Sayfa 12 / 13 İlkİlk ... 210111213 SonSon
331 ile 360 arası toplam 379 sonuç

Konu: [TSL]Galatasaray Araştırması 2007

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Muthıs bır transfer tek kelımeyle. R. Carlos trasnferinden bile iyi
    R.Carlos transferinden iyi olduğunu düşünmüyorum. Carlos şu ana dek yapılmış en iyi transfer Türkiye'de, hatta Avrupa'da da ilk 10'a girer.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Bigturk View Post
    cok iyi transfer, cok sevindim,

2008 icin kesinikle Servetin Hiz artilmali, aslinda yavas oyuncu degil , buyuk ve uvun boylu oldu icin herkes yavas oldunu dusuniyor

Servet yavas. Hadi belki 9 olur ama 10'a cikmaz bence.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Servetın çok yavaş değil aslında vasat diyebiliriz. Kaç maçını seyrettım açık alanda yakalıyor rakip forvetleri. Tv de izlemekle anlaşılmıyor. Çıplak gözle seyredince bazı şeyleri anlayabiliyorsunuz. Mesela Lig A' da Erhan Küçük isimli oyuncuyu D SPor' da 1 yıl boyunca izledim. Hep kafa toplarına çıkan target man tarzı bir adam gibi oynuyordu. Çıplak gözle izledim aslında kezman stiline ykaın bir adam.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Servet gerçekten yavaş olmayabilir.İnsanları duruşundan dolayı yanıltıyor.Açıkcası biraz hantal duruyor ve koşma tarzı farklı olduğundan öyle görünüyor.Tabi bunların hepsinin yanında madara olduğu maç sayısı da az değildir.

bu arada lincoln ün transfer bedelinin oyunda daha yüksek veya hemen sonra yükselicek şekilde ayarlanmasını istiyorun.çünkü onu schalke sene sonu sözleşmesi bittiği için bu fiyata sattı.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by jamboo77 View Post
    bu arada lincoln ün transfer bedelinin oyunda daha yüksek veya hemen sonra yükselicek şekilde ayarlanmasını istiyorun.çünkü onu schalke sene sonu sözleşmesi bittiği için bu fiyata sattı.
    Lincon'un oyun basinda degeri en son verilen bonservis ucreti olan 4,5 milyon euro olacaktir. Oynadikca bu yukselebilir veya dusebilir. Onun kontrolu elimizde degil.

Nesil
    2006
    Yer
    Sükrü Saracoglu Stadı

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Lincoln ile anlasildi. Maas yaklasik 3 milyon Euro. Bonservis 4.25 milyon euro.
    yillik 2 milyon € alacak diye okudum ben..

PCLioN Misafir

Benim bildiğim kadarıyla da 2.2 Milyon Euro olması lazım. Bonservis doğrudur, 4.25 Milyon Euro...

Genç oyuncuların belli başlı temel özellikleri belirtilmeli, inanılmaz şekilde bir random'lık(garip oldu biraz) söz konusu. Mesela Cem Sultan'ın hızı bir oyunda 3 ken diğer oyunda 11. Potansiyeli iyi ayarlanmış ama her seferinde değişik bir oyuncu olarak karşımıza çıkıyor.

Mehmet Güven'in pas yeteneğinin daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum. Seyrettiğim her maçında pas alışverişinin çok iyi olduğunu görüyorum hatta takımdaki en iyi pasör denilebilir.Pas yüzdesi de bunu yansıtıyor sanırım.

Ayhan'ın çok top kaybı yapan bir oyuncu olduğunu görüyoruz, bu oyuna yansıtılmalı.

Arda'nın uzaktan şutları zayıf olmalı ancak mental özellikleri bir Türk futbolcusuna göre inanılmaz gelişmiş olduğunu düşünüyorum. ASY'de izlediğim maçlarda topsuz oyunda ve birebirde hep doğru kararlar verdiğini gözlemledim. Fiziksel olarak çok yüksek kapasitesi olmasa da teknik ve mental açıdan avrupadaki oyuncular kadar kaliteli.

Anıl Karaer'in PAF maçlarını izliyorum ve gelecekte Türk milli takımının değişmez stoperi olacağını düşünüyorum. PAF liginde inanılmaz bir form grafiği çizdi. Hava toplarına çok hakim ayrıca teknik özellikleri de iyi. Oyunu doğru başlatıyor ve çok ta iyi bir frikik kullanıcısı. Sol ayağını kullanıyor ve PAF liginde 6 golü var frikiklerden yanılmıyorsam.

Staff konusu ise çok eksik. Türkiye'nin en iyi staff'ı bana göre Galatasaray'da olmasına rağmen Fenerbahçe'nin staffları oyunda daha iyi gözüküyor. Galatasaray'ın koçları yaklaşık 7 senedir değişmiyor ve hepsi çok başarılılar. Özellikle altypaı koordinatörü Ali Yavaş'ın özelliklerinin güncellenmesi gerekiyor.

Scout olarak ta Ogan Tarhan ve ekibinin eklenmesi oyuna gerçekten zevk katacaktır. Sonunda scouting özellikleri yüksek bir Türk staff'a kavuşacağız gibi. Bence sadece Türkiye değil Fransa, Belçika, Almanya ve İtalya hakkında da yeterli scouting bilgisine sahip olmalı zira Galatasaray'a Adebayor, Zokora, Locatelli gibi oyuncuları çok cüzi fiyatlara önermişti zamanında...

Media Prediction olarak Galatasaray'ın 2.olması doğrudur ancak Fenerbahçe'nin "continental" Galatasaray'ın "National" bir takım olması biraz komik olmuş. Galatasaray'ın world reputaion'ının Fenerbahçe'den daha az olması bence oyun için bir eksi...

Şimdilik bu kadar yazdım, zamanım olunca detaylı bir analiz daha yapmaya çalışırım.

Uğur Karakullukçu

-------------------------------------------------------------------------

Bir de Galatasaray'ın laktak testi sonuçları. Stamina konusunda size yardımcı olabilir.

G.Saray'da dayanıklılık testi
    Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'da, futbolcular laktat testinden geçirildi. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, kulüp sağlık kurulu üyesi Doç. Dr. Bülent Bayraktar gözetiminde yapılan teste, futbolcular 7'şerli gruplar halinde katıldı.

Aerobik dayanıklılık ve laktat eşiklerinin tespit edilmesi amacıyla yapılan test süresince oyuncular, giderek artan süratlerde koşturularak her 3 dakikada bir kan örnekleri alındı. Alınan örneklerden laktat düzeyleri tespit edildi. İşlem, oyuncuların performansı düşünceye kadar sürdü.

İlk grupta Okan, ikinci grupta Volkan, üçüncü grupta Barış ve dördüncü grupta Servet performanslarıyla dikkati çekerken, Ümit, Hasan Şaş, Lincoln, Necati, Mehmet Topal ve Hakan çalışmayı erken bırakan isimler oldu.

Doktor Bülent Bayraktar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, adaptasyon döneminden sonra futbolcuların fiziksel performansı ve tıbbi sağlık alt yapılarıyla ilgili bir kısmı laboratuvar ortamında ve bir kısmı da sahada olmak üzere çeşitli testler yaptıklarını belirterek, ''Yapılan testler, futbolcuların mevcut performanslarının detaylı olarak değerlendirilmesi ve konu ile ilgili bilgilerin rafine edilerek rapor halinde teknik heyetin kullanımına sunulması amacıyla gerçekleştirildi'' diye konuştu.

Çalışmaya, yarın İstanbul'a geleceği belirtilen Song, sakatlıkları nedeniyle takımdan ayrı tesislerde çalışan Aydın, Uğur Uçar ile Carrusca katılmadı. Sarı-kırmızılı takım, yeni sezon hazırlıklarını akşam yapacağı antrenmanla sürdürecek.
    01.07.2007

Kaynak : AA

Galatasaray'da benim gözlemlediğim eksikler şunlar :

1-Mehmet Topal'ın mevkisi- AMC yerine DMC-
    2-Arda Turan , Aydın Yılmaz , ferhat Öztorun , Ugur Uçar gibi genç yeteneklerin CA'sının yükselmesi.
    3- Altyapı oyuncularına biraz daha önem verilmesi.-Galatasaray'ın gerçekteki altyapısı belki çoğu kulubumuzden bile iyi durumda ama pyunda böyle bir artısı yok ! -
    4-Pilot külüp olarak Beylerbeyi'nin seçilmemiş olması.
    5- Taktiksal anlamda Galatasaray'da pek çok eksik gözüme çarptı. Örn: bazı maçlarda Cafercan'ı sol kanatta , Hasan Şas'ı MC'de oynatabiliyorlar.
    6- Kısa liste gözden geçirilmeli. - Saviola gibi GS şuanki transfer listesinbde bulunan oyunculara teklif götürülmeli -
    7-Database değiştirilmeli. -Mondragon Köln'e koyulmalı. Lincoln,Linderoth gibi oyuncular GS'a aktarılmalı.
    8- Derbi maçlar öncesi sözlü düellolar artmalı bence !
    9- 1-2 yıl içinde stad yenilenmesi olmalı.
    10 - Maddi zararlar gerçeğe uygun hazırlanmalı.
    11- gerçekte olduğu gibi yönetim bazı planlamalara el atmalı.

vs. vs. bunlar yapılabilirliğine olanak varsa daha keyifli bir FM yaşayabiliriz.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by PCLioN© View Post
    Genç oyuncuların belli başlı temel özellikleri belirtilmeli, inanılmaz şekilde bir random'lık(garip oldu biraz) söz konusu. Mesela Cem Sultan'ın hızı bir oyunda 3 ken diğer oyunda 11. Potansiyeli iyi ayarlanmış ama her seferinde değişik bir oyuncu olarak karşımıza çıkıyor.
    Belli basli ozellikler dediginizde bu konuda biraz daha detaya girebilirseniz memnun olurum. Ornegin Cem Sultan fazla izlenilme sansi olmamis bir oyuncu ancak benim ogrendigim kadari ile oun icinde gol sezileri iyi bir oyuncu. Cok iyi bir bitirici veya cok suratli bir oyuncu oldugu konusunda bir bilgim yok. Eger seyrediyorsaniz ve bilginiz varsa, aktardiginiz takdirde bu bilgiler eklenebilir.

Mehmet Güven'in pas yeteneğinin daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum. Seyrettiğim her maçında pas alışverişinin çok iyi olduğunu görüyorum hatta takımdaki en iyi pasör denilebilir.Pas yüzdesi de bunu yansıtıyor sanırım.
    Mehmet'in pas alisverisinin iyi olduguna katiliyorum. Super lig'e bakmaya basladigimiz zaman biraz daha dikkatli bakarim.

Ayhan'ın çok top kaybı yapan bir oyuncu olduğunu görüyoruz, bu oyuna yansıtılmalı.
    Ayhan'in ozellikle fiziki mucadelelerde ayakta kalma ve oyunu cok iyi okuyamama gibi sorunlari var. Ayhan'in bu ozelliklerini dusurmeyi planliyordum.

Arda'nın uzaktan şutları zayıf olmalı ancak mental özellikleri bir Türk futbolcusuna göre inanılmaz gelişmiş olduğunu düşünüyorum. ASY'de izlediğim maçlarda topsuz oyunda ve birebirde hep doğru kararlar verdiğini gözlemledim. Fiziksel olarak çok yüksek kapasitesi olmasa da teknik ve mental açıdan avrupadaki oyuncular kadar kaliteli.
    Yanilmiyorsam Arda'nin uzaktan sutlar icin 8 verilmis durumda ve saniyorum ki yeterince dusuk.

Zihinsel olarak Arda oynadikca beni daha da cok sasirtiyor. Su anda bile Arda zihinsel ozellikler konusunda bir cok Turk oyuncudan daha ust seviyede yapilmis durumda ama bir miktar daha ilerletip, ayni anda fiziksel ozelliklerden kismayi dusunuyordum.

Anıl Karaer'in PAF maçlarını izliyorum ve gelecekte Türk milli takımının değişmez stoperi olacağını düşünüyorum. PAF liginde inanılmaz bir form grafiği çizdi. Hava toplarına çok hakim ayrıca teknik özellikleri de iyi. Oyunu doğru başlatıyor ve çok ta iyi bir frikik kullanıcısı. Sol ayağını kullanıyor ve PAF liginde 6 golü var frikiklerden yanılmıyorsam.
    Anil gelecek vaad ediyor ancak PAF liginde cok iyi olmanin ne yazik ki cok fazla bir anlami yok cunku Turkiye'de alt yapilarda oynayan oyuncular zaten cok gelismis bir konumda degiller. Yani Anil zayif genclerin arasinda iyi bir konumda olur en fazla.

Staff konusu ise çok eksik. Türkiye'nin en iyi staff'ı bana göre Galatasaray'da olmasına rağmen Fenerbahçe'nin staffları oyunda daha iyi gözüküyor. Galatasaray'ın koçları yaklaşık 7 senedir değişmiyor ve hepsi çok başarılılar. Özellikle altypaı koordinatörü Ali Yavaş'ın özelliklerinin güncellenmesi gerekiyor.

Scout olarak ta Ogan Tarhan ve ekibinin eklenmesi oyuna gerçekten zevk katacaktır. Sonunda scouting özellikleri yüksek bir Türk staff'a kavuşacağız gibi. Bence sadece Türkiye değil Fransa, Belçika, Almanya ve İtalya hakkında da yeterli scouting bilgisine sahip olmalı zira Galatasaray'a Adebayor, Zokora, Locatelli gibi oyuncuları çok cüzi fiyatlara önermişti zamanında...
    Bu konuda eklemeler yapacagim ve ozellikle Ali Yavas unutulmayacak. (TSI Unofficial update'de eklenmisti ancak 7.0.2 yamasinda herseyi yetistiremedik).

Media Prediction olarak Galatasaray'ın 2.olması doğrudur ancak Fenerbahçe'nin "continental" Galatasaray'ın "National" bir takım olması biraz komik olmuş. Galatasaray'ın world reputaion'ının Fenerbahçe'den daha az olması bence oyun için bir eksi...
    Iki takimin da continental olmasi gerekli. Galatasaray ozellikle finansal acidan bir itibar sarsintisinda olsa da, gecmis basarilar nedeniyle hala ust seviyede taninirligi olan bir takim. Fenerbahce'nin basarisi daha az ancak finansal acidan ve Zico gibi unlu bir teknik direktor nedeniyle iyi transferler yapabilen bir konumda. Bu da bence iki takimi hemen hemen kafa kafaya getiriyor ancak Fenerbahce hala Galatasaray'dan bir adim onde.

Laktak testi sonuclarina bakinca:

Mehmet Topal hakkinda Galatasaray'a gelmeden once aldigim her bilgi kutudan kutuya yorulmadan surekli gidip gelebilen bir oyuncu oldugu dogrultusundaydi. Gecen sezon oynadigi maclarda ise macin sonlarina dogru yoruldugugunu gozlemlemek mumkundu. Bu testin sadece bir gunluk performansi olctugu ve performansi etkileyecek bir cok faktor oldugunu (ornegin bir onceki gece iyi uyumamis olabilir, zihinsel olarak teste hazir olmayabilir vs.) goz onunde tutarak Topal'in kotu bir gun gecirmis olabilecegini gozden kacirmamak lazim. Topal'in stamina yukarida yazdigim nedenlerden dolayi bir miktar dusebilir ama takimdaki en zayif oyuncular arasinda oldugunu dusunmuyorum.

Hakan ve Hasan Sas ise gecen sezon maclari tamamlamakta zorluk ceken oyuncular olarak gorunduler ve bu nedenle zaten stamina olarak dusuk olmalari gerektigine katiliyorum. Ote yandan Necati'nin bu listede olmasi biraz garip geldi ama ozellikle gecen sezon yasadigi sakatliklardan dolayi kondisyon olarak cok iyi bir halde oldugunu sanmiyorum.

Umit Karan ise son bir kac gunde yine zihinsel olarak kendisini etkileyebilecek bir surecten gecti ve test sonuclari bu nedenle etkilenmis olabilir.

Lincoln ise zaten Schalke arastirmacisinin belirledigi sekilde kalacak. Orada gordugum kadari ile stamina yuksek bir seviyede degil.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by koray_FM View Post
    Galatasaray'da benim gözlemlediğim eksikler şunlar :

1-Mehmet Topal'ın mevkisi- AMC yerine DMC-
    Zaten 7.0.2 yamasinda MC olarak degisti. Ancak ben Topal'in DM olduguna inanmiyorum bu asamada. Hem ofansta hem de defansta olan, iki yonlu bir oyuncu oldugu icin tam olarak on libero olarak gormuyorum.

2-Arda Turan , Aydın Yılmaz , ferhat Öztorun , Ugur Uçar gibi genç yeteneklerin CA'sının yükselmesi.
    3- Altyapı oyuncularına biraz daha önem verilmesi.-Galatasaray'ın gerçekteki altyapısı belki çoğu kulubumuzden bile iyi durumda ama pyunda böyle bir artısı yok ! -
    Genc yeteneklerin CA yukselmeyecak buyuk ihtimalle ancak Turkiye ligleri genelinde bir indirim olacak. (Hatta butun ulkelerde bazi indirimler olacak)

Alt yapi kalitesi oyunda diger kuluplerden daha ust seviyede. Bu nedenle ozellikle Galatasaray alt yapi oyuncularina bir cok teklif geliyor ve bir kac sene icinde alt yapidaki oyuncularin bazilari Galatasaray, bazilari ise diger kuluplerde ilk 11'in banko oyunculari oluyorlar.

4-Pilot külüp olarak Beylerbeyi'nin seçilmemiş olması.
    Bu eklenecek.

5- Taktiksal anlamda Galatasaray'da pek çok eksik gözüme çarptı. Örn: bazı maçlarda Cafercan'ı sol kanatta , Hasan Şas'ı MC'de oynatabiliyorlar.
    Bu biraz yapay zeka'nin elinde olan oyunculara, kullanilan taktige vs. bagli. Ornegin Atep'de oynayan Ayhan bir sag kanat oyuncusu idi. Besiktas'da daha cok ofansif orta saha gibi oynadi. Galatasaray'da ilk basta defansif orta saha, sonra sol kanat sonra da orta saha ikilisinde ofansa daha yakin oyuncu olarak oynadi. Hasan Sas forvet olarak basladigi kariyerinde, sirasiyla sol acik, sol orta saha ve sag orta saha olarak devam etti. Yani bu tip degisiklikler teknik direktor tarafindan yapilabiliyor. Oyunun ilk sezonunda ben Hasan'in MC oynadigini hic gozlemlemedim ve hatta pek bir becerisi de yok yanilmiyorsam.

6- Kısa liste gözden geçirilmeli. - Saviola gibi GS şuanki transfer listesinbde bulunan oyunculara teklif götürülmeli -
    Bu bizim kontrolumuzde olan bir sey degil.

7-Database değiştirilmeli. -Mondragon Köln'e koyulmalı. Lincoln,Linderoth gibi oyuncular GS'a aktarılmalı.
    Bu gibi olacagi malum seyleri eklemenize gerek yok. Zaten konudaki eski mesajlari okursaniz bunlardan haberdar oldugumuzu gozlemlemekte pek zorlanmazsiniz.

8- Derbi maçlar öncesi sözlü düellolar artmalı bence !
    Acikcasi ben her derbi oncesi soz duellolari ile karsilasiyorum. Ozellikle Zico ile.

9- 1-2 yıl içinde stad yenilenmesi olmalı.
    Ilk kurek atilmasi bekleniyor bunu eklemek icin.

10 - Maddi zararlar gerçeğe uygun hazırlanmalı.
    Butun Turkiye capinda finansal durumu elden gecirmeye calisacagiz. Ozellikle takim gelirlerinin onemli bir kismi tribun gelirleri degil sponsorluk ve hibe ve yayin gelirleri olmasi gerekli. Fenerbahce bu konuda tek istisna olan takim.

11- gerçekte olduğu gibi yönetim bazı planlamalara el atmalı.
    Ne gibi?

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Benim dikkatimi çeken birşey oldu Galatasaray'ın altyapısında bulunan oyuncular çok iyi olmasına rağmen regen olan futbolcular bunlar kadar iyi çıkmıyor ki Galatasaray'da 6 sezon oynadım takımda çıkan en iyi oyuncunun PA 'sı 155'di.Bu oyuncunun haricinde en iyi oyuncunun PA'sı 130 du.(Bu altı sezonda tesisleri en iyi şartlara getirmeme rağmen)Bu hata mı yoksa bana mı denk geldi bilmiyorum.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Oghuse View Post
    Benim dikkatimi çeken birşey oldu Galatasaray'ın altyapısında bulunan oyuncular çok iyi olmasına rağmen regen olan futbolcular bunlar kadar iyi çıkmıyor ki Galatasaray'da 6 sezon oynadım takımda çıkan en iyi oyuncunun PA 'sı 155'di.Bu oyuncunun haricinde en iyi oyuncunun PA'sı 130 du.(Bu altı sezonda tesisleri en iyi şartlara getirmeme rağmen)Bu hata mı yoksa bana mı denk geldi bilmiyorum.
    PA olarak 155 esasinda hic fena degil cunku Super Liginde yildiz oyuncusunun CA zaten o seviyede olmasi lazim.

130 PA ise, potansiyeline eristiginde o oyuncunun herhangi bir Anadolu takiminda yildiz oyuncu veya 3 buyuklerde ilk 11 oyuncusu olmasi demek.

Ancak diger takimlarda bir cok 170-180 PA seviyesinde oyuncu cikiyor ki bu pek fazla gercegi yansitmiyor ve yildiz oyuncu cikartmak, biraz reputation'a bagli oldugu icin sorun yaratiyor. Bu konu aklimda ama henuz nasil cozulecegini bulamadim.

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

PA olarak 155 esasinda hic fena degil cunku Super Liginde yildiz oyuncusunun CA zaten o seviyede olmasi lazim.

130 PA ise, potansiyeline eristiginde o oyuncunun herhangi bir Anadolu takiminda yildiz oyuncu veya 3 buyuklerde ilk 11 oyuncusu olmasi demek.

Ancak diger takimlarda bir cok 170-180 PA seviyesinde oyuncu cikiyor ki bu pek fazla gercegi yansitmiyor ve yildiz oyuncu cikartmak, biraz reputation'a bagli oldugu icin sorun yaratiyor. Bu konu aklimda ama henuz nasil cozulecegini bulamadim.
    Ancak şartlar en üst düzeyde olmasına rağmen 6 yılda sadece 1 tane 155 biraz ilginç onun haricinde sadece 2 tane 130 geriye kalanlar bu seviyenin altı.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Normal böyle olması gerçekte de şartlar iyi ama kaç tane yıldız oyuncu çıkıyor ki pyasaya.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Normal böyle olması gerçekte de şartlar iyi ama kaç tane yıldız oyuncu çıkıyor ki pyasaya.
    Ancak çıkan regenlerin potansiyeli günümüzdeki altyapı oyuncularınınki kadar potansiyeli olması gerekir.

Nesil
    2003

Ancak şartlar en üst düzeyde olmasına rağmen 6 yılda sadece 1 tane 155 biraz ilginç onun haricinde sadece 2 tane 130 geriye kalanlar bu seviyenin altı.
    Simdi %100 tam olarak newgen'lerin PA'sinin nasil belirlendigini bilmesem de okudugum/sorup ogrendigim kadariyla:

En kaliteli alt yapi sistemlerinde (bu ulke, kulup ve baslangic veritabaninda gorulen genel trendlere belirleniyor) ortalama oyuncularin PA'si -7 veya -8 oluyor. Yani ornegin Ingiltere'de ortalama alt yapi oyuncusu bu PA ile doguyor.

Yani -7 = 110-140 arasi PA
    -8 = 130 ile 160 arasi PA

tahminen Turkiye'nin en kaliteli alt yapilarinda bu -6 ve -7 oluyor.

Yani -6 = 90-120 arasinda PA ve -7 = 110-140 arasi PA, ki bu normal cunku bazi istisnalar disinda genelde -6 ve -7 potansiyelli genclerimiz var. Bu nedenle de -8 PA'li oyuncular nadir, -9 (150 ve 180 PA arasi) oyuncular daha da nadir ve -10 (170 ile 200 PA arasi) oyuncular cok nadir cikiyor.

Biraz sansli olursan -7 potansiyelli yaratilan newgen'ler 140'a yakin, -8 potansiyelli yaratilan newgen'ler ise 160'a yakin potensiyele sahip oluyorlar.

Ornegin 6 senede senin alt yapinda 1 tane -9 potansiyelli bir alt yapi oyuncusu cikmis olabilir ama sansa bu oyuncu 175 PA sahibi olmak yerine 155 PA sahibi olmus olabilir.

2 tane -8 potansiyelli bir alt yapi oyuncusu cikmis olabilir ve 150 PA sahibi olmak yerine 130 ve 132 PA sahibi olmus olabilir.

Yine bir cok -7 potansiyelli oyuncu cikmis olabilir ama bunlar 135'e yakin olmak yerine 115'e yakin olmus olabilir.

Yani isin icinde tabii ki sans var. Ama sanstan daha cok Turkiye'de ortalama genc oyuncunun potansiyelinin oldukca dusuk olmasi var. Ligimizde 15 tane daha fazla -9 potansiyelli oyuncu olsa, daha kaliteli genc yetenek cikacaktir. Ama ise gercekci bakarsak maalesef boyle gencler su anda yok gibi gorunuyor.

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Abi peki ben 6 yılımdayım ve avrupada başarılar kazandım ayrınca oyunumda Türkiye Avrupa'da 5. sıraya yükseldi bu durumda -7 veya -8 potansiyelli oyuncuların takımımda artması gerekmezmi yani bana mantıklı gelen bu ligin seviyesi arttıkça bu oranda yükselmeli.

Galatasaray ile oyuna ayri ayri 3 kere basladim hepsinde nerden baksaniz 2-3 sezon oynadim ortalama...

Ama her defasinda Arda cok formsuz geliyor bana. 6-7 arasinda dolaniyor ve sozlesme yenilemek istemiyor. Bence Ardanin karakteri boyle degil... Galatasaray yonetimi Ardayla sozlesme yenilemek istese bence dusunmeden yeniler. Ayrica form duzeyi arttirilmali, ayni sekilde yukarida yazildigi gibi mental ozellikleride...

Erkan Ferin 3 sezon oynamama ragmen hala bekledigim duzeyde degil bana kalirsa degisilmez oyuncularimizdan biri olacak.

Ayni sekilde Aydinda biraz daha iyi olabilirdi.

Oyunda Fenerbahce almis basini gidiyor. Oynadigim ilk sezon benim 15 puan onumde bitirdi ligi... Ve 17.5 milyon dolara Gokhan Unali aldi... Bu biraz abarti degil mi ? Aziz Yildirim tas catlasa 7 milyon dolar verir Gokhana.

Tam bakmadim fakat Galatasaray gayrimenkul olarak dunyanin en zengin kuluplerinden biri. Florya,Riva,Seyrantepe....

Seyrantepe projesi bildiginiz uzere imzalandi ve resmi olarak artik yeni stamiz yapilacak.
    Florya ise Turkiyenin degil dunyanin en guzel antreman sahasi bence.

Bunlarda bir duzeltme olursa iyi olur.

Iyi calismalar.

Nesil
    2006
    Yer
    ghghjgh

Erkan Ferin İle 2008 Yılında Bakıyorum Galatasarayın As Kadrosunun Değişilmezi Zaten İyi Yapılmış Durumda

Arda Konusunda Sana Katılıyorum Özellikleri Beklenen Gibi Değil Form Grafiği Düşük

Nesil
    2003

Abi peki ben 6 yılımdayım ve avrupada başarılar kazandım ayrınca oyunumda Türkiye Avrupa'da 5. sıraya yükseldi bu durumda -7 veya -8 potansiyelli oyuncuların takımımda artması gerekmezmi yani bana mantıklı gelen bu ligin seviyesi arttıkça bu oranda yükselmeli.
    Bu newgen yaratma sisteminin detaylari SI tarafindan oldukca gizlenen bir sey o yuzden tum detaylarini bilmiyorum. Ancak mantiken basari ile yuksek potansiyelli oyuncularin cikmasi arasinda bir baglanti kuramiyorum. Basari geldikce daha kaliteli (yuksek CA) genc oyuncular size katilmak ister ama yuksek potansiyelli oyuncu daha cok sansa ve takimin "youth setup" seviyesine bagli.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by uAnil View Post
    Galatasaray ile oyuna ayri ayri 3 kere basladim hepsinde nerden baksaniz 2-3 sezon oynadim ortalama...

Ama her defasinda Arda cok formsuz geliyor bana. 6-7 arasinda dolaniyor ve sozlesme yenilemek istemiyor. Bence Ardanin karakteri boyle degil... Galatasaray yonetimi Ardayla sozlesme yenilemek istese bence dusunmeden yeniler. Ayrica form duzeyi arttirilmali, ayni sekilde yukarida yazildigi gibi mental ozellikleride...
    Benim oynadigim bir oyunda (GS ile baslamadim) Arda 2015 yilinda Arsenal'in iyi bir oyuncusu.

Arda tipik bir kanat oyuncusu degil cunku suratli bir oyuncu degil. Bu nedenle kendisine tipik bir kanat oyuncusuna yapacaginiz gibi kanattan kos, orta yap, gol olsun derseniz Arda iyi performans gosteremez. Ayrica not edeyim ki ilk sezonda Arda'nin 6 gol 15 asist'lik bir performansini gozlemleme sansi buldum. Yani oyuncunun form seviyesi oyuncunun kendisi kadar, onu yoneten siz menajer ile de ilgili.

Erkan Ferin 3 sezon oynamama ragmen hala bekledigim duzeyde degil bana kalirsa degisilmez oyuncularimizdan biri olacak.

Ayni sekilde Aydinda biraz daha iyi olabilirdi.
    7.0.2 yamasinda bu iki oyuncu da Turkiye liglerinde yildiz olabilecek seviyede.

Oyunda Fenerbahce almis basini gidiyor. Oynadigim ilk sezon benim 15 puan onumde bitirdi ligi... Ve 17.5 milyon dolara Gokhan Unali aldi... Bu biraz abarti degil mi ? Aziz Yildirim tas catlasa 7 milyon dolar verir Gokhana.

Tam bakmadim fakat Galatasaray gayrimenkul olarak dunyanin en zengin kuluplerinden biri. Florya,Riva,Seyrantepe....
    Takimlarin finansal durumlari kontrol edilecek ve tekrar duzenleyip FM 2008'e yetistirmeye calisacagiz ama simdilik herhangi bir soz yok.

Seyrantepe projesi bildiginiz uzere imzalandi ve resmi olarak artik yeni stamiz yapilacak.
    Seyrantepe: Kazma atilsin eklenir.
    Florya: Abartmayalim.

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Bu newgen yaratma sisteminin detaylari SI tarafindan oldukca gizlenen bir sey o yuzden tum detaylarini bilmiyorum. Ancak mantiken basari ile yuksek potansiyelli oyuncularin cikmasi arasinda bir baglanti kuramiyorum. Basari geldikce daha kaliteli (yuksek CA) genc oyuncular size katilmak ister ama yuksek potansiyelli oyuncu daha cok sansa ve takimin "youth setup" seviyesine bagli.
    Modifier dan baktım Youth Setup 20 demekki benimki tamamen şanssızlık.

Florya: Abartmayalim
    Hocam belli ki hiç gidip görmemişsin ve tam bilmiyorsun yerini...

Gerçekten konumu itibariyle, alanı itibariyle dünyada eşi benzeri çok az görülür böyle bir sahanın...

Şuan satmaya kalksan abartmıyroum 400 milyon dolara satılır.

--

7.0.2 yi indirdim teşekkürler.

Arda Galatasarayda hep kanatta oynuyor bende aynı şekilde onu sadece ML ve MR de oynatıyorum. İleri koş,orta yap demiyorum. Ama yakalayıncada yapıcak tabi. Galatasaraydada bol bol yapıyor zaten ortalarını.

Muhabir : Çok iyi orta yapıyorsun ve takım arkadaslarını bu ortaların sayesinde çok gol kazandırdın.
    Arda : Ben penaltı çizgisine orta yapıyorum o noktaya hareketlenen Hakan ve Ümit abi bitirişi yapıyorlar demişti ligin başında bir röportajında...

Ama geçen sezon benim takımımda 2 asist yapmış ve 1 güzel orta yaptığını görmedim.

Yani Arda ve Florya konusunda size katılmıyorum.

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Gerçekten konumu itibariyle, alanı itibariyle dünyada eşi benzeri çok az görülür böyle bir sahanın...

--

Arda Galatasarayda hep kanatta oynuyor bende aynı şekilde onu sadece ML ve MR de oynatıyorum. İleri koş,orta yap demiyorum. Ama yakalayıncada yapıcak tabi. Galatasaraydada bol bol yapıyor zaten ortalarını.

Muhabir : Çok iyi orta yapıyorsun ve takım arkadaslarını bu ortaların sayesinde çok gol kazandırdın.
    Arda : Ben penaltı çizgisine orta yapıyorum o noktaya hareketlenen Hakan ve Ümit abi bitirişi yapıyorlar demişti ligin başında bir röportajında...

Ama geçen sezon benim takımımda 2 asist yapmış ve 1 güzel orta yaptığını görmedim.

400 Milyon Doların ne demek olduğunu biliyorsundur umarım??

Nesil
    2003

--

Florya'nin durumundan haberdarim. Florya her ne kadar ust duzey bir tesis olsa da, dunyada en iyi demek icin dunyadaki butun tesislerden haberdar olmak gerekir. Ayrica unutmayalim ki alt yapinin oynadigi suni cim antrenman sahalari nedeniyle bir cok alt yapi oyuncusu kroniklesen bir sakatlik geciriyor. Ayrica arsa degerinin, tesislerin kalitesi ile en ufak bir alakasi yok.

Ayrica, Arda cok iyi orta yapmiyor. Onu soran muhabirin bilgisizligi. Arda ceza sahasinin hemen disindan adrese teslim asist yapmaya calisiyor. Orta yapmanin ne oldugunu gormek icin Ingiliz futbolunu bir miktar takip etmek gerekli. Arda ozellikle seza sahasi yakininda tehlikeli olan bir oyuncu. 30 metre oteden adrese teslim ortalar yapabilen bir oyuncu degil.

Florya'nin durumundan haberdarim. Florya her ne kadar ust duzey bir tesis olsa da, dunyada en iyi demek icin dunyadaki butun tesislerden haberdar olmak gerekir. Ayrica unutmayalim ki alt yapinin oynadigi suni cim antrenman sahalari nedeniyle bir cok alt yapi oyuncusu kroniklesen bir sakatlik geciriyor. Ayrica arsa degerinin, tesislerin kalitesi ile en ufak bir alakasi yok.

Ayrica, Arda cok iyi orta yapmiyor. Onu soran muhabirin bilgisizligi. Arda ceza sahasinin hemen disindan adrese teslim asist yapmaya calisiyor. Orta yapmanin ne oldugunu gormek icin Ingiliz futbolunu bir miktar takip etmek gerekli. Arda ozellikle seza sahasi yakininda tehlikeli olan bir oyuncu. 30 metre oteden adrese teslim ortalar yapabilen bir oyuncu degil.
    Ömer abinin de dediği gibi Florya dünya standardında bir tesis değil, Barcelona'nın, R.Madrid'in tesisleri gibi abartmış arkadaş biraz

Arda iyi orta açmıyor, katılıyorum, özellikle uzun mesafeli paslar hiç veremiyor. Liverpool maçında Ümit Karan'ın kafasına adrese teslim bir orta açmıştı, o hafızamda kalmış sadece, başka ortasını hatırlamıyorum.

Arda'nın özel yeteneği ve PA'sı arttırılmalı. Carlos Vela, Cesar Delgado, Ben Arfa gibi isimlerini ilk kez FM'den duyduğumuz oyuncuların bile PA'ları 180'den başlıyor, Arda'nın da bunlardan eksiği olduğunu düşünmüyorum. Biz nasıl bu tip oyuncuları PA'ları ve performansları sayesinde tanıyorsak, yabancı oyunseverler de Arda'yı bu şekilde tanımalı. Avrupalı araştırmacılar pek mütevazi davranmıyorlar sanırım puanlama yaparken, maşallah bir sürü oyuncunun PA'sı 180'den başlıyor Bu yüzden Türkiye'den de 1-2 oyuncunun PA'sı yüksek değerli olmalı, Tuncay, Arda, Özer Hurmacı gibi...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Zaten o yüzden Beckham iyi orta yapabilen bir oyuncu...
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Turkiye sartlari altinda degerlendiriyorum siz bana gelmis Beckham i ornek veriyorsunuz. Ergun,Cihan,Orhan Ak,Sabri,Hasan sasi gormesek inandiracaksiniz beni Ardanin kotu orta actigina..

Dunya capinda degerlendirirsek cok yetersiz ortalari fakat Turkiyede yaptigi asistlerin bircogu yaptigi ortalardir. Krala,Umite attirdigi goller hala aklimda, ustelik en formda doneminde uzun sureli sakatlik gecirdi ona ragmen ligin en cok asist yapan oyuncular siralamasinda ilk 5de bitirdi.... Oyuna baktigimda ise Ardanin 23 macta 2 asist 1 gol attigini 6,43 ortalama ile oynadigini goruyorum. Gecen seneye oranla bu istatistikler felaket. Yada ben Ardayi yonetmeyi bilmiyorum, eger siz iyi yonetiyorsaniz lafim yok.

Bakmadim ama demistim....

Simdi baktim...

Real madrid Yuksek Antreman tesisleri
    Galatasaray Yuksek Antreman tesisleri
    BJK Nevzat Demir tesisleride Yuksek antreman tesisleri..

Elestirimi degistiriyorum.

Florya Metin Oktay tesisleri ile Nevzat Demir tesislerinin bir tutulmamasi gerektigini dusunuyorum.

Oghuse @

Riva yi gordun mu
    Floryayi gordun mu
    Rivaya yabanci sirketler kac milyon dolar sunuyor biliyormusun
    Florya buna gore kac olmali sence

Bunlari cevaplandirdiktan sorna bana verecegin cevabi bir kez daha dusun.... Senden daha iyi bildigimi dusunuyorum.

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Turkiye sartlari altinda degerlendiriyorum siz bana gelmis Beckham i ornek veriyorsunuz. Ergun,Cihan,Orhan Ak,Sabri,Hasan sasi gormesek inandiracaksiniz beni Ardanin kotu orta actigina..

Dunya capinda degerlendirirsek cok yetersiz ortalari fakat Turkiyede yaptigi asistlerin bircogu yaptigi ortalardir. Krala,Umite attirdigi goller hala aklimda, ustelik en formda doneminde uzun sureli sakatlik gecirdi ona ragmen ligin en cok asist yapan oyuncular siralamasinda ilk 5de bitirdi.... Oyuna baktigimda ise Ardanin 23 macta 2 asist 1 gol attigini 6,43 ortalama ile oynadigini goruyorum. Gecen seneye oranla bu istatistikler felaket. Yada ben Ardayi yonetmeyi bilmiyorum, eger siz iyi yonetiyorsaniz lafim yok.

Bakmadim ama demistim....

Simdi baktim...

Real madrid Yuksek Antreman tesisleri
    Galatasaray Yuksek Antreman tesisleri
    BJK Nevzat Demir tesisleride Yuksek antreman tesisleri..

Elestirimi degistiriyorum.

Florya Metin Oktay tesisleri ile Nevzat Demir tesislerinin bir tutulmamasi gerektigini dusunuyorum.

Oghuse @

Riva yi gordun mu
    Floryayi gordun mu
    Rivaya yabanci sirketler kac milyon dolar sunuyor biliyormusun
    Florya buna gore kac olmali sence

Bunlari cevaplandirdiktan sorna bana verecegin cevabi bir kez daha dusun.... Senden daha iyi bildigimi dusunuyorum.
    Ancak tesislerin arazi değerinin o kadar olması demek üst düzey tesis olması demek değildir.
    Arda konusunda sana katılıyorum.Biraz daha iyi yapılabilir ancak Arda istikrarlı bir oyuncu değil.

Sayfa 12 / 13 İlkİlk ... 210111213 SonSon

Mesaj Yetkileri