Tabi burda anLatıLan taktik kurguLarından yararLanmak için 801 oLması gerek.800 iLe oynuyorsanız zaten taktik kurgusu feLan diye bir oLay yok.801 de uyguLarsanız bunLarın ne kadar yararLı ve verimLi oLabiLdiğini görürsünüz.
Bende bir kaç ayrıntı ekLeyeyim.
2008 de tek forvetLi oyun kurgusu çok daha ağır basıyor.Orta sahanızı kaLabaLık tutup,baskıLı bir şekiLde rakibinizin oyun düzenini bozabiLiyorsunuz.Orta sahada aLan daraLtıp hızLı bir tempo iLe atağa geçmek size ekstra kazançLar sağLıyor.
Dikkatimi çeken bir şey daha.2007 de uyguLadığımız uzun tip target man oyunu 2008 de pek de işe yaramıyor.Yaramasını istiyorsanız ben uzun adamımdan verim aLmak istiyorum diyorsanız 4-2-3-1 sisteminde AML ve AMR şekLinde oynayıp bu oyuncuLarın özeLLikLeride hızLı ve isabetLi orta yapabiLen cinsten oyuncuLar ise Peter cruoch,Zigic gibi adamLarınıza aLda at şekLide ortaLarı ve pasLarı iLe goL şansı buLuyorsunuz.4-4-2 de uzun tip oyuncuLarı kuLLanmak biraz daha zor.İLeride baskı yaparken bu uzun oyuncunuz bir kere baştan takım presine etki ediyor.O yüzden yine tek forvetLi sistem bu tarz targetLarın ideaL sistemi.4-4-2 oynamak istiyorum ben bu sistemde başarı istiyorum diyenLerinde orta sahasında Gattusso,Lampard,Gerrard tipi adamLara ihtiyacı var tabi herkesin eLinde bu tip adamLar oLmayacağı için oynayacakLarı kendi LigLerinde en azından bu oyuncuLara benzer tip iki orta saha iLe bu taktiği denemeLeri yarar sağLıyor.Hep pres yapabiLecek,hem top kapabiLecek hemde topa sahip oLunca oLumLu pasLar iLe takımını hızLı bir şekiLde atağa kaLdıracak cinsten oyuncuLar gerek.
2008 taktikLerinde oyuncuLarın özeLLikLeri potansiyeLLeri ve mevkiiLerinde ki özeLLikLer oyuna direk etki ediyor ve bunu çok rahat bir biçimde 2008 801 de görebiLiyoruz.2007 de bu böyLe değiLdi.

Alıntılı Yanıtla