-
Kendimce fikirlerimi yazayım.Öncelikte Türkiye liginin kalitesi 14 sanırım.Buna göre değerlendirme yaparsak lig iyi derim.Bunu söylerken şu yönden bakıyorum bir ingiltere ve ispanya gibi değil bizim ligimiz.Yinede bir şey eksik oyunda.Özellikle başarı kazandıkca ligin gelişiminde ve ülkenın gelişiminde gözle görülür büyümeler olmuyor.Örneğin ispanya liginde önemli bir oyuncu 35 M Sterlin ediyorken aynı oyuncuyu türkiye ligine aldığınızda 10m sterline iniyor.Kötü olan bu diil yıllar geçtikce başarısı yükseldikce bunun üst seviyeye cıkmaması.
Gelelim Trabzona.....
İlk olarak Yattara'nın ciddi anlamda kötü yapıldığı aşikar bunun tartışması yok.Bu adam oynadığı 30 ila 32 macın hepsinde ya gol atmış yada gol attırmış bir adam.Gidip istatistiklere bakılabilir.Ayrıca benım Ronaldinho ile birlikte gördüğüm en kabiliyetli 2 futbolcudan birisidir.Yattaranın şu haliyle potansiyel ability'sinın 160 current ise 140 olmasını beklerdim.Ayrıca yattaranın pözel yetenek kısmında sık sık adam geçme topla birlikte sağdan koşma içe orta yapma gibi özel yeteneklerininde eklenmesi lazım.
Stepanov içinde aynı şeyler söz konusu.Belirleyici özellikte bir oyuncu Stepanov.Onunda seviyesi baya düşük.başlangıc değeri olarak 130 current verilebilir.
Gökdeniz AMLC olarak Gözüküyorki bu cok saçma Normal Mevkisi AMRC dir.Yinede AMRCL olmalı.Yine gökdenizinde topla birlikte ortadan koşar verkaç dener gibi özel yeteneklerininde atlandığını görüyoruz.
Trabzonspor'un altyapı özellikleride kötü yapılmış:en azından cıkan oyuncu potansiyeli 16 olmalı diye düşünüyorum.
Marcelinho AMLC olmalı.Genel özellikleri iyi.
Musampa'yıda beğendim.
Trabzonspor'un transferde yaşaığı en büyük sıkıntı kadrosunda 9 yabacı bulunması.Bu kiralık olan adamlar gerçekten satılmadıysa böyle kalsın.Ancak ben eller'in gittiğini biliyorum.Jun kiralık mesela.
Ferhak Çökmüş ise gerçekten bu oyunda çökmüş olarak bulunmakta.Düzeltilmeli.
Hasan üçüncü Kesinlikle MCR olmalı.
Aslında lige cok şey eklenir ama bu yazdıklarım olmalı.Her takımda belirleyici adamlar var.Mesela GS de arda'nın neden preffered Movies'I yok anlamadım.Adam özel bir yetenek.
Aynı şekilde Fenerde bir cok oyuncununda eksiği var.Beşiktaşta öyle keza.Süper ligin belirleyici oyuncuları iş yapmalı bence.
Bir Gökhan ünal'da bile Preffered movies yok.Girin bakın İspanya ligine en yerel adamda bile var bu gerçekci özellikler.
Saygılar....
Mesaj Yetkileri