Özışık’ın bu akşam Ege TV’de canlı yayınlanacak Futbol Dünyası programının konuğu olacak. Resmi olarak ilk açıklaması için bölgesel bir kanalı seçmesi, bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılandı.
Futbol Dünyası programında;

Sunucu: İzmir’e ve programımıza hoş geldiniz diyerek, herkesin merak ettiği soruyu soruyorum. Neden Bucaspor?
Özışık: Bugünlerde de herkes bu soruyu soruyor nedense. Şaka bir yana, Türkiye’ye dönerken aklımda böyle bir düşünce yoktu. Juventus’tan istifa ettikten sonra Ferguson’un emekliye ayrılmasıyla Manchester de yeni bir Teknik Direktör arıyordu. Ben burada tatildeyken Manchester’den teklif geldi. Hemen reddetmedim, bir süre düşündükten sonra büyük takım çalıştıracaksam neden ayrıldım Juve’den dedim ve teklifi reddettim. Bir iki menejer de avrupa kulüplerinden teklif olduğunu söyledi ama ben Türkiye’de çalışmak istiyordum,
Sunucu: Sadede gelirsek, neden Bucaspor?
Özışık: İtalya’da çalıştığım dönemde, başarıdan başarıya koşarken bazıları çekememezlikle acayip yorumlarda bulunuyorlardı. Takımın zaten iyi olduğunu, benim pek bir katkım olmadığını düşünüyorlardı, onlara bazı şöyleri göstermek için. Bir de biliyorsunuz, ben İzmir’liyim, Karşıyaka’da oturuyorum. Burada, kendi evimde olmak, idmana kendi evimden gitmek gerçekten güzel olacak. Bir de İzmirli futbolseverlere yıllardır özlemini duyulan başarıyı tattırmak istiyorum.
Sunucu: Sizin fanatik bir Karşıyaka’lı olduğunuzu bilmeyen yoktur sanıyorum. Aynı ligde mücadele ediyorsunuz, Karşıyaka hakkında ne düşünüyorsunuz?
Özışık: Evet. Bunu saklamaya gerek yok. Biz Karşıyakalı olduğumuzu hep söyledik. Şu anda kadroları iyi, Süper Lige inşallah beraber çıkarız. Birgün mutlaka KSK’yi çalıştıracağım.
Sunucu: Henüz takımla tanışmadınız, takım hakkından yeterli bilgiye sahip misiniz?
Özışık: Yok, pek takip etmediğim için bilmiyorum. Hazırlık kampi da sona ermiş, ligin başlamasına şurada günler kaldı. İlk haftaları fazla kayıpsız atlatırsak ileride çok güzel günler görebiliriz.
Sunucu: Peki transfer yapmayı düşünüyor musunuz?
Özışık: Şu an için takımı görmeden birşey diyemem. Ama bu aşamada transfer pek faydalı olmaz sanıyorum. Çünkü sezon neredeyse başlayacak. Kulüp transferi 1-2 ay önce gerçekleştirmiş. Şu anda maddi yönden de bunu kulüpten isteyemem, o nedenle transfer yapmayabiliriz.
Sunucu: Peki hedefleriniz neler? Bucaspor’la nerelere gelmek istiyorsunuz?
Özışık: Biliyorsunuz bu sezon Lig A’ya yeni çıktık. Yönetim benden takımı kümede tutmamı istiyor, ama benim hedefim bu olmamalı. Uzun vadede büyük hedeflerimiz var fakat şu anda bunu açıklamanın pek önemi yok. Bu sezon için benim koyduğum hedef ilk 10 içersinde yer almak.
Sunucu: Peki size gerçekten çok teşekkür ediyoruz, İstanbul medyası yerine ilk açıklamalarınızı İzmir medyasına yaptınız. Yeni görevinizde size başarılar diliyorum.
Özışık: Ben teşekkür ederim, inşallah Bucaspor’un kazandığı başarıların ardından da bu tür bir program yaparız. İyi akşamlar...