Eskiden hararetli tartışmalar dönen forum ıssız kalmış

Yine bir bağımlılık olarak FM21'i de alıp oynamaya başladım. Pandemi dolayısıyla zaman da bol zaten. Rahat rahat oynanıyor.

Birkaç şeyden bahsedeyim Galatasaray için. Kulüplerin banka anlaşması oyun yansıtılmış sanırım. Daha ilk sezondan kasaya ciddi bir miktar para giriyor. Bu da kulübü zengin yapıyor. Balance 150 MN Euro civarına geliyor misal. Çok takip edemedim şu süreci ama benim bildiğim bu anlaşmalar halihazırdaki borçların kapatılıp o borçları bankalara daha uzun vadede ödeme üzerine kurulu. Aslında bir ekstra para girişi yok. Borçların yapılandırılması var. Bu ekstra para kulüpler için fazla olmamış mı?

İkinci durum da şu; FFP cezası 2 yıl daha geçerli diye biliyorum (sattığın kadar al). Ceza esnedi mi? Çünkü ikinci sezonun devre arasından önce yönetim çıkarıp 50 MN Euro transfer bütçesi verdi. Ben de çatır çatır harcadım tabii Normalde sezon sonu verilmesi gerekmiyor muydu? 50 milyon vermelerinin nedeni de ilk sezon kasaya giren ciddi para olduğunu düşünmekteyim. Bir anda çıkarıp 50 MN vermelerini de garip karşılardım normalde ama o para girişiyle kulüp zengin oldu.

Fenerbahçe'ye geçeyim. Garibime giden bir durum da Ömer Beyaz'ın durumu. Bir ara sözleşme imzalamıyordu, son durumda ne oldu bilmiyorum ama oyuna da yansıtılmış bu aslında. Fenerbahçe elinde tutamıyor. Onda bir sıkıntı yok. Garibime giden tercihi. Bedavaya istediği takıma gidebilecekken sadece Sivasspor ve benden teklif aldı ve Sivas'ı tercih etti. Ezeli rakip diye beni tercih etmeyip Sivas'ı tercih etmesinde de sıkıntı görmedim ama Sivas için de Fenerbahçe bırakılmaz. Biraz saçma olmuş açıkçası.

Oyuna gelirsek; FM işte 20'ye göre çok da bir değişiklik yok. Maç ekranı değişmiş; alışamadım hala. Eskisi daha kullanışlıydı sanki. Onun dışında oyun ciddi biçimde hızlanmış. İnşallah güncellemelerle bozulmaz. Bir de ekstra görsellik değişimleri var; kondisyonun kalp şeklinde gösterilmesi, eskiden konuşma yaparken yazı ile belirtilen konuşma şeklimizin artık vücut dili şeklinde belirtilmesi, oyuncu rolü yatkınlığının yıldız olarak gösterilmesi ve ne işe yaradıklarını çözemediğim yeni personel tipleri geliştirmeleri var.

Oyun bir önceki yıla göre kolay geldi. Pek de iyi olmayan bir kadroyla ilk yıl şampiyon oldum, ikinci yılda da devre arasına lider girdim ki yine kadrom iyi değil aslında. Yapay zeka pek zorlamıyor sizi.