Ah bea! Şu hafta sonu oynasaydık bari oyunu ne güzel olurdu. Anlaşılan 31 de olmayacak zira iki gün sonrası bayram gümrük falan derken bunlar bayramı sonrasını bulurlar. Anlamadığım her defasında bu gümrük ile ilgil sorun nasıl oluyor. Yani bu sorun bu oyuna mı özgü yoksa hepsinde mi? benim bildiğim kadarıyla bir çok oyunda bunu yaşamıyorlar.Olsun genede bekleyeceğiz, orijinali. Onun o kutusunu açıp cd ye koymak ayrı bir duygu. Şİmdiden yerini açtım
2005 in kutusunuda rafıma koydum.
Bu arada tartışmaya benim de katkım olsun. Öncelikle korsan oyun almak "hangi sebeplerle ve hangi şartlar altında olursa olsun" suçtur. (ayrıca benim inanışıma göre günahtır) Şİmdi benim bu lafım üstüne "vatan millet sakarya" gidecek bir çok arkadaş çıkacaktır. Onlara lafım şu pastırmanın da kilosu çok pahalı ama onu yiyemiyoruz diye gidip marketten çalmıyoruz veya en basiti sigaraya bir ayda bundan daha çok para veriyoruz. Ayrıca ben sigara daiçmiyorum pastırmada yenmiyorum ... ytl ile geçinmeye çalışıyorum ve PC de babadan kalma yani yapacak birşeyim yok mecburun korsana diyenlerede lafım, yukarıda verdiğim örneklerde olduğu gibi "bulunduğumuz durumlar" emeğe saygısızlık ve hırsızlık için bahane olamaz. Maddi gücün yetmiyorsa almayacaksın. Senin gücün oyuna yetmez benim ki örnek olsun playstation almaya yetmez üçüncü bir kişinin ki de ferrari almaya yetmez. Eğer maddi durum kılıfı altına saklanarak korsan alırsak ve bunu meşru görürsek yukarda saydığım durumda ki adamlarda "kendilerine göre" çalmakta/kaçırmakta haklı olacaklardır.
Bu arada bir fiyat karşılaştırması vereyim.
FM 2005 İngilterede çıktığında en ucuz shop da 17.99 yani yaklaşık 45 lira idi
Aynı oyunu ben İstanbulda Eminönüden orjinal olarak (ilgilenenler için Akort DVD) 60 liraya aldım. Yani aralarında ki fark shipping ve vergi yükünü düşününce bana gayet makul gelmişti.
Şimdi araştırdım ve şu an için FM 2006 İngiltere de en ucuz shop da 24.99 yani 62 lira civarında. Yukarıda ki orana bakarak TR fiyatının 73-78 arasında olması makul olacaktır.
Sevgilerle

Olsun genede bekleyeceğiz, orijinali. Onun o kutusunu açıp cd ye koymak ayrı bir duygu. Şİmdiden yerini açtım
Alıntılı Yanıtla