Quote Originally Posted by apaydin2148
ben tam tersini düşünüyorum.
mesela 2.lig b kategorisinde bir oyuncunun özelliklerini haklı olarak iyi yaptın belki de 1.lig seviyesinde yaptın ama gerçektende öyle Sıgames bu özellikleri büyük ihtimalle düşürüyor.Bu yapılan notlamanın yanlış olduğunu göstermez.
Farkli seylerden bahsediyoruz yanliz. Eger gidip bit 3. lig oyuncusunu daha milli takima cagirilmadan veya 1. lig takimlarinin ilgisini cekmeden cok yuksek potansiyele sahip yapmaya izin vermemelerini normal karsilarim cunku bu datanin manipule edilmesini cok kolaylastirir ve her ulkede 2. ve 3. lig takimlari cok yuksek potansiyelli oyuncularla dolabilir.

Ancak benim ozellikle ustunde durdugum oyuncular 1. lig oyunculari idi. Ve ozellikle bu oyuncularin arastirilmamis olmalari idi.

Ceyhun Eriş ve Yasin Çelik kesinlikle kırpılmış çünkü bu iki oyuncuda bence milli takımı hakediyor bende o şekilde ayarlamıştım özelliklerini.
Acaba ozellikleri degistirdigin dosya SI games'in eline ulasti mi? Yani belki de organizasyon'da bir sorun var. SI games'in ozellikle belli oyuncularin bilgilerini hice sayacagini dusunemiyorum.

CM03/04 ve oncesince ozellikle Iskandinav ulkelerinin oyuncularini arastiran kisiler belli oyuncularsa sadece 0 veya 18-19-20 ozellik veiyorlardi. Ornegin Oskarsson'un Pace, Acceleration, Off the Bal ve, Jumping ozelliklerinin 20 olmasi CA'si dusuk olsa da cok iyi bir oyuncul olmasina neden olmustu. Ozellikle bu gibi sorunlari duzeltmek icin arastirmanin oyuna yansimadan once daha detayli gozden gecirilmesine yol acti. Ancak eger oyuncular belli inanilabilir limitler icinde arastirilmis ise o zaman farkin sadece bilgi transferi sirasinda cikabilecegini dusunuyorum.

buradan şu anlaşılıyor:
bazı takımları araştıran kişilerin -tabi varsa- işini önem vermemesi.
Buna kesinlikle katiliyorum. Ancak bu isleri yaptirmasi ve kalitesinin iyi olmasini saglamasi gereken kisi de head researcher.

Bu arada su andaki oyunumdan en azindan 4 buyuklerin durumunu aktarayim.

Besiktas 6. sirada. Gokhan Zan, Ali Gunes, Cagdas Atan, Murat Sahin, Ramazan Kursunlu, Koray Avci, Ibrahim Akin ve Ibrahim Toraman satilmis. Yerlerine sadece Altay'dan Niyazi Huseyinoglu alinmis.

23 Hafta sonunda FB 7. sirada. 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 9 maglubiyeti var. Daum yollanmis yerine Oguz Cetin getirilmis. Mahmut Hanefi, Deniz, Tuncay, Semih, Serdar, ve Volkan satilmis. Yerlerine Furkan Bastan, Mustafa Gursel ve Ibrahim Akin alinmis. Hatta Mustafa Gursel FB'de sag kanatta oynayan oyuncu.

Galatasaray 2. sirada. Ozgurcan, Oguz Sabankay, Hasan Kabze, Fevzi Elmas, Arda Turan, Sabri Sarioglu ve Volkan Arslan satilmis. Yerlerine Mehmet Topuz, Mehmet Polat ve bir kac gurbetci ve nedense Turk vatandasi olan Hadouir Anouar alinmis. Saidou satilik listesinde ve hic bir takim ilgilenmiyor. Marek Heinz, toplam 3 maca baslamis, 9 mac sonradan girmis (bu oynadigi pozisyonun degistirilmesi gerektigini gosteriyor).

Trabzon 6 puan onde lider. Cem Baki, Ilker Erbay, Gokhan Zan, Ramazan Ozalp ve Mehmet Ali Cakmak, alinmis. Vokan bekiroglu, Erdinc Yavuz, Ibrahim Ege, Tayfun Cora, Emrah Eren ve Ozgur Bayer satilmis.