-
Divx, Microsoft'un MPEG4 formatındaki sıkıştırılma teknolojisinin geliştirilmiş halidir.Microsoft 'kral olacağım, artık herşeyi daha fazla sıkıştırıyorum' derken tongaya geldi 
Bir grup insan yanlış hatırlamıyorsam bir üni.de MPEG4 kodlamasını değiştirerek Divx'i buldu.Böylece ciddi oranlarda sıkıştırma yapılabiliyor,4.2 GBlık bir dvdyi (ki DVD kalitesi en üst seviye görüntüdür, HD daha iyi ama o ayrı konu) 700 MBa indirdiğinizde görüntü kaybı çok az seviyede oluyor ama tabi ki yaşanıyor.Bu işlemin yapılması ise 6-7 saatlik zaman alıyor ve ayrıca üstseviye bir işlemci,ram,harddisk üçlemesine ihtiyaç duyuruyor..
Avi, bir sıkıştırılmamış video formatı iken (tvler,tv ajansları yüksek çözünürlükte sıkıştırılmamış avi depolarlar) divx codecleri ile çoğu formattan küçük boyuttaki video formatı haline dönüştürdüler.Divx için şu anda avi video formatı kullanılıyor.
Bir de matruşka (matruska) var, o da başlı başına bir format.Hiç girmeyelim ona, isteyen araştırabilir internetten..
Divx playerlar Unicode sorunu yüzünden genelde Tr altyazı desteği ile çıkmaz.Voxline markası bu sorunu aşmış durumda ama onda da kullanılan materyaller çok daha narin (divx codec güncellebiliyor bu markada)..
Bende Panasonic DVD-S295 var (ayıptır söylemesi 89 YTL'ye aldım, normal fiyatı 185 YTL.indirimleri kaçırmam
) ve Tr kodlaması sorun.Voxline gibi değil, ayrıca Voxline aynı isim olması şartını getirmiyor, hatta explorer arayüzü ile dosyalar tek tek seçilebiliyor.Sanırım bendeki üründe de gerekiyordu..
genelde .sub ve .srt kabul görür.
filmin adı ile aynı olsun ismi yoksa çoğu marka görmez altyazıyı..
divx için dvd playerlarda divx desteği gerekir, anlamı divx codec kurulmuş ve yazılımına da kodlanmış olması..
xdiv kodlaması da çıktı, divx sıkıştırmasının değişik bir hali..
örn:
shawshankredemption.avi
shawshankredemption.sub
keşke vestel almasaydın, neyse sağlık olsun.
istiyorsan firmware update ara, varsa eğer çok işine yarar.ben anlatmayayım yararını 
özele gel M.Ali abi 
yararlarından en basiti, ufak bir ipucu: region free 
İlerde ya Blu-ray (50 GB) yada HD-DVD (30 GB) kullanacağız, çok değil 5-6 yıl sonra çöpe atacağız galiba elimizdeki ürünleri
Mesaj Yetkileri