Kartalspor TFF 1. Lig' e müthiş bir başlangıç yaptı. Geçen sezonun ortasında Mehmet Altıparmak' ın göreve gelmesiyleciddi bir çıkış yakalayıp, 1. Lig' e çıkmayı başaran Kartalspor, bu çıkışı 1. Lig' te de sürdürüyor. Fikstür avantajıyla ilk üç maçını evinde oynayan Bordo Beyazlılar bu avantajını iyi kullanıp üç haftayı da kayıpsız atlattı. Kartalspor sürekli golü düşünenen günümüz futboluna uygun bir anlayışla mücadele eden bir ekip görüntüsünde.

Kartalspor' un genç forvet hattı başarılı oyunlarıyla tüm otortitelerin dikkatini çekiyor. 3 Maçta 3 golü olan İskender 1984 doğumlu, Yaser Yıldız ise henüz 19 yaşında. 3 Maçta 2 golü bulunan Yaser genç yaşına rağmen fazla maç tecrübesine sahip bir forvet oyuncusu. İskender Alın ise çok koşan, üretken ve hızlı bir oyuncu. Bunun yanı sıra son vuruş özelliği de üst düzey. Girdiği pozisyonları kolayca gole çevirebiliyor. Ayrıca Kartalspor' un forvet hattında genç milli oyuncu Emre İncemollaoğlu da dikkat çekiyor. Takımıyla çıktığı ilk resmi maçta 2 hafta önce Elazığ filelerini havalandırdı. Emre' nin bonservisi Beşiktaş kulübünde. Ortasahanın sağında ise geleceğin yıldızı Uğur Yanıkdemir var. Bu oyuncunun tekniği Okan Buruk' u andırıyor. Konyaspor' dan kiralık alınan genç oyuncu henüz 20 yaşında. Uğur' un en önemli özellikleri, hızlanması, dayanıklılığı ve sürekli topu diklemesine oynaması. Genç Uğur 5 kez Ümit Milli Takıma çağrıldı. Uğur, Boluspor ve Gaziantep B.Ş. Bld. Spor maçlarında çok iyi oynarken, Elazığspor maçında kötü bir performans sergilemişti. Eğer istikrarı yakalarsa hem Türk futbolu hem de kendisi kazanacaktır. Fatih Terim ve ekibinin bu oyuncuyu izlemeye devam etmesi gerekiyor.

Mehmet Altıparmak çok koşan, mücadele eden ve sahanın her yanını domine eden bir takıma sahip. Geçen sene terfi eden takımın iskeleti korunmuş gerekli yerlere de takviye yapılmış. Yazımın başında bahsettiğim gibi etkili bir forvet hattına sahipler yalnız defans ve kalede ilerleyen maçlarda sorunlar yaşanabilir. Transferin son gününde alınan Timuçin Beyazıt' ın ne zaman hazır hale geleceğini merakla bekliyorum. Eğer Timuçin formunu bulursa takımına çok şey katacağı kesin. Son dönemde Türkiye Liglerinin en iyi sol kanat oyuncularından birini Kartalspor formasıyla görmek Kartalspor taraftarı için sevindirici bir olay. Son olarak Kartalspor iyi bir başlangıç yaptı ama ligin kalburüstü takımlarıyla oynamadı. 5. Hafta oynanacak olan Malatyaspor maçı Bordo Beyazlılar için son derece önemli. Kartalspor' a Malatyaspor karşısında başarılar diliyorum. Bu zorlu rakip karşısında alınacak puan ve puanlar takımın güvenini daha artıracaktır.

Burak Kural

Gazeteye yazdığım KArtspor yazımı sizlerle paylaşmak istedim. 3 maçını da statta canlı izledim. İlk 3 hafta değerlendirmesi. Umarım araştırmaya katkısı olur.