Şampiyonlar Ligi İlk Tur'undaki rakibimiz Portekiz temsilcisi Benfica'ydı. İlk maç deplasmanda 2-2 sona erdikten sonra, avantajlı bir skor elde ettiğimizi düşünüyorduk. İtalya'daki maçta da fazla zorlanmadık ve 2-0'lık skorla, rahat bir maçın ardından turu atlayan taraf olduk.
Bu arada ligdeki galibiyetlerimiz de devam ediyordu. Inter'in puan kaybı yaşamasıyla liderlik koltuğuna oturduk. ŞL'nde çeyrek finaldeki rakibimiz İngiliz Arsenal'di. İlk maç Emirates Stadyum'undaydı.
İlk yarı hiç de beklemediğimiz bir skorla sonuçlanmıştı. 32 dakikada 4 gol yemiştik. Takım dökülüyordu. İlk yarı 4-1 sonuçlanmıştı. Soyunma odasında herkesin morali bozuk, oynanan oyuna bakınca da daha çok oluşabilecek farktan dolayı korku vardı. Bu esnada takıma olan güvenimi yineleyen bir konuşma yaptım. İlk yarı bitmişti, 2. yarı gol yemeden sadece 1 gol atsak bile bu maçı kazanmış gibi düşüneceğimi belirttim.
2. yarı başladı, açıkçası takımda işler yine iyi gitmiyordu. Arsenal bastırmaya devam ediyordu. Artık gol atmaktan ümidimi kestiğim için takımı daha geriye çekip mümkün olduğunca az gol yemeyi deneyecektim. O esnada Arsenal defansı çok büyük bir hata yaptı ve Gallas kendi kalesine mükemmel bir gol attı.Bu golle takımın havası biraz olsun düzeldi. Arsenal savunması hala bu pozisyonu tartışırken 3 dakika sonra Trezeguet golü buldu. Takım iyice havaya girmişti. 5 dakika önce geri çekilmeyi düşünürken şimdi daha da atak oynamayı düşünüyordum. Yakalanmış bu havayla neden galibiyet gelmesin ki?
78. dakikada sahneye yine Trezeguet çıkmıştı ve durumu 4-4'e getirmişti. Müthiş bir maç oluyordu. Kalan dakikalarda da bastırdıysak da galibiyet golünü bulamadık ve maç 4-4 sona erdi.
İtalya'da ki ikinci maça da kötü başladık. 10. dakikada Arsenal 2-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona erdi. İlk maçta yaşanan olaylar bu maçta da yaşanacak mıydı? 2-0'dan maçı çevirebilecek miyiz? Şimdi tüm Juve taraftarları 2 hafta önce yaşanan olayın gerçekleşmesini ve Juve'nin yine geriden gelerek maçı kurtarmasını bekliyorlar.
Bu sefer devre arası konuşması etkili olmuştu. 2. yarıya çok iyi başladık, Üst üste pozisyonlar yakaladık ve 53. dakikada ilk maçın kahramanlarından Trezeguet yine sahneye çıktı ve durumu 2-1 yaptı. 4 dakika sonra oyuna 2. devre giren yaşlı kurt Del Piero, yakalanan kontrada affetmedi ve durumu 2-2'ye getirdi. Artık bu skorla avantajlı olan tarafdık. Kalan dakikalarda skoru koruduk ve deplasman golü kuralıyla ŞL'nde yarı finale çıktık.
Yarı finaldeki rakibimiz yine bir İngiliz takımıydı. Bu turda yaşananlar, finale adını yazdıran takımlar, hepsi az sonra...

Bu golle takımın havası biraz olsun düzeldi. Arsenal savunması hala bu pozisyonu tartışırken 3 dakika sonra Trezeguet golü buldu. Takım iyice havaya girmişti. 5 dakika önce geri çekilmeyi düşünürken şimdi daha da atak oynamayı düşünüyordum. Yakalanmış bu havayla neden galibiyet gelmesin ki?