'Bir ekol yaratacağız'

Fatih Terim, 9 yıl sonra tekrar A Milli Takım Teknik Direktörü olarak basın önüne çıktı. İmparator’un ilk mesajları gayet netti: Hakan Şükür dahil, kapımız herkese açık...
27.06.2005

Terim noktayı koydu
...ve, A Milli Takım’da Fatih Terim dönemi başladı... Dün Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan basın toplantısıyla tecrübeli çalıştırıcının, Ay-Yıldızlı ekibin yeni hocası olduğu açıklandı. Levent Bıçakçı ile birlikte basın önüne çıkan İmparator akıllardaki soru işaretlerini sildi. Ersun Yanal hakkında fikrini söyleyen başarılı çalıştırıcı, Hakan Şükür konusuna değindi ve son olarak 2006 Dünya Kupası’na katılma şansımızı değerlendirdi. Söz Fatih Terim’in...

2010’a kadar...
“İlk olarak Levent Bıçakcı’ya teşekkür ederim. Ersun Yanal kardeşim başta olmak üzere görev yapmış tüm arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Herkesin Almanya’da olmamızı istediğini biliyoruz. Federasyondan da böyle bir teklif gelince geri çeviremedim. Herkesin isteğiyle, bilgi ve birikimimi milli takım doğrultusunda yöneltmeyi kabul ettim. Daha imza bile atmadım. Çünkü olaylar çok çabuk gelişti. Başkanla birlikte hedefimiz 2010’a kadar birlikte çalışmak”.

‘Federasyon çağdaş’
“Başarısını aşan bir milli takım yaratmayı istiyorum. Uluslararası alanda final gruplarda tekrar yer almalıyız. En büyük hedefimiz, Türkiye’nin kendi ekolünü yaratması... Eğer kendi ekolümüzü yaratmayı başarırsak, başarı çok yakın olur. Bunun için de futbolun yaygınlaştırılması gerekir. Futbol Federasyonu’nun vizyonu benim düşünceme ve futbolun çağdaşlığına çok uygun. Yardımcılarımın kim olacağı henüz belli değil. En yakın zamanda bu konuyu da sonuca kavuşturacağız”.

Çobanoğlu da yolcu
Hakan konusuna gelince... Bir oyuncunun gündemi bu kadar meşgul etmesi sağlıklı değil. Milli takım, her oyuncuya açıktır. Eğer olaylar daha da büyürse, herkes için zararlı olur. Herkese görev düşüyor. Almanya’ya gideceksek Ersun Yanal sayesinde gitmiş olalım. Gidemezsek de benden bilinsin. Ancak yük benim üzerimdeyse teknik kadroyu da ben kurmalıyım. Değişiklikler doğaldır, herkes yaşadı. Bu nedenle teknik ekipte değişikliklere hazır olun”