evet sağdaki sağa gidip atak oyuncuya soldaki sola gidip atak oyuncuya keser bu şekilde işler nu taktik ama orta sahada 4-3-3de liberosuz oynadığın vakit defanstan seken toplar rakibin kanat oyuncularının ayağına gelirse zor durumlara düşebilirsin yani çok atak yiyebilirsin ki yiyosundurda benim denediğim en verimsiz 4-3-3 dizilişini kullanıyorsun bence çünkü orta sahan top rakipteyken 3 kişi kalıyor kanatlara açtığın adamlar rakip ortadan top çıkarırken orta tarafı kapatıyorlar sonra rakip oyunculardan biri oyunu kanatlara çtığında da göbeğin boşalıyor ama o verdiğim dizilişte bir diziliş yaparsan ve takım komutlarını ayarlarsan hem top rakipteyken orta sahanOriginally Posted by fatih öksüz
4-1-4 şeklinde dizilip çok çok daha iyi alan daraltacaktır hemde rakibin kanatları cesurca kullanmasını engellemiş olursun çünkü amr ve aml oyuncuları sprinter olduğu zaman defansınız özellikler bekleriniz topu kaptığı zaman direk onların önlerindeki boş alanlara top atıyor eğer rakibin beki ilerde ise rakip takımın defans tandemi bozuluyor çünkü biri aml yada amr nize artık o sırada top hangisindeyse ona basmaya geliyor eğer kanat oyuncunuz becerikli ise ön direkte duran ve tek santrafor oynayan forvetinize yada forvetinizin öndireğe çektiği diğer stoperi ve kalecinin boşaltığı alanabindirme yapan aml yada amr nize topu ortalıyor gerisi oyuncunun becerisidir zaten böyle bir gol attıktan sonra küçük takımlar genelde 3-3-2-1-1 gibi dandik bi dizilişe dönüyorlar aslında diziliş çok iyi ama bu seferde sahada sizin aml niz ile rakibin wbr si aynı hizzada duruyor yine arkaya atılan toplar yine tehlikeli ortalar ve en sonunda go de olur heralde ben o kadar bceriksiz oyuncular görmedimve burdaki ince nokta da şudur rakip defans tek olan santraforunuza adam markajı ypsa bile aml yada amr niz gelip o boş alanı kullanabiliyor yani burdada aslında kaleyi verip veziri alıyorsunuz hel santraforunuz yırtıcı biriyse kaleyi vermeden şah mat oluyor
ben adam adama uygulayan takımlara hep böle oynadım ve zorlandığım maç olmadı tabi maç sonrsı konuşmalarında santraforunuz 6 ile oynayabiliyor ama maçı 3-0kazanıyorsanız gidip o oyuncuyu dövemyin aslında mçı size o kazandırıyor hemde hiç birşey yapmayarak

ve burdaki ince nokta da şudur rakip defans tek olan santraforunuza adam markajı ypsa bile aml yada amr niz gelip o boş alanı kullanabiliyor yani burdada aslında kaleyi verip veziri alıyorsunuz hel santraforunuz yırtıcı biriyse kaleyi vermeden şah mat oluyor
Alıntılı Yanıtla