Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
31 ile 60 arası toplam 70 sonuç

Konu: Hak Yerini Buldu: Turksportal Hırsızlara Göz Açtırmadı

Quote Originally Posted by Toze View Post
    ability ??????
    bize Adem'in söylediği yamanını nçalıntı olmadığıydı ve bizde buna göre davrandık.Yama çalıntı olmayıp kötü olsaydı veya oyunda bozukluklar yaratsaydı yine bizim yamamızdı çünkü bize verilen sözler yamanın özgün olduğuydu.

Ama biz aldatıldık desteklemediğimiz,hoşlanmadığımız çok çirkin bir olayla karşı karşıya kaldık.Olay böyle yamayı biz sürdük piyasaya ama aldatıldık kazık yedik.Bize verilen söz böyle değildi.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by ability View Post
    öncelikle herkese merhaba;

belirtilen sitenin adminiyim ve olayın iç yüzünü %100 doğru bir şekilde anlatmak istiyorum.

öncelikle site olarak "%100 kendi yapımız olduğunu ve 1 tane bile Turksportal'ın cümlesinin bulunması durumunda özür dileyeceğimizi" beyan etme gibi bir durumumuz olmadı.Konuya yazan Adem isimli bu yamayı y(ç)apan arkadaş geliğ bunları belirten bir mesaj yazdı."FM 2005 dosyanızın sadece İngilizce bölümünü aldık" ve " Sitelerinden bir özür haberi yayınlayacaklarını ve tüm yama içeriğini kaldıracaklarını belirtti" bu beyanlarıda adem isimli arkadaş yaptı.

Şimdi bu beyanların niçin bizi bağlamadığını belirtiyim ve olayları başından beri anlatıyım.

Adem isimli arkadaş yönetimimizdeyken birgün bize elimde %90 küsür tamamlanmış Türkçe FM 2007 dosyaları var dedi ve kaynağının daha önce birçok oyunu Türkçe'ye çeviren ismini şimdi hatırlayamadığım bir arkadaşı olduğunu ve yamayı 2 gün içinde bitirip yayınlayacağını söyledi bize de bu arada bazı yerleri çevirmemizi söyledi.

Bizde onun bu konuşması üzerine yamanın TSI'nin daha önce yaptığı yamadan çalıntı olup olmadığını sorduk.Bize birçok yemin ederek hatta ve hatta bana güvenmiyor musunuz diyip gönül yaparak yamanın kesinlikle çalıntı olmadğını belirtti.

Bu süreç içerisinde bize verilen yerleri çevirmeye başladık.Örneğin ben spikeri çevirdim 2 gün içinde çıkıyor olduğunu bilerek.Ben çeviriyi bitirip yamanın yayınlanacağını beklerken Adem arkadaşımız PC'nin bozulduğunu ve en son yedeğinin oranını hatırlamadığım bir yüzde de olduğunu söyledi.

Neyse dedik sen çeviriye devam et çevirdiğin yerleri bize gönder bizde devrik cümleleri düzenleyelim bu arada.

Aradan sanırım 3 ay gibi bir süre geçti Adem çeviriye devam ediyorum az kaldı diyordu bu arada bize de örnekler yolluyordu.Kontrollerimizde iki yamanın cümleleri arasında benzerliğin olmadığını gördük.Ki oda her soruşumuzda bize onlarca kez yemin ediyordu çalıntı olmadığına dair.

Bu arada banada media klasöründeki bazı dosyaları çevirmemi söyledi bazılar şunlar:

admire_player
    admire_youngster
    dangerman
    declare_interest
    impressed_last_performance
    own_teams_promotion_chances
    own_teams_relegation_chances
    own_teams_title_chances
    recommend_non_playing_role
    recommend_signing
    recommend_staff_member
    resting_player
    under_performing

ben bu dosyaları çevirip yolladım Adem'e.Tabiki bu arada biz sürekli soruyorduk Adem'e çaldın mı çalmadın mı diye.Her seferinde de yeminler ediyordu.Zaten diğer arkadaşımda bu tartışmadan dolayı birkaç ay engelli kaldı.

sonunda pazar günü(yamanın çıktığı gün) herşeyin hazır olduğunu ve yamanın çıkacağını söyledi ve bizede kontrol için gönderdi.Biz oyunu açıp denediğimizde hiçbir benzer yerler karşılaşmadık çünkü programlamadan anlamadığımız için LTC dosyasına girip karşılaştıramadık.

Yama yayınlandı sizin yamanın çalıntı olduğunu iddaa ettiniz.Biz tekrar sorduk kendisine çalıntı mı değil mi diye.Yine hayır dedi yine yemin etti.Sonunda itiraf ettiği anda kendisini banlayıp dosyayı siteden kaldırdık.

Bu durumda en büyük mağdur biz olduk çünkü daha önce sürekli kendi üretimlerimizde ayakta kaldığımız için adımıza büyük bir leke sürüldü.En büyük kazığı biz yedik.

Daha önce burada yöneticilik yaptım ve yamanın çalındığı günlerde sürekli bununla mücadele ettim ve bazı sitelerden kaldırttım.Şimdi bunları yapmışken bende neden çalma gibi bir eğilime giriyim ki o çalan sitenin ne hale geldiğine şahit olduktan sonra ve çalıntıyla birçok defa mücadele ettikten sonra.

Yukarıda gösterdiğim dosyalardaki cümle yapılarının özgünlüğüne bakarak benim ve sitemizin çalıntı konusundaki hassasiyetini görebilğirsiniz ki çalma olayı da bizim başımıza çoğu zaman geliyor.

Anket konusuna gelecek olursak ilgili şahısların bizim hakkımızda gerçekleri bilmeden ileri geri konuşmaları bizim moralimizi çok bozduğu için kendilerine küfür etmek yerine böyle bir uygulamaya gidelim dedik.Burada hedef herhangi bir site değil kişilerdir.

Paradoxxman daha önce zaten bizim yönetimimizdeydi ve onun tekrar kadroya girmesinin bu olayla hiçbir ilgisi yoktur.Daha önce aklımızda olan bir plandı ve yeniden yapılanma sürecine girdiğimiz için kendisiyle anlaştık.

Özetle bu durumda en çok mağdur olan biz olduk ve çok büyük bir kazık yedik.Anlattıklarımı Adem'de noktası virgülüne kadar doğrulayacak ve çalıntı olayının siteyle hiçbir alakasının olmadığını kabul edeceğine %100 inanıyorum.

site yöneticilierinden herhangi bir soru gelirse cevaplamaya hazırım.
    Bakın şimdi yapılan ayıbın büyüğü küçüğü olmaz. Biz bu yama çalıntı dediğimizde her zamanki gibi çullandınız.

Şimdi eğer akıl mantık mevcut ise sizlerde, ben size şunu sormak istiyorum.

3 kişinin aktif çeviri yaparak, ve 3 yıllık bir sürecin sonunda %76 oranına getirilen Turksportal Türkçe FM çalışmasının farkındasınız. Diyelim ki çocuk yemin etti? Nasıl inandınız 5 ayda %90 yaptığına?

Hala yalanlar ve palavralar içinde yüzüyorsunuz kanımca.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Ya Hocam koca koca insanlar site yönetiyoruz diyorsunuz, yeminle mi iş yapıyorsunuz???

Kazik yedigin bizi ilgilendirmez bunlari burada söylemen hicbir fayda etmez.
    Peki yama calinti tamam.
    Bu yanlis size ve bize yapilmis bir yanlistir ve bu yanlisi yapan " sizin " yönetim kadronuzda bulunan bir kullanicidir ve bundan dolayi yonetim kadrosunda bulunan bir kisinin yanlisi tüm yonetimin yanlisi sayilir. Ben cok sitenin yonetim kadrolarinda bulundum ve bu her sitede böyleydi. Sonuc olarak siz Turksportal'a bir özür borclusunuz. Özür dileyin ve bu konu kapansin.
    Hem bakin Volkan abi de size yardim edecegine söz verdi.

Nesil
    2006
    Yer
    Izmir

ability şimdi burada gariban fukara edebiyatı yapma.Gördük yama yayınlandığında nasıl atıflarda bulunduğunuzu.maymuncuk denen zeki varlık yazdığı mesajda bazı yerleri kırmızı ve büyük harflerle yazarak aklı sıra buraya laf atmaya çalışmadı mı?capriceman'ın orada yaptığı yorum direk TSİ'yi aşağılamak maksadında değilmiydi

Her zaman söyledik bazı insanlar bir yama ile bütün yılı çıkarıyor diye. 2000'lerden beri ellerinde olan yamaya birkaç ek yapıp tanrısal babda tantana ile yayınladılar hep. Türkçe yama çalındı bir daha yapmayacağız diye yalanlar söylediler. Biliyorduk bugüne kadar hiç demedik.
    Bunu seninde admini olduğun site admini söylüyor.Ayrıca sende temiz ayakkabı da değilsin.Senin yazdıklarında laf atma maksatlıydı.O zaman o sizin için büyük başarıydı da sonradan mı kazık yeme oldu.

Laf atmaya gelince aslan kesiliyorsunuz.Her türlü lafı atıyorsunuz.İşin kötü tarafı ortaya çıktığında da hemen suçu birinin üstüne at kurtul

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Çok gzl bir haber hak yerini buldu ne diyebilirim...

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

ability
    sizden zaten bir özür beklemiyordum böyle açıklamalar yapacağınız tahmin ediyordum bütün işin o arkadaşın başına kalacağını da tahmin ediyordum.

Şimdi siz bu yamayla beraber bizle dalga geçmeye bize laf sokmaya çalışmadınızmı sitenizin admini mesajının içinde açık açık NE OLDU TSI yazmadımı yok efendim biz bir şey yapmıyormuşuz koca yılı bir tek tr çevirileri ile geçiriyormuşuz gibi saçma salak laflar etmedinizmi?

Şimdi ne oldu? adem çaldığı ortaya çıkınca bu dediklerinizden vazmı geçtiniz ne olduda yada şöylemi desem çalıntı olduğu ortaya çıkınca ettiğiniz tüm laflar tüm hakaretler içinizde mi PATLADI?

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Bakın şimdi yapılan ayıbın büyüğü küçüğü olmaz. Biz bu yama çalıntı dediğimizde her zamanki gibi çullandınız.

Şimdi eğer akıl mantık mevcut ise sizlerde, ben size şunu sormak istiyorum.

3 kişinin aktif çeviri yaparak, ve 3 yıllık bir sürecin sonunda %76 oranına getirilen Turksportal Türkçe FM çalışmasının farkındasınız. Diyelim ki çocuk yemin etti? Nasıl inandınız 5 ayda %90 yaptığına?

Hala yalanlar ve palavralar içinde yüzüyorsunuz kanımca.
    peluk öncelikle yalan ve palavra değil söylediklerim adem'de itiraf ediyor zaten.

Diğer taraftan Adem bize öncelikle yamayı daha önceden başka bir arkadaşının yaptığını ve kendisine verdiğini söyledi.Yani 5 aylık bir süreç değil de daha fazla bir zamandan bu yana çeviri olduğunu söyledi

Quote Originally Posted by Toze
    Kazik yedigin bizi ilgilendirmez bunlari burada söylemen hicbir fayda etmez.
    Peki yama calinti tamam.
    Bu yanlis size ve bize yapilmis bir yanlistir ve bu yanlisi yapan " sizin " yönetim kadronuzda bulunan bir kullanicidir ve bundan dolayi yonetim kadrosunda bulunan bir kisinin yanlisi tüm yonetimin yanlisi sayilir. Ben cok sitenin yonetim kadrolarinda bulundum ve bu her sitede böyleydi. Sonuc olarak siz Turksportal'a bir özür borclusunuz. Özür dileyin ve bu konu kapansin.
    Hem bakin Volkan abi de size yardim edecegine söz verdi.
    şimdi bu konuya şöyle bir örnek veriyim.Örneğin sen bir telefon aldın birinden ve bu çok yakına arkadaşın veya akraban.Telefonu satma niyetiyle piyasaya sürdün ve telefonun çalıntı olduğu ortaya çıktı.Bu durumda senin tutumun suçlu benim beni muhattap alın mı dersin yoksa suçlunun telefonu satın aldığın kişi olduğunu mu söylersin.

Belkide bu kalıntılar ondan olabilir Abdullah Abi.Emin değilim.

Quote Originally Posted by Jesus_FB View Post
    ability
    sizden zaten bir özür beklemiyordum böyle açıklamalar yapacağınız tahmin ediyordum bütün işin o arkadaşın başına kalacağını da tahmin ediyordum.

Şimdi siz bu yamayla beraber bizle dalga geçmeye bize laf sokmaya çalışmadınızmı sitenizin admini mesajının içinde açık açık NE OLDU TSI yazmadımı yok efendim biz bir şey yapmıyormuşuz koca yılı bir tek tr çevirileri ile geçiriyormuşuz gibi saçma salak laflar etmedinizmi?

Şimdi ne oldu? adem çaldığı ortaya çıkınca bu dediklerinizden vazmı geçtiniz ne olduda yada şöylemi desem çalıntı olduğu ortaya çıkınca ettiğiniz tüm laflar tüm hakaretler içinizde mi PATLADI?
    bu iş zaten tamamiyle o arkadaşın başının altından çıktı onu daha önce belirtmiştim.

Bizim bu sitedeki bazı kişilerden hoşlanmadığımız ve sizinde bizden hoşlanmadığınız bir gerçek.Bu konu daha öncesine dayanıyor:Bir üyenin çaldığı bir inceleme konusunda bizlere haksızca edilmiş onlarca hakaretten ve saçma salak laflardan sonra bu olay patlak verdi.

O söylenen şeyleri söyleyen kişiler aynı düşüncelerin içerisinde ve daha önce bize yönetime girmek istediğini belirten kişilerin daha önce bize karşı haksız tavırlar alması düşündürücü.

Arkadasim arkadasimin sucu beni irgalamaz. Arkadasim benim sorumlulugum altinda degildir. Egerki ben Turksportal yönetimi altindaysam her seyimi, durusumu, yazisimi, net felsefemi buna göre ayarlarim. Bu adamlar bana güvenmis beni yönetimlerine almislar. Benim yaptigim en ufak bir sey tüm Turksportalin yaptigidir. Bunun icinde Adem CFF'i temsil ediyor ve Ademin yaptigi her sey CFF'nin yaptigidir. Sen bunu anlamiyorsun. Ya admin degilsin ya da torpille admin olmussun. Bu isler böyle yürür.

.Bu konu daha öncesine dayanıyor:Bir üyenin çaldığı bir inceleme konusunda bizlere haksızca edilmiş onlarca hakaretten ve saçma salak laflardan sonra bu olay patlak verdi.
    Siz her üyenizi yönetim kadronuza mi aliyorsunuz. Bir üye demissin.
    Zaten belli. Demin baktim 3 misafir 6 Kayitli üye var. Bu 6 üye de yönetim kadrosunda heralde.

Nesil
    2006
    Yer
    Izmir

peluk öncelikle yalan ve palavra değil söylediklerim adem'de itiraf ediyor zaten.

Diğer taraftan Adem bize öncelikle yamayı daha önceden başka bir arkadaşının yaptığını ve kendisine verdiğini söyledi.Yani 5 aylık bir süreç değil de daha fazla bir zamandan bu yana çeviri olduğunu söyledi

.
    Şimdi burada bir durum var.Durum o ki sitenizde bundan 5-6 ay öncesine ait açılmış Önerileriniz alt forumunda önemli bir öneri başlıklı bir konu var.Konuyu açan kişi çalışmalarınız iyi Dil dosyası da yapabilirmisiniz diye konuyu açmış.Yöneticileriniz çoğu zor iş ama istenirse yaparız vs. demiş.

Ancak biri varki bu konu hakkında çok güzel birşey söylemiş.Malatyalı'nın berdiği cevap " çok yersiz bi öneri".Türkçe FM'yi yaptığını idda eden kişinin yorumu bu.5-6 ay öncesine ait konu.

Bu adam geliyor size diyor ki bir arkadaşım var Türkçeleştiriyor yapmış yayınlayacağız.Siz hiç mi sormadınız "Sen 5-6 ay önce böyle demiştin.Nerden çıktı şimdi bu" diye.

Sheriff Misafir

Nedense hiç ama hiç inandırıcı gelmiyor. Ozaman sonuna kadar yamanın arkasında olmasaydınız. Bunlar bizim sorunumuz değil. Sizin sitenizin ismi geçtiğine göre, yamayı sizin sitenizin ismiyle yayınladığınıza göre adem abdullah şu bu vs. diye ayırt etmemiz bile saçma olur.

Sizlerde hala haklısınız özür diliyoruz diyeceğiniz yere palavralarla kendinizi kurtarmaya çalışıyorsunuz..

Hiçbirşey bilmiyorsunuz bari özür dilemeyi bilin..

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by sherryy View Post
    ability şimdi burada gariban fukara edebiyatı yapma.Gördük yama yayınlandığında nasıl atıflarda bulunduğunuzu.maymuncuk denen zeki varlık yazdığı mesajda bazı yerleri kırmızı ve büyük harflerle yazarak aklı sıra buraya laf atmaya çalışmadı mı?capriceman'ın orada yaptığı yorum direk TSİ'yi aşağılamak maksadında değilmiydi

Bunu seninde admini olduğun site admini söylüyor.Ayrıca sende temiz ayakkabı da değilsin.Senin yazdıklarında laf atma maksatlıydı.O zaman o sizin için büyük başarıydı da sonradan mı kazık yeme oldu.

Laf atmaya gelince aslan kesiliyorsunuz.Her türlü lafı atıyorsunuz.İşin kötü tarafı ortaya çıktığında da hemen suçu birinin üstüne at kurtul
    fakir fukara edebiyatı yapma gibi bir niyetim yok burada gerçekleri açıklıyorum.Burak'ın bu site hakkındaki düşünceleri belli zaten daha öncede birçok kez bunları gündeme getirdi.

Suçu birinin üstüne attığımız yok zaten suçlu olan birini söylüyorum burada.

ben nasıl temiz ayakkabı değilmişim onuda anlatır mısın;?

Tamı tamına gün olarak olduğunu nerden anlıyorsun ?

Quote Originally Posted by sherryy View Post
    Şimdi burada bir durum var.Durum o ki sitenizde bundan 5-6 ay öncesine ait açılmış Önerileriniz alt forumunda önemli bir öneri başlıklı bir konu var.Konuyu açan kişi çalışmalarınız iyi Dil dosyası da yapabilirmisiniz diye konuyu açmış.Yöneticileriniz çoğu zor iş ama istenirse yaparız vs. demiş.

Ancak biri varki bu konu hakkında çok güzel birşey söylemiş.Malatyalı'nın berdiği cevap " çok yersiz bi öneri".Türkçe FM'yi yaptığını idda eden kişinin yorumu bu.5-6 ay öncesine ait konu.

Bu adam geliyor size diyor ki bir arkadaşım var Türkçeleştiriyor yapmış yayınlayacağız.Siz hiç mi sormadınız "Sen 5-6 ay önce böyle demiştin.Nerden çıktı şimdi bu" diye.
    söylediğin konuyu hiç görmedim.zaten buraya yaklaşık 1 yıldır doğru dürüst girmiyoruz.Bizim hatamız bunun öncesini araştırmamızdan kaynaklanıyor zaten.

ben nasıl temiz ayakkabı değilmişim onuda anlatır mısın;?
    Burada konu sen degilsin. Bize karsi yapilmis hirsizlik ve bir özür borcu.

Nesil
    2006
    Yer
    Izmir

söylediğin konuyu hiç görmedim.zaten buraya yaklaşık 1 yıldır doğru dürüst girmiyoruz.Bizim hatamız bunun öncesini araştırmamızdan kaynaklanıyor zaten.
    Sizin sitenizdeki bir konu bu.gir önerilere bak

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Beyler hiçbir türlü bu adamlarla muhattap olmuyoruz. kapağı koduk mu? koduk.
    ellerinde patlattık mı? patlattık. şimdi kendi şeyleriyle oynayabilirler. takılsınlar.

onların seviyesine inip, siteyi savunan arkadaşlara da müsama gösterilmeyecek uyarı verilecek. sitemizin savunulacak bir tarafı yok. gerek yok. onlar kendi terbiyelerini, zeka yaşlarını zaten gösteriyorlar. bakıp bakıp gülün sadece.

yalnız bana edilen lafları birisi yüzüme söyleyebildi orada o da rocco'dur. gerçi ona da ben gittim gel yüzüme söyle diye. anca o zaman konuştu o da. neyse onu da tebrik ediyorum. bunun dışında hiçbirinde yüzümüze söyleyecek yürek olmadıkları için dediğim gibi kendi hallerine bırakın.

kapak

pardon yanlış okumuşum.
    Başta da belirttiğim gibi adem bize o dosyayı daha önce birçok oyuna yama çıkarttı diye nitelediği birinden aldığını söyledi

Bir kısmını.Diyorum ya ondan olabilir bunlar.

hala kıvırıyorsun adem sen Volkan Abi'ye FM 2005'ten aldığını itiraf ettim demedin mi bu forumda

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Olay tamamen karışık ve içinden çıkılmaz.
    Volkan abi bana bazı deliller sununca bende kabul etmek zorunda kaldım.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

gidin sirkinizi kendi sitenizde kurun. burada gerenk yok böyle şeylere.

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Sevgili Abdullah (ability)

Şimdi en başından olayı bir ele alalım. Her yeni haberinizde, forumunuzdaki her hareketinizde bize bir laf sokma, hakaret etme çabası var. Biz sizin hakkınızda forumlarımızda herhangi bir konuda bahsetmiyoruz, bir iş yaptığımızda ve haberini & çalışmamızı yayınladığımızda size ya da başka bir siteye laf sokmaya çalışmıyoruz.

FM Türkçe konusunda ise tamamiyle haksızsınız. Haberinizde bile bize laf sokmaktan geri durmamışsınız. İşi yaparken bile" bilmem kimler gibi" ibaresi ağzınızdan hiç düşmedi. Her haberinizde açıklamanızda olduğu gibi.

Burak İnan'ın bizim hakkımızda ne düşünüp ne düşünmediği bizi hiç ilgilendirmez. Zira kendisi zamanında ölüyorum diye bize bir yalan söyledi, duygularımızı istismara kalktı ve bunun sonucunda kendisine duyduğumuz saygıyı kendi mahvetti. Şimdi tutup bizi düşman gibi görüyor, ama biz ne sizi ne de onu hiçbir zaman düşman gibi görmedik.

Siz bu işe isminizi verip, sitenizde gururla yayınlıyorsanız, altına isimlerinizi yazıyorsanız bu yamanın çalıntı olup olmaması sizi bağlar. Eğer çalıntı ise kalkıp bizden özür dilersiniz, konuyu kapatırız. Ancak siz bizden özür dilemek yerine Adem isimli arkadaşımızın bizim dil dosyamızı kullandığını itiraf etmeden önceki yazısını hala anasayfanızda tutuyorsunuz. Ki Adem bu yazılanların çoğunu kendisinin yazmadığını bize bildirdi. Ayrııca bir de anket açıp kişilerin haklarına saldırıda bulunuyorsunuz.

Çok mu zor: "Tamam, bir yanlışlık oldu üzgünüz emeğe ve emekçiye saygımız vardır" cümlesi yayınlamak. Çok da zor değil ama sanıyorum yamayı çıkartırken bize laf sokma telaşınız bu özrü yayınlamanıza mani oluyor.

Ben bu konuda haksız olsaydım, sırf hırslarıma yenik düşerek size saldırsaydım -ki bunu ömrü hayatımda hiçbir insan evladına yapmadım- burada konumu açar özrümü dilerdim...

Ben artık sıkıldım sizin bize her defasında laf atmanızdan, birilerinin gelip "volkan abi, bunlar yine size hakert etmiş, ediyor" demelerinden. Lütfen bundan böyle kendi işinize bakın, bir gün olur da aklınıza bizim size verdiğimiz emeklerimiz gelirse selam vermek isterseniz gönül kapımız herzaman açık...

Quote Originally Posted by Cristiano Ronaldo View Post
    Rocco hakkında çok konuşma sen bence..
    Bence asıl sen çok konuşma

<a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=42321" style="text-decoration: none">Türkçe FM Hakkında Bilinmeyenler</a>
    Forumlarımızda YASADIŞI PAYLAŞIMLAR yapamazsınız
    ÖM veya E Posta ile teknik sorular sormayın cevaplamıyorum
    <a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=2358" style="text-decoration: none">Hesabınızın kapatılmaması, kullanıcı adınızın ceza almaması için tıklayın</a>
    <a href=http://www.turksportal.net style="text-decoration: none">Turksportal Interactive l <font COLOR=”#333333”>Football Manager Türkiye Resmi Araştırma Sitesi</font></a>

__________________________________________________ _______________

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Sorun "çalıntı yama" konusu ile sınırlı değil. Sonuçta Türkçe Çalışma'yı Sigames bile çalıp yayınlasa, makul deliller sunulduktan sonra o yama ordan paşa paşa kalkar..

Sorun şu ki, olaylar zinciri aynen iki üstteki mesajın imza kısmında yazan kurguyla gelişti.
    Önce neon lambalarla yamayı sundunuz, sonra "acaba" deyip başka bir gerekçeyle yayından çekmeyi düşündünüz, daha sonra ilk sunumu unutup yamanın sahipliğini reddettiniz, en sonunda da kaldırıp attınız. Tamam, bu sonuncusu normal ama, mesuliyet de kabul etmiyorsunuz, o biraz acayip.
    Yayın politikanızı neye/kime göre belirliyorsunuz bilmiyorum, bazılarınızla elan muhatabım, muhatap olmaya da devam edeceğim şüphesiz, herhangi birinizin bireysel olarak bir acayipliğini görmedim, hatta bazılarınızı özellikle severim; belki de bir grup olarak bir araya gelince ortaya böyle bir strateji çıkıyor.

Hakikaten Adem Özkur sizi tongaya düşürmüş olabilir, hatta umarım öyledir, ve hatta eminim öyledir. Belki Volkan'ı ve çeviride çalışan diğer arkadaşları kendi emeklerinin ikide bir milletin elinde oyuncak olması rahatsız ediyordur, ama beni ve tahminim bir çok arkadaşı esas rahatsız eden bu yukarıda bahsettiğim CFF tavrı..

Çalışmayı öyle bir sundunuz ki; bazı üyeleriniz ilgili forum başlığında "helal sana" diyenleri "helal size diyeceksin" şeklinde düzelttiler..
    Öyle bir sahiplendiniz ki; bazılarınız yukarıda da belirtildiği gibi bunu TSI'ye bir darbe olarak algıladınız.
    Öyle bir tanıttınız ki, billahi de ben 8-10 kişi gece-gündüz demeden çalıştı da yaptı sandım.
    Buraya kadar, kendi adınıza yayınladığınız yamayı doğru düzgün incelememenizi bir tarafa bırakalım (Ki basit bir inceleme yazısı veya eh işte biraz kaymaklı bir grafik yama da değil, benim diyen adamın aylarca uğraştığı bir çalışma bu), yine de her şey normal olsun ve diyelim ki böyle bir çalışma çıkarmakla gerçekten TSI'ye bir darbe indirmiş olacaktınız.
    Ama foya meydana çıkınca, balon patlayınca (ki ne patladı, ne çıktı ben hala anlamadım, ne kadarı çalıntı, ne kadarı çeviri bilmiyorum, ama cidden sizin tavrınızı izleyince tamamı Türkçe'den intihal gibi geliyor bana) daha 24 saatten bile az bir zaman evvel öylesine sahiplendiğiniz çalışmaya anında sırtınızı dönüp, şu smileydeki "" gibi bir yüz ifadesiyle olaydan sıyrılmaya çalışmak cidden çok büyük bir ayıp. Hadi diyelim bazı arkadaşlar TSI'ye karşı yapılınca ayıba ayıp demiyor; cidden çok büyük bir strateji hatası. Ve yayın hayatınıza devam ettiğiniz müddetçe üzerinizde bir leke olarak kalacak.
    Halbuki yamayı kaldırdığınız dakikada özür dilemeyi (öyle abartmaya da gerek yoktu, "Tüm Fm severlerden" deyip laf arasına "Yamanın gerçek sahiplerinden de" gibisinden bir ifade de sıkıştırabilirdiniz, fontu küçük yazmak bile yeterli olurdu) kendinize yedirebilseydiniz, böyle olmazdı.

Karşıma bir muhatap almış gibi konuştum, yanlış anlaşılmasın lafım direkt ne Abdullah sana, ne de başka birinedir; yaptıklarınız ortaya stratejik bir davranış biçimi çıkarıyor, ben de onu eleştiriyorum; artık içinizden biri mi belirliyor, yoksa doğaçlama kendiliğinden mi oluşuyor bilmiyorum..

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon

Mesaj Yetkileri