-
Bence işe kara para diye bakmayalımda, bu oyuncuları satanların başarıları olarak bakalım.
Örneğin bence bu konuda en başarılı olan takımdan;
Porto'un adını transferlerinden sonra duyduğumuz oyuncular
-Ricardo Carvalho, Paulo Ferreira(Belki Mourinho sayesinde)
-Deco
-Anderson, Pepe.
-Postiga
-Benni Mccarthy
Bazıları şampiyonlar liginde şampiyonluğunun ardından satıldı ama bu oyuncuların bu kadar büyük fiyatlara satılması yine de başarı.Porto'ya ek olarak söyleyeceğim yakında Lucho ve Quaresma'da büyük fiyatlara gidecek onların yerine ilerde yine bu tip utopik fiyata satılacak adam(lar) aldılar, Leandro Lim****uaresma'nın da alternatifi vardı(Vierinha ya da Helder Barbosa değil)
Ama bence bu takımları Türk takımları ile kıyaslamak yanlış olur.Sebep: Ne kadar Türk futbolcularının önünü açması için konulmuşsada bana göre hala başarılı olamayan yabancı kuralı.Türk Futbolcular ve +6 dan başka oyuncu pazarlama imkanımız yok, yabancı takımlar 3 tane genç yabancı alıyorlar, 1 ini satıp 3 ününde mal oluş fiyatını çıkarttıkları gibi ek olarak 3-4 futbolcu daha alma imkanına sahip oluyorlar.
Türk takımlarındaki kafa değişmeli diyoruz, bence bizim kafamız değişmeli. Hepimiz kısa vaadede başarıya odaklandığımızdan hatalara tahammül edemiyoruz, bu yüzden gençlere yönelemiyoruz. Hangimiz Gençlerbirliği dışında 19 yaş altı bir adam alındığını ve oynattığını gördük?
Tabi böyle bunları yazmakla da olmuyor, diyelim yabancı sınırı kaldırıldı. Hani altyapımıza yatırım yapacak para?Parayı bulduk bahsettiğim neden, kim uzunvaadede başarı ister?...
En azından ben böyle düşünüyorum.
Mesaj Yetkileri