Beykoz kupada toparlandı
Basketbolda 23. Erkekler Opel Türkiye Kupası (C) Grubu 2. gün maçında TTNet Beykoz, Darüşşafaka'yı 82-59 yendi. Böylece kupanın ilk maçında Efes Pilsen'e karşı ağır bir yenilgi alan Beykoz, kendine gelmiş oldu.
Salon: Vali Kemal Yazıcıoğlu
Hakemler: Recep Ankaralı, Can Atsüren
TTNet Beykoz: Oliver (16), Mehmet, Erdal (4), Ross (12), Levent (4), Umut Tinay, Cem (4), Umut Lafatan (2), Umut Erol Gurur (6), Clayton (16), Caner (12), Alper (6)
Darüşşafaka: Melih (7), Hamilton (20), Soner (2), Mesut, Ceyhun (2), Caner (5), Mesut (7), Burak, Heard (4), Octavian, Rebii (4), Hakan (8)
1. Periyot: 15-8
Devre: 36-23 (TTNet Beykoz lehine)
3. Periyot: 64-39
Darüşşafaka:59 TTNet:82
Ordu Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda oynanan Opel Türkiye Kupası C Grubu karşılaşmalarının ikinci gününde TTNet Beykoz, Darüşşafaka’yı Chris Burgess (16 sayı 11 ribaunt) ve Clarence Gilbert’in (16 sayı 5 asist) etkili oyunlarıyla farklı mağlup etmeyi başardı. 12’şer sayıyla oynayan Gregory Grays ve Caner Öner de takımlarının galibiyetinde önemli pay sahibi oldular.
TTNet Beykoz Başantrenörü Çetin Yılmaz maçtan sonra yaptığı açıklamada; “Bugün oldukça iyi basketbol oynadık. Özellikle maçın başından sonuna dek takım disiplininden hiç uzaklaşmadık. Bizim için de önemli olan buydu. Dün farklı kaybetmemize rağmen de aynı şeyleri söylemiştim. Ama bugün disiplinli oyunumuzun faydasını güzel bir galibiyet alarak gördük. Ben Darüşşafaka’nın da etkili bir takım olacağına inanıyorum. Gençlikleriyle bir çok takımı yenebilecek güçteler fakat dün aldıkları mağlubiyetin ardından gerekli direnci gösteremediler. Hedefimiz olan Sekizli Final yolunda yarın mutlaka kazanmamız gerekiyor.” dedi.
Maçın oyuncusu seçilen Chris Burgess ise ilk yarıda yaptıkları iyi savunmanın maçı kazanmalarındaki en önemli etken olduğunun altını çizerken “Guardlarımız Greg ve Clarence özellikle hücumda çok iyi iş yaptılar. Hem attıkları sayılarla hem de top kaybetmeksizin verdikleri 11 sayı pasıyla beni pota altında oldukça rahatlattılar. Umarım yarın oynayacağımız Pınar Karşıyaka maçını da kazanarak yolumuza devam edeceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.
03.10.2007
Kaynak : Basın Bülteni