evet uzun bi yorumun içinden bi cümleciği çıkarıp isediğin gibi yorumlamışsın bence benim dediğim burda kıstaslar vardır forvet oyuncuları çok top kaptırır keza defans oyuncuları kafayla yada ayakla uzaklaştırdıkları toplar rakibe gidince bunlar pas hatası olarak istatistiğe geçiyor benim de dediğim onunla alakalı ben hiç bir zaman pas hatasına kişisel olarak bakmam her maç takımın ortalama top kaybı vardır ona göre hangi oyuncuyla başlayınca ne oluyo hangisiyle başlayın ne oluyo bilirim ve pas hatası çok yapıyo diye oyuncu değiştirmem dediğim gibi okusaydın yorumun tamamını (belkide okudun) orda dediğim gibi birincisi pas verilmez alınır ikincisi top kaybı takım komutlarındaki pas türü ile %90 alakalıdır çünkü teknik kapsitesi düşük bir takımı alıp uzun pasla yada doğrudan pasla üstüne üstlük çabuk bi tempoda oynatırsan kimi çıkaracağıa karar veremezsin bu birincisi
ikincisi yine teknik kapasitesi düşük bir takım ile kısa pas ve çabuk tempoda pas yaparsan yine bu tempoya dayanamayan takım YORGUNLUKLA beraber pas hastası sayısını bi hayli arttıracaktır ve bu durumda kim çıkarılacaktır
şimdi de diyelimki teknik kapasitesi iyi bir takımı yönetiyorsunuz ve uzun toplarla çıkmaya çalışıyorsunuz bunun cevabı çok basittir uzun pasın %100 rakibe gitmeyeceğini söyleyemezsin yada sadece %10 yada %1 ihtimali varda diyemezsin yani oyuncunun pas hatasının ilk sorumlusu kendinsindir çünkü sen takımın kapasitesini iyi ölçüp biçmeden hayde bre aslanlarım diye taktik verirsen oyuncun pas kaybı normaldir hprgörüp çıkarmamak lazım benim söylediğim senin de alıntı yaptığın şey ise oyuncu değiştirirken maç istatistiklerine bakmanın herhangi bir faydası olmayacağını bunu ancak takım komutları ile çzöebileceğini söyledim aksini iddia ediyorsan lütfen ıspatla çünkü yedekten soktuğun oyuncunun daha kötü oynamayacağını bilemezsin yani eğer oyunu kanatlardan kurarsan or bölgede top kaybın artar ve ortada kurarsan da tam tersi olur yani takım komutları ilk çözümdür sonra istatistkler gelir çünkü istikrarsız taktik istikrarlı oyuncular yaratamaz