-
'ABOOO' iyi güzel, sıralamışsın da yazıyı.. Örnek göstere göstere Olcan gösterildiyse şaşırırım o yazıya..
Bir Galatasaray'lı olarak Fenere baktığım zaman gördüğüm en büyük yıldız adayı Kerim Zengin'dir.. (2 seneden beri "ne zaman oynacak" diye bekliyordum)
Ancak Kerim de hoca kurbanı olacak gibi, esas mevkiisinde Alex ve Tümer'in bulunması onu sağ bek yaptı.. Neyse konumuz Fb değil..
Şu haliye 17-18 yaşındaki oyuncularımızın avrupaya hazır olduğunu söylemedim.. Gerektiği gibi çalışır, havaya girmezlerse bence Türkiye ligini çok çok rahat kaldırabilirler.. Avrupada da takımın önemli yerlere gelmesini sağlarlar..
Maalesef bizim ligimizde genç yıldızların en kötü özellikleri erken gaza gelip havaya girmeleri ki buna en güzel örnek de İbrahim Akın'dır, tekniği, oyunu ve becerisiyle gerçekten çok rahat avrupada oynayabilecek bir yıldızken şimdi yokları oynuyor, ilk sezonunda herkes el üstünde tutunca "ben oldum artık" hissine kapılıp bıraktı kendisini..
Arda Turan'da bu yok mesela, efendi ve geldiği yeri bilen bir kişiliği var.. Ben oyum şuyum buyum, benden iyisi yok, gibi şeylere girmeden çıkıp topunu oynuyor.. "Haddimi bilirim ben" diyor..
Ben Aydın Yılmaz'ın da önemli bir yetenek olduğunu düşünüyorum ancak İ.Akın'da gördüğümüz şeyleri umarım Aydın'da görmeyiz, İ.Akın'a dediğim gibi avrupa ayarında oyuncu mudur bu haliyle, tabii ki değil, ha olabilir mi, neden olmasın ki.. Ancak onun da erkenden havaya kapıldığını görüyorum son zamanlarda..
İşin kısası, özellikle GS alyapısında çok rahat avrupa maçı çıkaracak üst olmasa da orta seviye takımlarla avrupa liglerinde rahat oynayabilecek seviyede oyuncular çoklukta.. Ancak oyuncunun gösterdiği gelişim ve kişisel gayreti, oyuncuyu ya Sergen gibi o yeteneğe rağmen ülke içinde kalan bir oyuncu yapıyor, ya da Arda Turan gibi herkesin parmak ısırarak izlediği bir oyuncu yapıyor..
NOT : Sergen'in yetenekleri hakkında olumsuz düşüncem yoktur, sahip olduğu meziyetler dünyada bile pek az oyuncuda vardır.. Sadece kariyerini örnek gösterdim.. Arda'nın daha ne kariyeri oldu derseniz de haklısınız, en azından şimdilik olumlu bir örnek gibi duruyor önümüzde..
Mesaj Yetkileri