Quote Originally Posted by Adana Demirspor View Post
@perpetua Taktikle ilgili birkaç soru sormak istiyorum. Özellikle takım hücüm halindeyken ve G.Saray üzerinden örnek vermek istiyorum.

Taktiğimiz Klasik 4-2-3-1 olsun.

Takım hücuma kalktığında savunma orta çizgideyken MC'lerden birtanesi(De Jong) stopere,sol stoper(Balta) sol beke geçip defansı 4'lesin.

Sol bek(Carole) hücuma,önünde ki İÇe kat eden(Bruma) forvet yakınına geçsin.

AMC rolünde ki oyuncu(Sneijder) hücumu yönlendiren adam rolüne,diğer MC(SelçukVsTolga) dönen topları toplama görevinde olsun.

- Bu formatta oynamak için nasıl bir diziliş yapmam gerek?

- Oyunculara hangi rolleri vermem lazım?

- Hangi mantalite ile oynamam gerek? (Standart-Akıcı) (Kontrollü-Katı) vs..

- Takım talimatlarından hangilerini vermem gerek?

Belki uzun ve karışık oldu,cevaplarsanız sevinirim. @perpetua
Karisik olmadi da, hucumdayken geride 4 kisiyle neden bekledigini tam cozemedim.
Carole'u ileriye yolladiysan ve De Jong'u Half Back rolunu kullanarak DC'ye geri aldirdiysan, Hakan Balta zaten kendiliginden sola dogru yaklasir. Eger sag bekteki oyuncuya hucuma cikmama gorevi verirsen, o da cikmaz ve geride asimetrik bir 4'lu olusur.

Oynayacagin mantalite ve oyun tarzi ne oynamak istedigine bagli.

Bence mevcut kadronun atletik ozellikleri goz onunde bulundurulursa ozellikle dis sahada daha defansif, hizli kenar oyunculari ile gole gidecek, disiplinli bir oyun anlayisi daha dogru.
Ic sahada ise biraz daha ofansif (standart/kontrol), biraz daha yuksek tempo ve biraz daha direkt oynarim. One gectikten sonra ise cok daha defansif bir oyuna gecip (rolanti), topa sahip ol komutunu kullanirim.

Her ikisinde de ben oyun tarzini dengeli veya kati olarak tercih ederim. Bu tercihimin nedeni kadroda Sneijder'in, Podolski'nin ve Eren'in var olmasi ve onlari biraz daha ofansif yonde kullanip, diger oyunculara defansif yonde biraz daha fazla sorumluluk yuklemenin daha mantikli olmasi.