Perpetua5099 Fenerbahçe'nin bütçesi 70 M $ değildir, 100 Milyon $'dır.Elindeki bilgiler geçen seneye ait olan bilgiler.
Öncelikle şunu söyleyeyim Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda en zor izlenebilecek açıya sahip bölümün ortalama değeri bile 22 € civarlarına geldi.
Ayrıca Adidas ile yapılan bir anlaşmanın olduğunu biliyorum.Adidas bir miktar peşin para ödüyor ve Fenerium mağazalından yapılan satışlardan da hiç bir yüzde almıyor bildiğim kadarı ile.
http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=523
"Ciro/Adet
- 2004-2005 sezonunda gerçekleşen Fenerbahçe Spor Ürünleri A.Ş. cirosu 19 milyon $’dır.
Söz konusu bütçe dönemi içerisinde 1.720.000 adet ürün satışı gerçekleşmiştir. - Yine aynı dönem içerisinde, Türkiye genelinde 285.000 adet forma satışı gerçekleşmiştir. Bu satışın 213.000’i Fenerium mağazalarında yapılmıştır."
------
Yaklaşık olarak 20 M $ civarında da loca gelirleri olduğu düşünürse 100 M $'lık hesap tahminen ortaya çıkmış oluyor.
Can Arat, Olcan Adın, Gürhan Gürsoy,Kerim Zengin, Mahmut Hanefi Erdoğdu, Semih Şentürk.
Bu oyuncular A Takım'a çıktılar ve oldukça da yetenekliler.
Mahmut Hanefi, Semih ve Olcan biliniyor ama özellikle Gürhan'a dikkat.Tugay'dan sonra onun gibisi pek gelmedi; çabuk oynamayı seven, geriden tek paslar ile çok çabuk oyun kurabilen çok teknik bir önlibero.
Türker zaten kendisini tanıyor, konuşmuştuk daha önce ne kadar yetenekli olduğunu kendisinin..
Fenerbahçe altyapısı yeniden yapılandırıldı.AZ Alkmaar'ın önemli altyapı hocası Joop Jensen altyapı sorumlusu olarak başa getirildi ve kendisi ekibini de beraber getirdi.
Fenerbahçe altyapısından iyi oyuncu çıkmaz, düşük yapalım demenin mantıklı olmadığını düşünüyorum.Fenerbahçe altyapısı da iyi bir seviyede olmak zorundadır.
Chelsea de altyapıdan pek fazla oyuncu çıkartmamaktadır şu an ama altyapısının kötü oldğunu söyleyebilir misiniz?? (Arsenal'in seviyesinden bir farkı olmadığını olduğunu görürsünüz, parası olan takımlar yıldız oyuncular transfer ederken onların altyapısının kötü olduğunu söylemenin yanlış olduğunu düşünüyorum)
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı