Quote Originally Posted by ttarlabasi View Post
2. Benzer dizilişler fakat BJK için en doğrusu 4-2-3-1 Wide. BJK 2 wingerla oynuyor. Sağda Quaresma'yı MR oynatmak doğru değil bence. Hatta BJK'de natural MR oynayacak adam yok. Ş.Güneş'in en bilinen özelliklerinden biri de sarkık önlibero (DM) kullanmamasıdır. Selçuk-Colman, Ozan-Belluschi örneklerinde de olduğu gibi.
1'i atladim, cunku zaten kontrolleri yapip duzenlenecegini yazmistim.

3 & 4. Yabancılar da eksik veya hatalı bilgi girebilir. Bu böyle kalmamalı. Farklı kaynaklardan kontrol edebilirsiniz.
Eksik veya hatali degil, bunlarin bilerek boyle yazilmis oldugunu anlatmaya calistim.

11. Artık BJK de sözleşme şartlarını açıklamıyor. Bunu sözlü olarak duymuştum. Transfermark'ta da satınalma opsiyonu gözüküyor fakat bedel belli değil. Geçen sezon Marcelo, bu sezon da Talisca ve Aboubakar'ın da satın alma opsiyon bedelleri resmi olarak açıklanmamıştı sanırım. Fakat Utku'nun maaşını kesin BJK ödüyordur.
Aciklamayarak basladi, aciklayarak bitirdi transfer sezonunu.
Maliyetinin oldukca cuzi olacagini da dusunerek varsayimla bir opsiyon eklemeyi cok mantikli bulmuyorum.
Maasi konusunda katiliyorum.

14. Bu konuda anlaşamayacağız yine fakat tepkimi koyayım. TFF resmi sitesine göre BJK'nin şampiyonluk sayısı 14. Bu linki baz almanız lazım: http://www.tff.org/default.aspx?pageID=379

Sizin mantığınıza göre Galatarasay'ın da UEFA kupası oyundaki Euro Cup tarihçesinde yani Sevilla'ların falan olduğu yerde gözükmemeli. Çünkü 2009-10'dan beri Avrupa Ligi olarak isim ve statü değiştirdi. Fenerbahçe'nin Balkan Kupası gibi bir formatta olmalı. Mantığınız aynen böyle yani
Hayir degil.
Federasyon kupasi sampiyonasinin farkli bir turnuva oldugu, Super Lig ile hic bir baglantisinin olmadigini TFF 2002 yilinda karara bagladi.

Evet Besiktas o yillarda Turkiye sampiyonu olmustur ve yildiz uygulamasi icin bu sampiyonluklar sayilmalidir, ancak bu sampiyonluklar Turkiye Super Ligi turnuvasinin sampiyonlugu degildir karari verildi.

UEFA kupasi isim ve statu degistirdi ancak ayni turnuvanin devami olarak kabul edildi.
Cumhurbaskanligi kupasinin adi da Super Kupa oldu. Lig sonunda Mayis/Haziran ayinda oynanan kupa, bir sonraki sezonun Agustos ayina alindi ama ayni turnuvanin devami olarak kabul edildi.

Ancak Federasyon Kupasi Sampiyonasi'nin devaminin Turkiye Super Ligi oldugu kabul edilmedi. Bu yonde TFF tarafindan bir karar verilmedi. Aksine, devami olmadigina dair karar verildi.

Oyunda gordugun toplamlar kuluplerin farkli turnuvalarda kac defa sampiyon oldugu. Bir cok ulkede ulkenin sampiyonu olmak ile ulkenin ana liginin sampiyonu olmak ayni kavramlardir. Bu nedenle lig kurulmasindan onceki sampiyonluklar da ayni kapsamda tutulur. Ancak yukarida yazdigim gibi verilen karara gore bizde boyle degil.

Ornegin Ispanya'da ulke sampiyonu 1929'da ligin kurulmasina kadar Copa Del Rey'i kazanan kulup olarak kabul ediliyordu. Ligin kurulmasiyla beraber ulke sampiyonunu lig belirledi. Daha onceki yillarda Copa Del Rey'i kazanmis ulke sampiyonlari, daha sonra kurulan ligin sampiyonu olarak kabul edilmedi cunku Lig, Copa Del Rey'in devami olarak kabul edilmedi.

Ote yandan Yunanistan ligi 1927'den itibaren var kabul ediliyor cunku daha sonra kurulan ligler, bir onceki ligin devami olarak kabul edilmis. Veya Premier Lig, eski 1. Futbol Liginin devami kabul ediliyor cunku bu lig bir onceki ligin devami olarak kabul edilmis. Ancak bu demek degil ki 1927'den once turnuvalar yapilmadi, sampiyonluklar kazanilmadi.

Yani mesele benim istemem veya istememem degil, TFF'nin vermis oldugu karar. Bu karara gore Besiktas 12 defa Super Lig Sampiyonu olmustur. 14 defa Turkiye sampiyonu olmustur. Biz de Besiktas'in 12 defa Super Lig, 2 defa Federasyon Kupasi Sampiyonasini kazandigini olmasi gerektigi sekilde de yansitmisiz. TFF, Super Lig'in, Federasyon Kupasi sampiyonasinin devami olduguna dair karar versin, biz de ona gore bu sampiyonluklari Super Lig Sampiyonlugu olarak yansitiriz. Ancak TFF bu karari vermedigi surece, gercek olmayan bir veriyi veritabanina eklemek dogru olmaz. TFF'nin bu konuda hic bir karari olmasa, isin sencesi ve bencesi olurdu. Ancak bu karar isiginda bu isin tartisilabilir bir yonu yok.