1 ile 26 arası toplam 26 sonuç

Konu: Düzenli taktik oturtamamak ve savunma problemi

Hybrid View

Quote Originally Posted by jesmatador View Post
    Onun olması diğer takımların senin taktiğini çözmesi ve sana karşı önlem almalarından dolayı oluyor.
    İyide o zaman taktik üzerinde ve bazı mevkilerde değişiklik oynamalara gidiyorum. ben her yıl farklı bi sistem ve faklı bi taktik deneyemem ki. genelde aynı taktik üzerinde değişiklik yapılır devam edersin oturmuş taktikle. denemediğim taktik kalmadı internette. kendi yaptıklarımda olmadı. bir türlü taktik oturtamadım valla.

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

Oyun zor kabul etmek gerek. Önceki serilerde olduğu gibi DMC kullanmadan savunma yapmak zor olsa gerek. En azından kanatlı bir diziliş kullanıyorsanız DMC olmazsa olmaz. 4-2-3-1 oynatıyorum. Merkezde oynayan iki oyuncuyu MC pozisyonunda kullanmak istiyorum ama savunma dörtlüsü ile orta sahanın ortasında oynayan oyuncular arasındaki o boşluğu rakipler hallaç pamuğu gibi değerlendiriyorlar. Savunmayı yapabilmek için 4-2-3-1'de MC pozisyonunda oynayan iki oyuncuyu DMC pozisyonuna çekip oynatıyorum. Rakibin forvet oyuncuları yada forvet arkası oynayan oyuncularından ziyade rakibin etkili kanat oyuncularına markaj yapmayı dene/deneyin. Rakipler genelde kanattan gelişen ataklarla çok gol buluyorlar. Ve hep aynı dizilişi kullandığımız zaman belli bir sonra taktik çözülüyor. Hep aynı diziliş ile yürümüyor. A,B planı olacak. Maç oynanırken de hamleleri doğru yapmak gerekiyor. Mesela kenar komutları çok işe yarıyor...

Son olarak; boş verin hazır taktiği kendiniz taktik yapıp oynayın şu oyunu

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Mamadou View Post
    Oyun zor kabul etmek gerek. Önceki serilerde olduğu gibi DMC kullanmadan savunma yapmak zor olsa gerek. En azından kanatlı bir diziliş kullanıyorsanız DMC olmazsa olmaz. 4-2-3-1 oynatıyorum. Merkezde oynayan iki oyuncuyu MC pozisyonunda kullanmak istiyorum ama savunma dörtlüsü ile orta sahanın ortasında oynayan oyuncular arasındaki o boşluğu rakipler hallaç pamuğu gibi değerlendiriyorlar. Savunmayı yapabilmek için 4-2-3-1'de MC pozisyonunda oynayan iki oyuncuyu DMC pozisyonuna çekip oynatıyorum. Rakibin forvet oyuncuları yada forvet arkası oynayan oyuncularından ziyade rakibin etkili kanat oyuncularına markaj yapmayı dene/deneyin. Rakipler genelde kanattan gelişen ataklarla çok gol buluyorlar. Ve hep aynı dizilişi kullandığımız zaman belli bir sonra taktik çözülüyor. Hep aynı diziliş ile yürümüyor. A,B planı olacak. Maç oynanırken de hamleleri doğru yapmak gerekiyor. Mesela kenar komutları çok işe yarıyor...

Son olarak; boş verin hazır taktiği kendiniz taktik yapıp oynayın şu oyunu

DMC'yi bırak liberosuz savunma yapamıyorum yahu. iki stoper arkalarına da bir tane libero ile ite kaka 2.sezonda
    Ipswich Town ile şampiyon oldum. 3.sezon yine ite kaka premier lig'te kalabildim şimdi 3'te sıfır ile sezona başladım resmen kafayı yiyecek durumdayım bir türlü istediğimi yapamıyorum. Halen kanattaki adamlar patır patır gol atıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    06

Quote Originally Posted by mwaru View Post
    DMC'yi bırak liberosuz savunma yapamıyorum yahu. iki stoper arkalarına da bir tane libero ile ite kaka 2.sezonda [/SIZE]Ipswich Town ile şampiyon oldum. 3.sezon yine ite kaka premier lig'te kalabildim şimdi 3'te sıfır ile sezona başladım resmen kafayı yiyecek durumdayım bir türlü istediğimi yapamıyorum. Halen kanattaki adamlar patır patır gol atıyor.
    Bu seride maç motorunda bunu engellemek gerçekten çok zor. O yüzden aynı durumdan biz de yararlanmaya çalışmalıyız. Rakibe ne kadar az top gösterilirse + rakip topu aldığında ne kadar agresif olabilirsek o kadar tehlikeden uzaklaşmış olabiliriz. Bunun yanında topu kanat oyuncularımıza ulaştırıp benzer tehlikeli sonuçları biz de oluşturabiliriz.

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by mwaru View Post
    DMC'yi bırak liberosuz savunma yapamıyorum yahu. iki stoper arkalarına da bir tane libero ile ite kaka 2.sezonda [/SIZE]Ipswich Town ile şampiyon oldum. 3.sezon yine ite kaka premier lig'te kalabildim şimdi 3'te sıfır ile sezona başladım resmen kafayı yiyecek durumdayım bir türlü istediğimi yapamıyorum. Halen kanattaki adamlar patır patır gol atıyor.
    Belkide libero kullandığın için savunma yapamıyorsun. Üç tane stoper oynatman takımın iyi savunma yapacağı anlamına gelmez. Geride dörtlüden sapma bence. 4-1-4-1'i dene 4-5-1'i dene. Oyunculara verdiğin oyuncu rolleri de önemli. Mesela kanat oyuncularını destek rolünde oynat. Bu şekilde kanat oyuncuları takım savunmasına daha çok destek veriyorlar. Orta sahada mutlaka bir tane savaşçı orta saha pozisyonunda oynayan oyuncu bulundur.

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri