Öncelikle herkese selamlar,

4 arkadaş Türkiye Ligini oynamaya karar verdik ve hali hazırda FM 2017 oyunumuza başladık. Bu 4 kişi arasında en tecrübeli benim cm 99 dan beri bu oyunu oynarım. Steame geçtiğinden beride orjinali ile hiç aksatmadan her sene yenileyip oynadık. Benle birlikte son 2 senedir oynayan yeğenim bu 4 kişi arasından. Diğer geriye kalan 2 kişi bizi izleyerek bu oyuna özenip başlayan 2 arkadaşımız. Yeğenim Galatasaraylı. Diğer 2 kişiden birisi Fenerbahçeli öbürü Trabzonsporlu. Bende Fenerbahçeliyim ama diğer arkadaşımın oyun tecrübesi olmadığı için Fenerbahçeyi ona bıraktım. Bende Başakşehir Beşiktaş arasında gittim geldim. Şimdi ilk sene o kadar tecrübemiz var vezir olmaya niyetlenip rezil olmayalım diye Beşiktaşı seçtim. Ve hiçte pişman olmadım. FM tarihimde bir dünya takım yönettim şuana kadar böyle bir futbol oynatabildiğimi hatırlamıyorum. Oyun tamamen pas üzerine ve topla oynama üzerine kurulu. Arkadaşlar her maç %65 - %70 arası maça hükmedip, 650-800 bazende abartıp 900-950 pas yapmak istiyorsanız vereceğim taktiği iyi inceleyin derim

Tabiki her maç galibiyet alıyorsunuz diye birşey yok Ölüm Grubu olarak çektiğim Şampiyonlar Ligi grubundan 0 puan çektim. PSV , Napoli , Benfica. Gerçekten çok zorlu bir gruptu. İnanırmısınız Napoli 2 maçıda 30 dakikada 5er gol atarak bitirdi. Aynı şekilde Benficadan 1.ci dakikalarda yediğimiz goller bizi yıktı. PSV ile kafa kafaya oynamamıza rağmen ilk maç evimizde kaybederken 2.ci maçta Hollanda taraftarı PSV nin gerçekten 12.oyuncusu oldu. Ve istatistiklere baktığımda ilginç bir şekilde her maç en az %60 topa sahip olduğumuzu gördüm. Ligte 14.haftadayız 43 gol attım 21 gol yedim. Şampiyonlar liginde 6 maçta 6 gol attım 21 gol yedim. Çok gol atıyoruz ama çok gol yiyoruz. Çok gol yememizin sebebi malasefki stoperlerin hepsinin inanılmaz yavaş olması. Bu nedenle öncelikle bütün stoperlerinizi belki Marcelo kalabilir. Geri kalan bütün stoperlerinizi bir an önce satıp 2 tane hızlı ve teknik stoper almanızı öneriyorum. Benim şuanda hedefim bu. Oğuzhanı elinizde tuttuğunuz sürece ileriye transfer yapmanıza gerek yok. Aboubakar leblebi gibi gol atıyor. Aynı şekilde Solda oynattığım Babelde ligte Aboubakardan sonra 2.gol kralı. Aboubakar : 15 , Babel : 12 .. Başakşehir 9 galibiyet 4 beraberlik 1 yenilgi ile 31 puanla lider. Biz ise 27 puanla 2.sıradayız. 14.maçımız Başakşehirdi ve 13 maçta sadece 5 gol yiyen nağmalup Başakşehiri evimde 4-1 mağlup ettim.

Gel gelelim taktiğe 2 şekilde diziliş önerim var yukarda gördüğünüz gibi. 2sindede maça hükmediyorsunuz ama güçlü maçlarda savaşçı libero gerekiyor. Çünkü takım topla oynadıkça yavaş yavaş ilk taktikte 2 3 2 3 dizilimine yayılırken ikinci taktikte güçlü takımların kontra atağını yememek adına savaşçı libero oynattığınız adam stopere çekilerek stoperlerinizde beklere yayılarak 3 4 3 şeklinde dizilime sahip oluyor. Dediğim dizilimi oyuna görerek daha rahat anlamanız elbetteki mümkün.

Örneğin 1.taktikte takım hücum yaparken bu dizilime sahip olurken,

2.taktikte takım hücum yaparken bu dizilime sahip oluyor,

2.taktikte Babel ki hiç önermiyorum Talisca ve Quaresmanın 1sinden vazgeçmeniz gerekiyor. 1.taktiktede Hutchinsondan vazgeçmeniz gerekiyor.

Her 2 taktiktede talimatlar bu şekildedir;

Sadece 2.taktikte '' Bekleri İleri Çıkart '' talimatını kapatıyorsunuz. Çünkü bekler zaten Kanat Bek ve ilerdeler.

Rollerde tam anlamıyla bu şekilde olacak;

Buda ligteki istatistiklerimiz ;

Aradaki farkı görmeniz mümkün Umarım sizdede işe yarar herkese iyi oyunlar. Beşiktaş gerçekten iyi takımmış