Quote Originally Posted by aras886 View Post
Lugano'nun potansiyelinede mevcut ability sinede katılmıyorum göz var nizam var.. Kötü bir oyuncu.
Song> Toraman = Stephanov > Tomas> Lugana = Gökhan Zan> Edu şeklinde bence Türkiyenin defansta ki oyuncularının karşılaştırması.
Simdi soyle bir durum var. Lugano ve Edu sadece bir kac ay once Turkiye'ye geldiler. Gelmeden once ikisinin de parlak kariyerleri var ve CA ile ozellikleri Brezilya arastirmacilari tarafindan belirlenmis. Bu kadar kisa surede bu iki oyuncunun ozelliklerini ve CA'sini fazla dusurmek dogru olmaz. Sezon sonunda tekrar degerlendirilirler.

Emre Aşıkla, Toması birbirine benzetmedim. Sadece ha onu koymuşsun ha Toması ikisede aynı ortalamayla. Aynı hata ve başarı ortalamasıyla oynuyor. Emre, Toması aratmıyor yani..
Defans oyuncularinin ortalamalari bir cok faktore baglidir. Eger defansi derin oynatir, rakip takimin uzun toplarla oynamasini zorlarsan, Emre de Tomas'da hava ustunlukleri benzer olduklari icin, benzer performans gosterebilirler. Ancak Emre yavas oldugu, hata yapmaya ve kotu kararlar vermeye daha yatkin oldugu icin defansi ileriye cikarttigin durumlarda Emre'nin zaaflari ortaya cikar. Bu her oyuncu icin gecerlidir.

Ayrica Mondragon etkenini de gozardi etmemek gerekli. Defansi iyi organize eden (communication) bir kaleci oldugu icin onundeki defansin performansini arttiracaktir.

Cem'e gelirsek bende çıplak gözle izlemedim ama 33 maçta 77 gol atmış bir adamın yüksek özelliği finishing, heading tipi atak özelliklerdir.
Benim ogrendigim kadari ile Cem fazla caliskan olmayan ancak golu cok iyi koklayan bir oyuncu. Genc yasinda 1.80 uzerinde boya sahip olmasi da onun yasitlarindan ozellikle fiziksel olarak daha iyi oldugunu gosterir. Bu ozellikler cok gol atmasina, bitiriciligi cok iyi olmasa da, neden olabilir.