abi bu haber bence yalannnOriginally Posted by PESkolik
abi bu haber bence yalannnOriginally Posted by PESkolik
+1Originally Posted by umarfarukum
reytingle alakasi yok.
insanların dinlerinden bahsediyoruz burda. kişiliklerinden değil. o ince çizginin farkında olmak lazım öncelikle. bütün hristiyanlar yanlış yolda mı şu an? müslüman olmayan herkes yanlış yolda mı. kendi bildikleri yolda ilerlerler. yine söylüyorum saçma sapan bir yorum "doğru yolu bulmuş" . ben doğru yolda olduğuma inanıyorum ama başkası hristiyan diye de yanlış yolda diye yorumlamıyorum. aramızdaki fark bu. saygı duyuyorum. sen yorumlarımı farklı bir yere çekiyorsun. açıkçası fazla da umrumda değil yorumumun nasıl yorumlandığı.Originally Posted by şampiyon
adam din değiştirdi. vatandaşlık değil.Originally Posted by arda_ultraslan
Bu milandaki kaka mı brezilyada aynı isimden 32948293840238 tane futbolcu var.
'doğru yolu bulmuş' demek, açıkca diğer dinlerin yanlış yolda olduğunu söylemektir. dinlerin hepsi en azından teori'de kurulum amacları etkileşim içerisinde oldukları toplumlara doğru yolu göstermektir. kuran'ı kerimde de bundan bahsedilir ve diğer dinlerin kutsallığınında altı çizilir. islam dini bu kucaklayıcı mantığı sayesinde, en saygın ve en evrensel inanışlardan biridir. ama yukarıda ki hitap tarzı gibi bir ifade kullanılırsa, bir kere öncelikle islamla çelişirsiniz. eğer bir saygı beklentisi varsa, sadece kendimize değil tüm insanlık aleminede aynı saygıyı göstermek gerekir.Originally Posted by şampiyon
ayrıca bu haber tamamen yalan, yabancı haber ajanslarının spor sayfalarının çoğuna baktım, hiçbirinde böyle birşey yazmıyor. anlaşılan magazinel balon haberler füryasına vakit'te katılmış.
+11111111111111Originally Posted by iori
FENERBAHÇE
Hep Destek Tam Destek
ama anelkada din degistirdi müslüman oldu ve adi bilal abdul salam,benim bildigim din degistirirken isim degistirmesi.Originally Posted by iori
Bakın doğru yol yanlış yol felan bunlar saçma şeyler.Hepimizin gideceği yol ALLAH,bunun doğru yolu yanlış yolu 3 doğru 1 yanlışı götürür yolu yok.Ha o din ha bu din.Hepimiz Allah'ın yanına gidicez ve sonuçta her dinde Allah'ın dili bunları tartışmak saçma diye düşünüyorum.Kaka'yada gelince herkesin kendi tercihidir.Eğer huzuru nerede bulduysa o dine geçer...!
Şu an hristyanlar dogru yolda tabiki degil cünkü onlar incili bozmuslardır su anda onların uydukları kuralların cogu o kitabın orjinalligini bozanların koydukları kurallardır..Originally Posted by TiLiKaMuS
İslamiyet son din ve hakk dindir.
Kaka ya gelince eger haber dogruysa gercekten cok sevindirici gelisme
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Ama bu bize göre öyle.. Bi düşünsene.. Bi hristiyan sana SEN DOĞRU YOLDA DEĞİLSİN dese bize komik gelir.. Aynı şey onlar için de geçerli çünkü onların inanışı öyle.. Saygı duymak gerekir.. İnsanları da dinlerine göre yargılamam ben..Originally Posted by CaPTaiN10
![]()
FENERBAHÇE
Hep Destek Tam Destek
[/B]Haklısın onlara görede biz yanlıs yoldayız fakat surdan bizim yanlıs yolda olmadıgımız anlasılabilir biz Hz.İsa'ya saygı gösteriyoruz inanıyoruz ve Allah'ın elcilerinden biri diyoruz fakat onlar Hz.Muhammed(S.a.v) e hakaret yarısmaları baslatıyorlar.Burdan tüm fark anlasılıyor aslında.Originally Posted by Neron_FB
Fenerbahçe Cumhuriyeti
sonuçta ne olursa olsun hiçkimse "doğru yoldadır" veya "yanlış yoldadır" diyemez. dememeli. yani şampiyon ilk önce düşünüp yazması gereken sensin. ben değil.
en azından kutsal ruh üçlemesi gibi saçma bir inancımız yok tanrının doğurup doğrulmadığını kim olsa anlar yahudilere girmeme hiç gerek yok kimin doğru kimin yanlış yolda olacağına artık siz karar verin yine söylüyorum son inen din olması ve orjinalliğinin bozulmaması İslamiyetin önemli olan yönleri
Biz müslüman olduğumuzdan ''doğru yolu bulmuş'' gibi şeyler söyleyebiliriz. Ama söylemeden düşünmek gerekir. Sonuçta biz hristiyan olsak; yanlış yapmış, hristiyan olsaydı derdik. Bu yüzden insanların dinlerine karışmak saçma olur. Biz müslümanız, hristiyanlığı seçse idi ona söverdik.
Herkesin inancı kendine göre güzeldir yargılanamaz. Kaka'nın müslüman olup olmaması da bizi ilgilendirmemeli. Biz insanlıkla inancı karıştırıyoruz bazen
Bence 4 ilahi dinden, kendisi dışındakilerin yanlış yolda olduğunu düşünen kişilerin hangi dine mensup oldukları da çok önemli değil. Bırakın evrensellik bizde kalsın. Onların marjinallerinin yaptıkları terbiyesizliklere özenmektense, batının şu ana kadar elde ettikleri toplumsal kazanımlarını ve gelişim ritüellerini örnek almamız daha akılcı olur. Burda önemli olan dinin kavramsal anlamıyla çelişen bu şövenist tavırların izinden gitmemek.Originally Posted by CaPTaiN10
Karşınızdaki var oluşları küçülterek asla büyüyemezsiniz. Kendi içimizde müslümana müslüman propagandası yapmamız kendi kendimize gururlanmamızdan başka işlevsel bir etki yaratmaz. Bu benzer tavır, karşı oluşumları aşağılayıcı gözlerle bakma ve imgelerini alay konusu yapma malesef medeniyetleri ile övünen bazı batı toplumlarında da çıkabiliyor. Yurt dışına gitmiş olanlar onlarında islamla ilgili şu anda sizin yaptığınız gibi bir çok anti tezlere sahip olduklarını bilirler. Orjinallik kavramlarının bozulup bozulmadığını ancak tarih bilebilir. Bence dinler arasında böyle çekişme yaratan slogan sözlerin gelişimi, tamamen tüm dinlerin kutsallık anlayışlarını hiçe sayarak bir futbol takımı tutar gibi dine salt bir taraftar gözü ile bakılmasından kaynaklanıyor.Originally Posted by dentaconstantin
arkadaşlar konumuz "doğru yol"değil kaka nın müslüman olduğu yada olmadığıdır
So what?
Saike
madem konus saptı...
tek hak din islam da...kime göre?müslümanlara göre değil mi?hristiyanlara sorarsan onlar da islam diyecek.bu nedir?bir fenerlinin en büyüyk fener demesi,bir ermenini soykırım var demesi gibi şeylerdir...islam müslümanlara göre doğru yoldur...hristiyan olan adam da hristiyanlara göre doğru yolu seçmiştir...
işte öyle değildir. fenerlilerin en büyük fener demesi gibi birşey değildir bu. anlatmak istediğim de bu zaten. din hakkında konuşuyoruz. kişinin inancı. siz müslüman olmayanları yanlış yolda diye nitelendirirseniz bu yargılama bir gs taraftarınını fb taraftarı için "yanlış yolda" demesine benzemez. anlatmak istediğim bu. insanları dil, din, ırkına göre nitelendiremezsiniz. aksi halde yapılan ırkçılıktan başka birşey değil.Originally Posted by comandante
doğruysa helal olsun kaka ya
kendi sahip olduğunuz düşüncelerin önüne "doğru" sıfatı koymak dünyanın hiçbir yerinde ırkçılık değildir.ancak bir başkasının düşüncesinin önüne " yanlış" sıfatı koymak onu aşağılamak sizi zan altında bırakabilir.kendine sahip çıkmakla bir başkasını aşağılamak farklı şeyler.
yani kim müslümanlığı seçmişse bana göre doğru yolu bulmuştur.ama hrıstiyan olarak kaldığında da buna saygı duymaya devam ederim.
Burada "doğru yolu bulmuş" diyeceğinize hak yolu bulmuş diyebilirsiniz.İorinin dediği gibi eğer doğru yolu bulmuş derseniz sanki yanlış yoldalarmış gibi bir anlam ortaya çıkabilir.Böyle oluncada kişileri din,dil,ırk,renk gibi durumlarına göre ayırmış olursunuz.Bu da ırkçılık olur.
valla diger dinlerden muslmanliga gecen birine dogru yolu bulmus demek irkciliksa ben irkci bir insanim...
Kelime yanlış serhatcım."Hak Yolu"bulmuş derseniz tamam olabilir.Ama doğru yolu bulmuş demek diğer dinlere inanan insanların dinlerinin yanlış yol olduğunu söylersiniz.Bu da yanlış bir durum olurOriginally Posted by nekop
![]()
evet öyle diyorsan aferin. ne olduğunu biliyosun.Originally Posted by nekop
sherryy güzel açıklamış. dediğim gibi başkarlarının ne yaptığını dil, din, ırkından doğru ya da yanlış diye yargılamak ırkçılıktır. hala dediklerinizi görmüyorsunuz. kullanacağınız tabirleri doğru seçmek yerine saçma sapan yorumlarda bulunmaya devam ediyorsunuz.
sol campbell'a top geldiğinde maymun taklidi yapan bazı ırkçı ingilizlerden farkın ne o zaman nekop ? müslüman olman mı? "doğru" yolda olman mı?
Doğru kişiden kişiye değişen bir durumdur.Benim doğrum senin için doğrudur,onun için değildir. Senin için doğru olan bir şey onun için doğrudur,benim için değildir.Bu boyle gider.Bunun için "doğru yolu bulmuş" ifadesi hoş bir ifade olmaz.O zaman bundan bu dünyada doğru işleri sadece müslümanlar yapar çıkarKi bu yanlış olur.Hristiyanların,Yahudilerinin çok buyuk katkıları olmuştur Dünyanın bu derece yaşanılır olmasını sağlamada.
Eğer Müslümanlık "doğru yol "ise (hak yol derseniz olabilir) o zaman yanlış yolda gidenlerin icatlarını kullanmayalım.İlk başta kullandığımız bilgisayarları kullanmayalım.
olaylar arasinda cok fark var biri sadece bir oyun digeri ise din...Originally Posted by iori
eh sherryy konu biraz daha abarsaydı bu dediğini söyleyecektim. benden önce yazdın. bravo.Originally Posted by sherryy
ayrıca burdaki amaç sadece kesinlikle yanlış bir tabir kullandığınızı belirtmek. yoksa ırkçıymışsın, yanlış konuşmuşsunuz çok da umrumda değil. birileri size bu yanlışları söylemezse ve siz bu kafayla giderseniz ülke için iyi olmaz. çünkü ben böyle gençler görmek istemiyorum. ne forumda ne ülkemde.
sonuçta ırkçıyım diyorsun. ırkçılık dil,din,ırk ayıranlardır. onun da mı ne olduğunu bilmiyorsan sana 4 çay 1 su demekten başka bişe demiyorum artık daha da yazmayacam zaten buraya. baydı aynı şeyi anlatmakOriginally Posted by nekop
Olaylar arasında bir fark yok serhat.Oyunu oynayan kim?İnsan.Peki din ne için önemlidir?İnsan için.Oyunda ne diye kişiyle alay ediliyor?Rengi için(Etoya ve başka futbolculara yaptıkları gibi)Originally Posted by nekop
İnsanları dil,din,ırk,renk gibi kişisel özelliklerinden dolayı yargılamak doğrumudur?Hayır
Peki yargılayan varmıdır?Evet.Peki yargılayan ne oluyor.Bunun da cevabı "ırkçı" oluyor
Doğruysa Helal olsun ona ..