Quote Originally Posted by emrah44
Bir yanlış anlaşılma var herhalde. Ben kimseye şutu %70 gidin onu alın demiyorum. Bak en başta dedim ki istatistiklere ikinci derece önem verin. Bu ne demek? Şu : Gidip 36 tane oyuncu özelliğine göre önce bir değerlendirme yapacaksınız, bu değerlendirme size bu oyuncu alınabilir diyorsa o zaman istatistiklerden mevkilere, saydığım, uygun özelliklere göre ikinci bir değerlendirme yapacaksınız ve üçüncü aşamada oyuncunun oynadığı kulüp, lig ve sizin konumunuzu karşılaştırıp üçüncü bir değerlendirmeden sonra o oyuncuyu alıp almayacağınıza karar vereceksiniz. Ben tek tek şu ligde şut yüzdesi %70, şu ligde %75 olmalı diyemem ki. Benim verdiğim ortalama değerler. Tamam mı Galatasaraylı takımdaşım?
sevgili arkadaşım ben zaten ismini bilmediğim bi oyuncuyu izlemeden almıyorum yani gözlermciye izletmek deil ilk önce gözlemci raporunu alıyorum sonra scoutan bakıyorum pa sına sonra gidiyorum uygun olduğunda maçını izliyoum 4 maçlık bir kıstasım var o dört maçta iyi oynadıysa da alıyorum yani maç içi hareketlerini paslarını skora etkisini inceliyorum yani herkesin kendine göre bir tarzı var o yüzden ben pek istatistiklere güvenmiyorum tabi bu zayıf ligler için geçerli çünkü ben eskişehirspora 34 yaşındaki juninhoyu alıyorum adam 35 maç 21 gol oynamış geçmişine bakıyorum lyonda 16 golü geçememiş yani lig kalitesi düştükçe oyuncunun istatiksel ortalaması artıyor demek istedim neyse