Vay be! Selamlar...
Vay be! Selamlar...
İkinci olan, ilk kaybedendir.
Ayrton Senna da Silva
Arkadaşlar Merhaba,
Bu Sabah Maalesef Benimde Covid Testim Pozitif Çıktı.
Sinovac Aşımın 2 Dozunu Olmuştum Biotench'i 1 Ay Önce Hakkım Geldiğinde Olmadım Yorumlara Bakarak Siz Siz Olun Aşınızı Olun.
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Geçmiş olsun, kulaktan dolma bilgileri dinlemeyin hepiniz aşınızı olunuz.
Tabi aşı olunca hasta olunmuyor diye de birşey yok ancak bir nebze daha rahat atlatılıyor.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Selam forum
Saniyede bir mesaj düşen güzel günlerden bugünlere... Medya sosyalliği keşke bu seviyeye sabitlenseydi.
selamlar hekese. Ben bu arama kısmında arama yapamıyorum yazar değilsin gibi bir uyarı çıkıyor. sebebini bilen var mı?
Herkese selamlar. Çoğunuz kadar fazla zaman geçirmesem de burada bir hayli zaman geçirmişliğim var. nannar hocanın kariyerlerini okuyarak büyüdüm diyebilirim. Forumlar artık ölmüşken burası da nasibini almış kaçınılmaz olarak. Okuyan gören varsa selamlar sevgiler...
Selamlar.. forumla gerçekten ölü fm türkiyede bitiyor..
22 tam sürüm çıkmış. Nerede o oyunun çıkmasına kalan süreyi dakika dakika sayan gençlik? Hepsi dede oldu.
Steam'da oyunun çıktığını gördüm ve aklıma geldi buraya bir uğrayayım dedim 22 nin bölümü dahi açılmamış. Zaten koca 1 yılda 21 için açılan konu sayısı da 16 da kalmış.
Aslında ben sadece forumun değil, oyunun da artık eskisi gibi ilgi görmediğini düşünüyorum. Çünkü eskiden hatırlıyorum illaki bir toplulukta cm-fm muhabbetleri yapabileceğim arkadaşlar bulurdum. Şimdi ne genç nesilde, ne de benim neslimde oyunu oynayan,konuşan vs kimseye denk gelmedim uzun süredir. Geçen seneye kadar oyunu yine de alıyordum alışkanlık olarak. Ancak hem 20 hem de 21 i toplamda 1 saat bile oynamadım. Artık her ne kadar yenilikler gelse de aynı şeyleri yapmaktan gına geldi. Nereden baksan cm 01-02 den beri, yaklaşık 20 yıldır aynı şeyleri yapıp duruyoruz 22 oyunu da dahil olmak üzere artık fm yi tamamen hayatımdan çıkarma kararı aldım ki zaten artık futbol takip eden, futbol maçı izleyen, futboldan zevk alan biri de değilim. Bu şekilde cm-fm kariyerime son noktayı koymuş bulunuyorum
Umut hayırlı olsun, daveti almışsın
Bu arada aramızdan baya baya antrönör, teknik drektör, scout vs. çıktı. Tebrikler, kariyerlerinde başarılar dilerim.
Burak
Merhaba nasılsınız
Zamanında ne günlerim geçmişti burada, buluşmalar maçlara gitmeler güzel günlerdi. Bir çok kişiyi unutmuş oldamda bazı isimler tanıdık geldi. Ali Samiyene maçlara giderdik. Eray, Mahmut, görkem hatirladiklarim umarım herkes iyidir.
Tekrardan anıları canlandırmak için girdim ve çıkamadım bir türlü, selam vermeden gitmek olmaz, bilsek ki arka arkaya cevap gelecek mesajlara her gün sohbete gelinir valla. ben halen forumlardan takip ediyorum fmyi yabancı falan daha çok zevk alıyorum.
Kariyer okuyorum hatta
Herkes birinden bir tarih bekliyor bence. Geçen sene sonuna doğru yaptığımız gibi bir tarih belirleyip kafede buluşalım. Geçen seneki baya keyifli olmuştu. Ama tarihi epey ileri belirlemek gerekiyor zira herkes ayda bir uğrarsa uğruyor.
Tekrar tekrar selamlar, aylık ritüelimizi gerçekleştirmek için girdim. 2021 in son günlerinde değişik duygular içerisindeyiz. Forumun ölü toprağını atmasını ve eskisi gibi olmasa da en azından günlük işleyişine dönmesini temenni ederim. Teknolojinin ilerlemesi ile forum ortamından uzaklaşmış olabiliriz ancak hem oyunun hemde Türk futbolunun artık eskisi kadar insanların ilgisini çekmemesi de bunda etken diye düşünüyorum. Artık neredeyse hiç bir maçı izleme isteiğim ve heyecanım yok. Oyun desen belli ritüelleri yapmak üzerine kurulmuş gibi sıkıcı geliyor. Cm serisi, fm 2005 felan aklıma gelince o oyunlarda sabahladığımız birazda çocuksu düşünceler içerisinde olduğumuz dönemler sona erdi. Herkes birşeylerin mücadelesibe ve telaşına kendini kaptırdı. Cafe muhabbeti için belli bir gün belirleyelim veya ayın belli bir gününde toplanalım burada, eski mesajlar ve konulardan konuşalım. Sağlıklı yıllar dilerim herkese.
Millet çoluk çocuğa karıştı. Gerçi hoş benim o zamanlarda da çocuğum vardı ama sizler büyüdünüz
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Merhabalar, forumu canlandırmak için bir kaç fikrim var fakat siz de şevk kalmamış galiba
Forumu gençlere bıraksak ya?
Forumu canlandırmaya gönüllü gençler görmek ne hoş.
Ülkede futbol öldü, içimizdeki futbol sevgisi de. Birçok yaşamsal değer gibi bunu da kaybettik ve burayı da...
...
Selamlar arkadaşlar, eski güleri yad edip hayıflanma görünce yaş çekiyor ister istemez Covide yakalanan arkadaşa acil şifalar diliyorum, ben hastaneden yeni çıktım evde iyileşmeye devam ediyorum. Aşılarınızı olun arkadaşlar.
Tecrübe gösteriyor ki her kuşak kendi ortamını kendi gündemini oluşturuyor. Oyunu oynayanlar varsa da bilgi paylaşım ihtiyacı duymuyorlar anladığım kadarıyla. Oyunun fiyatıyla da alakalı bir durum olduğunu zannetmiyorum, ben xbox game pass üyeliğim ile oynuyorum (bakın hâlâ oynuyorum) futbolu geç sevmiş ve öğrenmeye çalışan biri olarak bilgiye ihtiyaç duyuyorum - bilhassa oyunda taktik ve kadro kurarken- yabancı forumlardan bilgi ediniyorum ancak ingilizce seviyem kadar bilgi sahibi olabiliyorum bu forumda sayfalarca rehber yazan arkadaşlar sayesinde çok şey öğrendim, hakları ödenmez, eski günler mi özleniyor eski insanlar mı özleniyor bilmiyorum ama giden zaman geri gelmiyor.
Forumların yerini artık videolar aldı, youtube twich gibi platformlar da oyunlar için bir bilgi kaynağı haline geldi. Görsel içerik üretmeyen bir çok forum demode kaldı, youtube'da yer edinebilenler yaşamını sürdürüyor. Biz o trendi kaçırdığımız için forum bu halde diye düşünüyorum.
Çok uzattığımın farkındayım hakkınızı helal edin, içim dolmuş benim de sağlıklı huzurlu bir sene diliyorum herkese, saygılar sevgiler.
Merhaba arkadaşlar,
Forum kültürünün yerini daha popüler ortamlar aldı haklısınız. Artık kimsenin uzun uzun yazıları okumaya ne vakti kaldı ne de buna alışkanlığı.
Artık global çaplı sosyal ağlar içerisinde bile bu benzerlikler ortaya çıkıyor. Facebook örneğin eskisi kadar kullanılmayabiliyor (ben bir dönem çok aktif kullanıyorken kapattım) Youtube içerik üretenlere maddi imkan sağlıyor, twitter direkt hedef kitleye erişim sağlamanıza olanak sağlıyor ve popülerlik getirebiliyor. Instagram veya tiktok gibi diğer sosyal ağları FM kültürü ile eşleştiremiyorum nedense ancak illa başarılı hesaplar vardır. Açıkçası sosyal ağlar kendi markanızı, kanalınızı veya profilinizi kurmanıza, hedef kitleye ulaşmanız için büyük fırsata, olanak sağlıyor.
Ayrıca sadece üretici için değil arayan kişi için de bunlar geçerli. Aradığın içeriğe kolay ulaşıyorsun. FM geliştiricileri de burada artık daha etkin ve oyunu oynayan kitlesine direkt teması yakın tutuyor, FM fan sitelerinin içeriğini kısıtlayabiliyor, sizler direkt yapımcılara ulaşma şansı bulabiliyorsunuz, eskiden bunun için SI forumlarında aktif olmanız gerekirken bugün Miles'a direk mesaj atabiliyor ve cevap alabiliyorsunuz.
Bizim ekip 40lı yaşlara yaklaştı (ben 41 ), aramızda çocuk çoluğa karışanlarımız var, iş hayatı yoğun olanlar var ve benim gibi boş zamanını ancak araştırma ve tercüme süreçlerine ayırabilenler var. İşin özü burayı aktif tutmamızın tek sebebi arada girip buraya bu gibi mesajı atabilmek, siz eski değerli üyelerimizin anılarını depreştirmek ve ilgilenen kişileri özellikle araştırma süreçlerine yönlendirmek. Bunun dışında arada gaza gelip içerik üretelim FM scout gibi üzerimizdeki toprağı kenara atalım demiyor değiliz ama maalesef hiçbir şey 10-15 sene önceki kadar basit, insanları gönüllü organize etmek ve buna çaba harcattırmak ayrı bir meşgale. Sağlacakla kalın.
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
Selam Hâlâ Umudu Olanları Görmek Ne Güzel (:
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
"Verin yetkiyi görün etkiyi" diyecek cengaverler aranıyor.
İyi geceler...