1 ile 30 arası toplam 88 sonuç

Konu: Brezilya lı Ricardo Kaka müslümanlığı seçti

Hybrid View

S-B-Z Misafir

Quote Originally Posted by iori
    Şöyle saçma sapan yorumlar yapmayı bıraksanız. "Doğru yolu bulmuş," Şimdi sadece biz müslümanlar mı doğru yoldayız. milletin inancına saygı göstermeyelim yani. bu mu doğru yol.
    ne biçim bir yorum bu?şu anda hak din olan tek bir din var o da islam ve islamı seçenler elbette doğru yolu bulmuştur.biz doğru yoldayız,sen doğru yolda olduğuna inanmıyorsan o senin bileceğin iş.ayrıca burada ki saygı ve doğru yol kavramı çok farklı şekide yorumlanmalı.önce düşünüp sonra yazmak lazım.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by şampiyon
    ne biçim bir yorum bu?şu anda hak din olan tek bir din var o da islam ve islamı seçenler elbette doğru yolu bulmuştur.biz doğru yoldayız,sen doğru yolda olduğuna inanmıyorsan o senin bileceğin iş.ayrıca burada ki saygı ve doğru yol kavramı çok farklı şekide yorumlanmalı.önce düşünüp sonra yazmak lazım.
    insanların dinlerinden bahsediyoruz burda. kişiliklerinden değil. o ince çizginin farkında olmak lazım öncelikle. bütün hristiyanlar yanlış yolda mı şu an? müslüman olmayan herkes yanlış yolda mı. kendi bildikleri yolda ilerlerler. yine söylüyorum saçma sapan bir yorum "doğru yolu bulmuş" . ben doğru yolda olduğuma inanıyorum ama başkası hristiyan diye de yanlış yolda diye yorumlamıyorum. aramızdaki fark bu. saygı duyuyorum. sen yorumlarımı farklı bir yere çekiyorsun. açıkçası fazla da umrumda değil yorumumun nasıl yorumlandığı.

Quote Originally Posted by arda_ultraslan
    helal olsun kakaya,gözümde dahada degerli oldu.Bide arkadaslar kakanin yeni adi ne olacak
    adam din değiştirdi. vatandaşlık değil.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

insanların dinlerinden bahsediyoruz burda. kişiliklerinden değil. o ince çizginin farkında olmak lazım öncelikle. bütün hristiyanlar yanlış yolda mı şu an? müslüman olmayan herkes yanlış yolda mı. kendi bildikleri yolda ilerlerler. yine söylüyorum saçma sapan bir yorum "doğru yolu bulmuş" . ben doğru yolda olduğuma inanıyorum ama başkası hristiyan diye de yanlış yolda diye yorumlamıyorum. aramızdaki fark bu. saygı duyuyorum. sen yorumlarımı farklı bir yere çekiyorsun. açıkçası fazla da umrumda değil yorumumun nasıl yorumlandığı.
    +11111111111111
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

adam din değiştirdi. vatandaşlık değil.
    ama anelkada din degistirdi müslüman oldu ve adi bilal abdul salam,benim bildigim din degistirirken isim degistirmesi.

Quote Originally Posted by şampiyon
    'doğru yolu bulmuş' demek, açıkca diğer dinlerin yanlış yolda olduğunu söylemektir. dinlerin hepsi en azından teori'de kurulum amacları etkileşim içerisinde oldukları toplumlara doğru yolu göstermektir. kuran'ı kerimde de bundan bahsedilir ve diğer dinlerin kutsallığınında altı çizilir. islam dini bu kucaklayıcı mantığı sayesinde, en saygın ve en evrensel inanışlardan biridir. ama yukarıda ki hitap tarzı gibi bir ifade kullanılırsa, bir kere öncelikle islamla çelişirsiniz. eğer bir saygı beklentisi varsa, sadece kendimize değil tüm insanlık aleminede aynı saygıyı göstermek gerekir.

ayrıca bu haber tamamen yalan, yabancı haber ajanslarının spor sayfalarının çoğuna baktım, hiçbirinde böyle birşey yazmıyor. anlaşılan magazinel balon haberler füryasına vakit'te katılmış.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Quote Originally Posted by TiLiKaMuS
    'doğru yolu bulmuş' demek, açıkca diğer dinlerin yanlış yolda olduğunu söylemektir. dinlerin hepsi en azından teori'de kurulum amacları etkileşim içerisinde oldukları toplumlara doğru yolu göstermektir. kuran'ı kerimde de bundan bahsedilir ve diğer dinlerin kutsallığınında altı çizilir. islam dini bu kucaklayıcı mantığı sayesinde, en saygın ve en evrensel inanışlardan biridir. ama yukarıda ki hitap tarzı gibi bir ifade kullanılırsa, bir kere öncelikle islamla çelişirsiniz. eğer bir saygı beklentisi varsa, sadece kendimize değil tüm insanlık aleminede aynı saygıyı göstermek gerekir.

ayrıca bu haber tamamen yalan, yabancı haber ajanslarının spor sayfalarının çoğuna baktım, hiçbirinde böyle birşey yazmıyor. anlaşılan magazinel balon haberler füryasına vakit'te katılmış.
    Şu an hristyanlar dogru yolda tabiki degil cünkü onlar incili bozmuslardır su anda onların uydukları kuralların cogu o kitabın orjinalligini bozanların koydukları kurallardır..
    İslamiyet son din ve hakk dindir.

Kaka ya gelince eger haber dogruysa gercekten cok sevindirici gelisme
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

Quote Originally Posted by CaPTaiN10
    Şu an hristyanlar dogru yolda tabiki degil cünkü onlar incili bozmuslardır su anda onların uydukları kuralların cogu o kitabın orjinalligini bozanların koydukları kurallardır..
    İslamiyet son din ve hakk dindir.
    Ama bu bize göre öyle.. Bi düşünsene.. Bi hristiyan sana SEN DOĞRU YOLDA DEĞİLSİN dese bize komik gelir.. Aynı şey onlar için de geçerli çünkü onların inanışı öyle.. Saygı duymak gerekir.. İnsanları da dinlerine göre yargılamam ben..
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

[/B]
    Quote Originally Posted by Neron_FB
    Ama bu bize göre öyle.. Bi düşünsene.. Bi hristiyan sana SEN DOĞRU YOLDA DEĞİLSEİN dese bize komik gelir.. Aynı şey onlar için de geçerli çünkü onların inanışı öyle.. Saygı duymak gerekir.. İnsanları da dinlerine göre yargılamam ben..
    Haklısın onlara görede biz yanlıs yoldayız fakat surdan bizim yanlıs yolda olmadıgımız anlasılabilir biz Hz.İsa'ya saygı gösteriyoruz inanıyoruz ve Allah'ın elcilerinden biri diyoruz fakat onlar Hz.Muhammed(S.a.v) e hakaret yarısmaları baslatıyorlar.Burdan tüm fark anlasılıyor aslında.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Quote Originally Posted by CaPTaiN10
    [/B]
    Haklısın onlara görede biz yanlıs yoldayız fakat surdan bizim yanlıs yolda olmadıgımız anlasılabilir biz Hz.İsa'ya saygı gösteriyoruz inanıyoruz ve Allah'ın elcilerinden biri diyoruz fakat onlar Hz.Muhammed(S.a.v) e hakaret yarısmaları baslatıyorlar.Burdan tüm fark anlasılıyor aslında.
    Bence 4 ilahi dinden, kendisi dışındakilerin yanlış yolda olduğunu düşünen kişilerin hangi dine mensup oldukları da çok önemli değil. Bırakın evrensellik bizde kalsın. Onların marjinallerinin yaptıkları terbiyesizliklere özenmektense, batının şu ana kadar elde ettikleri toplumsal kazanımlarını ve gelişim ritüellerini örnek almamız daha akılcı olur. Burda önemli olan dinin kavramsal anlamıyla çelişen bu şövenist tavırların izinden gitmemek.

Quote Originally Posted by dentaconstantin
    en azından kutsal ruh üçlemesi gibi saçma bir inancımız yok tanrının doğurup doğrulmadığını kim olsa anlar yahudilere girmeme hiç gerek yok kimin doğru kimin yanlış yolda olacağına artık siz karar verin yine söylüyorum son inen din olması ve orjinalliğinin bozulmaması İslamiyetin önemli olan yönleri
    Karşınızdaki var oluşları küçülterek asla büyüyemezsiniz. Kendi içimizde müslümana müslüman propagandası yapmamız kendi kendimize gururlanmamızdan başka işlevsel bir etki yaratmaz. Bu benzer tavır, karşı oluşumları aşağılayıcı gözlerle bakma ve imgelerini alay konusu yapma malesef medeniyetleri ile övünen bazı batı toplumlarında da çıkabiliyor. Yurt dışına gitmiş olanlar onlarında islamla ilgili şu anda sizin yaptığınız gibi bir çok anti tezlere sahip olduklarını bilirler. Orjinallik kavramlarının bozulup bozulmadığını ancak tarih bilebilir. Bence dinler arasında böyle çekişme yaratan slogan sözlerin gelişimi, tamamen tüm dinlerin kutsallık anlayışlarını hiçe sayarak bir futbol takımı tutar gibi dine salt bir taraftar gözü ile bakılmasından kaynaklanıyor.

Mesaj Yetkileri