca Beşiktaş'ın şu anda beni transfer etmek isteyeceğinden emin değilim. Bu sebeplerle, Bursaspor, Trabzonspor, Kasımpaşa,Gençlerbirliği ve ya Başakşehir takımlarından teklif gelmedikçe Kayseri Erciyesspor'u bırakmayı düşünmüyorum.
Ayrıca kariyer olarak bir hedefim de çalıştığım takımlarda bir sistem oluşturmak ve arkamda "enkaz" bırakmamak. O yüzden durum ne olursa olsun yukarıdaki 4 maddeyi gerçekleştirmeden Kayseri Erciyesspor'u bırakmayı düşünmüyorum.
Bu Konuya Ait Etiketler
Mesaj Yetkileri