Sayfa 6 / 17 İlkİlk ... 4567816 ... SonSon
151 ile 180 arası toplam 510 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması 2008

İlhan Parlak france football dergisinde gelecek vaadeden en iyi 20 oyuncu listesindeydi yahu. PA değilde CA yı düşürün ki oyunda çok iyi olmasın zamanla gelişsin. Saygılar.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Burak: Gokhan suratli ancak cok iyi dripling yapan bir oyuncu da degil bence. Teknigi zayif, top kontrolu vasat, defansif mudahaleler, markaj, pozisyon alma, kafa zayif. Gokhan'i etkili yapan cok cabuk hizlanmasi, hizli olmasi, hep ileriye kacmasi ve caliskanligi. Gokhan gibi pek de teknik olmayan bir oyuncunun dripling ozelligi 14-15 yaparsak, Serkan Balci'nin veya Sabri Sarioglu'nun da dripling ozelliginin 14-15 seviyesinde olmasini kabul etmemiz gerekir. HAtta Tuncay'in 16-17 seviyesinde, Arda'nin da 18-19 seviyesinde olmasini saglamamiz da gerekir. Bu konuda bence biraz daha dikkatli dusunmek gerekli.
    Bencede Gökhan'ın driplingi zayıf ama çalışkanlığı sayesinde bu açıgını kapatıyor tıpkı bir zamanlar Tuncay'ın yaptıgı gibi...

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Gökhan Gönül'ün acc 17-18 olabilir.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

kafası 17-18 olan oyuncular hava hakimiyeti yüksek oyunculardır sanan vehemen türklük içgüdüsüyle bilmişlik tarslayan arkadaşlara
    oyundaki kafa özelliğinin top kafasına geldiğinde nereye vuracağını bilmesi anlamına geldiğini anlatmak isterim

deividin geçen yılki vestel manisaspor trabzonspor bu yılki kasımpaşa beşiktaş maçlarına hatta beşiktaş maçında ofsayttan attığı gole bakmalarını öneririm
    deivid sıçrama 10 güç 13 olabilir ama kafa 17-18 olmalıdır

hatta bi tane daha aklıma geldi geçen yılki 0-0 lık beşiktaş maçındada verilmeyen bir kafa golü vardı onuda tam köşeye bırakıvermişti

gökhan gönül konusundada driblingin tarifini yapmakta sıkıntı çektiğimiz kanısındayım

dribling kaleye dikine katedebilmemidir
    yoksa kıvrak çalımlarla arda arda feyklerle gol pozisyonuna girebilmemidir

bence iki tip dribling vardır
    ya süratini kullanıp savunmayı deler geçersin
    yada bileğini yani çalım yeteneğini kullanıp savunmayı hallaç pamuğu gibi atarsın
    gökhan ilk tarifi iyi yaptığı için 15 olmalı diyorum ben
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    bide sacrement ben ilhanı 5-6 kez izledim -9 pa lık bir adam olsa 20 yaşına kadar iglessias ı keser kayserisporda oynardı iglessias ı geçtim özgürcan kiralandı 4. forvet durumuna düştü ligin ikinci yarısında 1-2 maç oynadı

süper ligde bence 2 tane -9 pa lı oyuncu var onlarda batuhan arda

ilhanın pa taş çatlasa -8 olur
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Deivid'in decisions özelliği 5 olmalı.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Burak: Gokhan suratli ancak cok iyi dripling yapan bir oyuncu da degil bence. Teknigi zayif, top kontrolu vasat, defansif mudahaleler, markaj, pozisyon alma, kafa zayif. Gokhan'i etkili yapan cok cabuk hizlanmasi, hizli olmasi, hep ileriye kacmasi ve caliskanligi. Gokhan gibi pek de teknik olmayan bir oyuncunun dripling ozelligi 14-15 yaparsak, Serkan Balci'nin veya Sabri Sarioglu'nun da dripling ozelliginin 14-15 seviyesinde olmasini kabul etmemiz gerekir. HAtta Tuncay'in 16-17 seviyesinde, Arda'nin da 18-19 seviyesinde olmasini saglamamiz da gerekir. Bu konuda bence biraz daha dikkatli dusunmek gerekli.
    Gökhan söylediğin kadar zayıf bir oyuncu değil. Lazetic gökhandan çok daha hızlıydı ama bir adam çalımlayamazdı. Zira Serkan Balcı da aynı şekilde ama Gökhan Gönül' ü görmüyormusunuz Allah aşkına nasıl manevralar yapıp adam geçiyor. Ben acaba sizinle aynı maçlar seyretmiyormuyum. Serkan ile Gökhan' ı aynı kefeye koyuyorsanız eğer ben bu konuyla ilgili daha fazla cümle kurmam.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Deivid'in decisions özelliği 5 olmalı.
    Neden boyle bir sonuca vardigini da soylemen dogru olur bence Ilhan.

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Gökhan söylediğin kadar zayıf bir oyuncu değil. Lazetic gökhandan çok daha hızlıydı ama bir adam çalımlayamazdı. Zira Serkan Balcı da aynı şekilde ama Gökhan Gönül' ü görmüyormusunuz Allah aşkına nasıl manevralar yapıp adam geçiyor. Ben acaba sizinle aynı maçlar seyretmiyormuyum. Serkan ile Gökhan' ı aynı kefeye koyuyorsanız eğer ben bu konuyla ilgili daha fazla cümle kurmam.
    Burak. Benim gordugum Gokhan'in cevik oldugu. Benim gordugum Gokhan'in hizli oldugu. Benim gordugum caliskan oldugu.

Benim goremedigim Gokhan'in 4-5 oyuncuyu topla hareketli iken ipe dizebildigi. Benim gormedigim Gokhan'in isabetli olan kafa vuruslari. Hatta, Besiktas macinda da Ertugrul ozellikle bunu fark ettigi icin butun uzun toplarin Gokhan'a dogru atilmasini istemis gibi gorundu. Defansif yonden Gokhan zayif. Evet ofansa katkilari ozellikle ileriye cikmaya korkmadigi icin ve hizli oldugu icin iyi seviyede.

Kendisini izlemeye devam edecegim ben de ancak Gokdeniz'in, Yusuf'un, Tumer'in Dripling becerisinin 15 oldugu bir ortamda Gokhan'in bu seviyede oldugunu veya bu seviyeye yakin oldugunu henuz gozlemlemedim. PSV maci disindaki bu sene butun oynadigi maclari da izleme sansi buldum.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Neden boyle bir sonuca vardigini da soylemen dogru olur bence Ilhan.

Burak. Benim gordugum Gokhan'in cevik oldugu. Benim gordugum Gokhan'in hizli oldugu. Benim gordugum caliskan oldugu.

Benim goremedigim Gokhan'in 4-5 oyuncuyu topla hareketli iken ipe dizebildigi. Benim gormedigim Gokhan'in isabetli olan kafa vuruslari. Hatta, Besiktas macinda da Ertugrul ozellikle bunu fark ettigi icin butun uzun toplarin Gokhan'a dogru atilmasini istemis gibi gorundu. Defansif yonden Gokhan zayif. Evet ofansa katkilari ozellikle ileriye cikmaya korkmadigi icin ve hizli oldugu icin iyi seviyede.

Kendisini izlemeye devam edecegim ben de ancak Gokdeniz'in, Yusuf'un, Tumer'in Dripling becerisinin 15 oldugu bir ortamda Gokhan'in bu seviyede oldugunu veya bu seviyeye yakin oldugunu henuz gozlemlemedim. PSV maci disindaki bu sene butun oynadigi maclari da izleme sansi buldum.
    PSV maçında pas vermesi lazımken çalıma kalkıp, sonra faul yapıp kırmızı kart alması, c.tesi günkü maçta da pas vermek daha müsaitken çalıma kalkıp topu kaptırması gibi.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

1-2 maçla değerlendirmemek lazım zira böyle yapıp deve altında buzağı ararsak bütün futbolculara 5 veririz herkes gol atacağı yerde geriye dönüp pas verir

mesela boboda pas atması gerekirken iki kez şut attı fenerbahçe maçında
    kezmanda sürekli pas atacağı yerde driblinge gidiyor vurulmayacak yerden vurmaya çalışıyor ümit karanda hiç olmadık yerlerden gelişine vurmaya çalışıyor sıfırdan dönerek vuruyor mesela ama ümit karan stili oyunculara ingiltere striker deniliyor kendine güveni olan ve heryerden bam-güm kaleye vuran oyuncu anlamına geliyor o zaman bütün strikerler karar verme konusundan zayıf olur demeliyiz

buda başlı başına yanlış olur
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Pas yerine şu değil, pas daha müsaitken şut, hatta pas çok daha müsaitken şut veya çalım. Veya bunun tam tersi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bütün santrafor oyuncuları (hatta büyük bir golcü olmanın kurallarındandır) pas atmak daha müsaitken şut atmayı tercih ederler hepsine 5 vermeyiz değilmi bu
    mesajın ve üzerinde ısrar etmen çok acayip geldi bana yanlış bir düşünce olduğunun farkında olmalısın

ayrıca deivide 5 verirsek kezmana -5 vermemiz gerekir
    Fikirlerim burada

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

heading ile jumping farklı şeylerdir.
    iyi kafaya çıkan öyle yada böyle kafayı vuran oyuncuların headingi yüksek olur.

jumping boy ile orantılıdır.
    jumping olmadan çoğu oyuncu hava topu uzun oyunulara kaptırır.
    o yüzden iddia etmeyin, deividin heading yüksek olmalı..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Heading, hava topunu kazandiktan sonra yapilan vurusun isabeti. Yuksek heading olan oyuncu daha fazla hava topu kazanmaz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ee bizde farklı birşey söylemedik zaten deividin kafası 17-18 olmalı dedik ama sıçarma ve pozisyon alması düşük olmalıki kule stoperlerden kafa toplarını alamasın sadece kafasına geldiğinde güzel vuruşlar yapabilsin
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    Antep

koyu renkle belirttiğim konuda "perpetua"dan açıklama rica ediyorum...
    şu an hatırlamıyorum (bulursam eklerim) ama, bir yazıda "jumping" özelliğinin "boy"la hiç bir ilgisi olmadığı yazılıydı... oyunda da bu böyle zaten, ben 1.82'lik bi adamın "jumping"ini 5 olarak gördüm şahsen...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Editörde jumping ayarlarken düşünmeniz gereken şey oyuncunun ne kadar çok hava topu kazanabildiği. Boyu orada hesaba katacaksınız. Yoksa maç motorunda boyun önemi yok tabii.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bide oyunda devamlı görüyorum yeni yetişen stoperler çıkıyor 1,70 lik 1,72 lik bu futbol kurallarına aykırı 15 yıldır izlediğim binlerce maçta gördüğüm en kısa stoper 1,78 lik cannavaro 1,79 luk cordoba
    onlardan kısa olacağınıda hiç sanmıyorum bu yönü oyunun çok saçma

bide boyun oyundaki önemi tam olarak nedir hava toplarında hakimiyetimi sağlar acaba aydınlatırsanız cahil arkadaşınızı sevinirim
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by alparslank View Post
    koyu renkle belirttiğim konuda "perpetua"dan açıklama rica ediyorum...
    şu an hatırlamıyorum (bulursam eklerim) ama, bir yazıda "jumping" özelliğinin "boy"la hiç bir ilgisi olmadığı yazılıydı... oyunda da bu böyle zaten, ben 1.82'lik bi adamın "jumping"ini 5 olarak gördüm şahsen...
    Jumping = Boy + oyuncunun ayaklarini yerden ne kadar yukseltebildigi

Boy mac motorunda hic kullanilmiyor. Oyuncunun ne kadar yuksege cikabildigini Jumping ozelligi belirliyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ee ağabey boyun maç motorunda katkısı yoksa nerde katkısı var
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Şimdi oyunda boyun önemini yansıtabilmek için yapılacak tek şey jumping özelliğini boy+zıplama olarak düşünmek. Maç motorunda boyun bir etkisi yok, ama editörde oyunculara jumping verirken boyuna ve ne kadar zıpladığına bakmalısınız. Ama oyunda maç motorunda etkisi yok.

Nesil
    2007
    Yer
    Antep

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Şimdi oyunda boyun önemini yansıtabilmek için yapılacak tek şey jumping özelliğini boy+zıplama olarak düşünmek. Maç motorunda boyun bir etkisi yok, ama editörde oyunculara jumping verirken boyuna ve ne kadar zıpladığına bakmalısınız. Ama oyunda maç motorunda etkisi yok.
    yani; "jumping" özelliğini belirlerken, oyuncunun boy'unu ne oranda olumlu kullanabildiği önemlidir, diyebilir miyiz?... ayrıca bu, sadece forvet veya stoper için mi, yoksa tüm oyuncular için mi geçerli?...

bi de, şimdi hatırladım, o yazıda "maç motorunda boyun önemi yok" yazıyordu...
    teşekkürler...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    ee ağabey boyun maç motorunda katkısı yoksa nerde katkısı var
    Gosterilen boy sadece kozmetik. Oyunda herhangi bir yarari yok.. gerci bu facegen resimleri hem boy hem de kilo ile beraber biraz degisiyor.

Quote Originally Posted by alparslank
    yani; "jumping" özelliğini belirlerken, oyuncunun boy'unu ne oranda olumlu kullanabildiği önemlidir, diyebilir miyiz? ayrıca bu, sadece forvet veya stoper için mi, yoksa tüm oyuncular için mi geçerli?...
    Tum oyuncular icin gecerli. "Boyunu ne kadar iyi kullandigi" cok guzel bir tanim.

Ancak oyunda 1.70'lik oyuncunun jumping'e 17 verilirse ve 1.90'lik oyuncunun jumping'e 3 verilirse, 1.70'lik oyuncu hemen hemen butun hava toplarini kazanacaktir.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Maç motorunda boyun önemi yok ama editörde jumping özelliğini ayarlarken var...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ancak oyunda 1.70'lik oyuncunun jumping'e 17 verilirse ve 1.90'lik oyuncunun jumping'e 3 verilirse, 1.70'lik oyuncu hemen hemen butun hava toplarini kazanacaktir.
    işte işin kötü yanı
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    yani kısaca şöyle diyelim si boyu öylesine koyuyor oraya ama oyuncuları yerleştirirkende boyu uzun oyuncuya jumping puanını daha çok vererek kafa toplarını almasını sağlıyor yanlışı yanlış kapatmaya çalışarak halbuki fizik kuralllarına göre kısa boylu bir insan uzun boyluya oranla daha çok sıçrar ibrahim toraman ve jabanın sıçramaları15-16 olabilecek kadar iyidir ama işte crouch hiç sıçramasada kafa topunu alıyor

onun için bizde gerçek dışı bişey yapıp jabanın sıçramasını4-5 e kadar indiriyoruz

ya si mantıklı bir şey yapıp jumping özelliğini kaldırsada kalecideki hava üstünlüğü terimini bütün oyunculara koysaya oyuncuların boylarınıda hiç yazmasa çünkü oyun ilerliyor alt yapılardan 1,69 stoperler falan çıkıyor buda hiç hoş olmuyor açıkçası
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

arkdaşlar sitenizde biraz yeniyim zaten yazdığım mesaj yirmiyi geçmemiştir o yüzden yanlış yere yazıyorsam düşüncelerimi özür dilerim yöneticelirimiz uyarırlar

bu konu başlığı altında yazılanlar genellikle fenerbahçe futbol takımı oyuncularının tek tek değerlendirilmesi üzerine oturmuş ama ben biraz daha genel bir hususu irdelemek istiyorum

arkadaşlar türkiye liginde fenerbahçe diğer takımlara göre gerçekten çok ayrıcalıklı olmuş .

malesef futbol oyunu FM deki mantıkla türk futbolunun işleyiş mantığının birbiriyle örtüşmesi mümkün değil.bu sebeplede elbetteki fenerbahçeyi araştırıp oyunda yansıtanlar tamamende yanlış yapmıyor.

fenerbahçe daha çok kombine satıyor,daha yüksek bir maddi güce sahip diye düşünülüyor.tabi fenerbahçenin bu parasıda oyun içinde menejerin emrine sunuluyor.

ama gerçekte öylemi..

birkere fenerbahçenin maddi yönden en güçlü klüp olması onun en çok parayı harcayabilecek bir klüp olacağı sonucunu doğurmuyor gerçek hayatta..

bir bakıyorsunuz galatasaraya yeni bir iki yönetici geliyor tonla para harcıyor.kim bilebilirdiki geçen yı,l galataray önümüzdeki yıl giderde schalkenin oyun kurucusuyla romanın forvetini alabilir. ama alıyor işte..

çünkü bizdeki futbol takımlarının yönetimi ingilteredeki gibi profosyenelce yapılmıyor.görünüşte şirket hepsi.ama aslında 2-3 paralı yönetici cepinden tonla para harcayarak olmayacak transferlere imza atabiliyor..

velhasl fenerbahçenin oyundaki finansal ve kadro kalitesi üstünlüğünün FMye yansıtılması bir zorunluluk belki ama bu durum (farklı düşünenlere saygı duyarım) fenerbahçenin oyunda daha az cazibeli bir takım yapıyor.açıkçası fenerbahçenin taraftarı değilim adeta fanatiğiyim ama fenerbahçe ile 2007 fm den hiç zevk alamamıştım.tatile çıksam yardımcı antrenör takımı şampiyon yapıyor.benim farkım nerde kaldı o zaman..

2008 de fenerbahçenin finansal gücünden çok diğer takımların çok üstündeki kadro kalitesi var önümüzde

oyun içerisinda bazı zorlaştırmalar sakatlar falan filan ile biraz dengelenmişte olsa şurası kesinki bu ligin çok üstünde bir fenerbahçe takımı var.

aslında ben tuncayın gidişiyle beraber fenerbahçenin biraz daha zayıflamasını beklerdim. ama tam tersi olmuş transfer yapmama gerek bile kalmıyorki..

burada takımların gücünü kadro kalitesini ve oyun içindeki ağırlığını belirleyen tek bir kişimi var hayır muhakkak iyi değerlendiriliyordur. ama benim burada vurgulamak istediğim fenerbahçeyi oyun içinde bu kadar güçlü yapmak fenerbahçeyi belki FM yi yeni oynayan arkadaşlar için cazip klılabilir ama bu oyunu yıllardır oynayanlar için cazip kılmaktan çıkarıyor.

sosylojide bir sınıflandırma vardır insanlarla ilgili
    insan önce fiziksel ihtiyaçlarını giderir der.
    sonra toplumdakabul görme ve sosyal ihtiyaçları gelir

eğlence ve başarıda bu sosyal ihtiyaçlardan en önemlilerinden birisi elbette

günlük hayatta yakalayamayacağımız başarıları ve olmamızın imkansız olduğu meslekleride bize sunuyor bu sanal ortam.

bu yaştan sonra canım çıkmış fakülteyi bitirene kadar. ancak işimi oturtmuş üç beş dava almış geçinip gidiyoruz ama bu yaştan sonra antrenörmü olacağım fenerbahçeye .

..bu mümkün değil ama karşımdaki 19 inclik ekranın içerisinde yazıyor fenerbahçe menejeri ersoy yıldız diye.ve bu sanal da olsa mutlu ediyor beni ..bekli hiç ulşamayacağımız şeyleri vadediyor..

bende gene diyorumki bu tahminimi çok aşan yazı ile bu kadar güçlü bir takımı (fenerbahçeyi)şampiyon yapmak mutlu etmiyor beni..bu başarının benim eserim olduğumu hissettirmiyor.

haklı olarak bir kaç arkadaşım şunu diyecektir. sen memnun olma biz gayet memnunuz.veya ne yapalım kardeşim sen istiyorsun diye kadrosunumu kalitesizleştirelim..

biçok arkadaşımın bu forumun çeşitli yerlerinde fenerbahçenin fazlasıyla güçlü yapıldığı gerçeğine katıldığını gördüm.

muhakkak artık bu duruma önümüzdeki yıllarda müdahale edilmeli devre arasında fredi carewi alırsa zaten bu takım, artık türkiye liginde fenerbahçe ile oynamanın hiç heyecanı kalmayacak..

aslında bahsettiğimz önemli bir FM sorunu çünkü şöyle düşünelim PSV nin gol kralı chelse ve atleticonun oyuncusu türkiye ligine gelse muhakkak yıldızlaşır gibi bir yaklaışım takınıldı kezmana

ama fred gelse carew gelsede durum aynı olacak en az 20 şer gol atarlar hesabı yapılacak

.ben burada yüzde yüz haksızlar demiyorum.ama takıma gelen geçmişi parlak bir oyuncunun herzaman süper başarılı olacakmış veya oyuncuları çok kaliteli diye bir takım kolaylıl a şampiyon olacakmış şeklindeki anlayışa karşı çıkıyorum..

ben FM 2007 de fenerbahçeyi yardımcı antrenöre şampiyon yaptırıyordum oysaki fenerbahçe beşiktaşı inönüde yenemese şapmiyon bile olamıycakti belkide...

bu sorunsalı tamda bir sonuca bağlamakta güçlük çekiyorum ama şurası kesinki pazarsporu 3. ligde 5. yapmak fenerbahçeyi yi şampiyon yapmaktan daha cezbedici oldu malesefff..bu oyun da fenerbahçe ile diğer klüplerimiz arasındaki fark bu kadar artırılmamalı ne kadar kadrosu iyi ve parası çokta olsa...

2008 fmde fenerbahçeye 3 sezon dayanaildim şimdi samsunspor varönümde birazdan onu açıp oynayacağım ve biraz daha bu sanal alemde adnan ölmezlerin yapamadıklarını yapmaya çalışacağım.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Düşünürken şunu da hesaba katalım: Fenerbehçe kadrosunun kalitesi şu anda Süper Lig'de açık ara şampiyon olacak güçte, önemli olan Avrupa başarısı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

güzel yazı bir gün fenerbahçelilerin itiraz edeceğini hiç beklemezdim
    sitede 3 büyük takımı araştıran 3 araştırmacı var galatasaray araştırmacısı dışında kalan iki araştırmacı fanatiklik içgüdüsüyle yapıyor bu işi (işgüzarlık demiyorum kendilerini tutamıyorlar başka bir gözlükle bakıyorlar diyorum)

mesela bakın şimdi: lugano 144 ca song 141ca edu 141 ca toraman ve gökhan 140 ca servet 130 ca
    1. olarak song bu ligin en kaliteli (tartışan futbolun f sinden anlamıyordur) stoperidir
    2.ama songun 141 ca lık değeri çok gerçekçidir
    3. luganonun 144 lük ca sı abartıdır.bu araştırmacılar zannediyorum oyuncu ca larını verirken ben edu ya 141 verdim sen toramana kaç vereceksin vs diye önceden bir biriyle konuşmuyorlar ve oyunu yapıyorlar gs araştırmacısı son derece profesyonal ve taraftarlık ruhundan uzak olduğu için song a 141 servete 130 veriyor mesela demiyorki ooooo fenerbahçe araştırmacısı luganoya 144 vermiş ayıp ya bende song a 150 veririm o zaman demiyor
    ama beşiktaş araştırmacısı bunu yapıyor beşiktaş araştırmacısı diyorki alex 155 ca da lincoln 153 ca da o zaman ricardinhoda 152 ca olması lazım hiç te olamaz ricardinho 152 145 zor olur
    keza bakıyor edu 141 ise benim toramanım da gökhanımda 140 olur diyor hiçte olamaz 140 ben 3 büyüklerin her maçını izleyen adamım ve şu an bu stoperler arasında en kötü oynayan oyuncular sırasıyla toraman gökhan edu diye geliyor
    130 ca olması gereken toraman ve gökhan 140 oluyor
    133 olması gereken edu 141 oluyor 137
    olması gereken lugano 144 oluyor

buna keza türkiye liginin en kötü 5 forvetinden biri olan kezmanın ca sı 144 yapılıyor ve bakın bu oyuncu bir yıl ingilterede bir yıl atleticoda bir yıl fenerbahçede berbat oynamış 3 yıldır top oynamayan futbolcuya hala psv de çok iyi oynuyordu deniliyor zidane da 2 sene önce süperstardı insan bazen psikolojik olarak futbolu bırakabiliyor 3 yıldır neden göremiyoruz görmek istemediğimiz için değilmi

bakın nonda nın da fransa liginde 2 sene üst üste gol krallığı var
    kezmanında hollanda liginde gol krallıkları var

nonda ayağı kırılmadan önce 20 milyon eurolara alınmak isteniyor ama satılmıyordu
    kezman gibi ünlü bir futbolcu idi

ayağı kırıldıktan sonra satıldı alan takım ise yinede roma oldu
    yaşı ilerlediği için kendisini eskisi kadar toparlayamadı
    kezman gibi

ve romadan gönderildi blackburn e kiralandı
    kezman gibi (atletico ya gönderildi)

blackburnde patlama yapamadı
    atleticoda başarısız oldu

galatasaraya geldi
    fenerbahçeye geldi

gs da ca olarak 130 civarları puan aldı
    fb de kezman 144 ca puanıyla oynamaya devam ediyor

bugün yoldan 100 fenerbahçeli çevirin takımında nonda mı olsun istersin kezman mı diye sorun 100 üde nonda der

BÖYLE BİR TARAFTARLIK VARMI YAAAAAAA

aboooo (valderama avatarlı) ve koray adlı araştırmacıların bu işi layıkıyla yapamadıklarını işlerine duygularını karıştırdıklarını düşünüyorum ve buna çok sinir oluyorum

saygılar
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Extensora bazı konularda katılıyorum. Özellikle bu işi perpetua çok doğru yapıyor. Taraftar gibi değil de konulara objektif bakıyor. Fener kaliteli ona bişey demiyorum ama Pelukun dediği gibi açık ara önde falan da değil yani. Fenerin oyuncuları ile GSninkileri ilk 18lere göre yaklaşık olarak bi karşılaştır bakalım açık ara mı fark var.(gerçekte) Can bu kadar abartı olabilir mi yani.. Veya GS'ye gelen oyuncuların PA'larının düşmesine ne demeli ya da İlhan Parlağın -9 olması. Tabii bunların hepsi sizin hatanız değil ama bu hatalar birikince oyunda Fener ön plana çıkıyor diye düşünüyorum.. Adam alıyor Kezman takır tukur gol atıyor o olmadı İlhan eşek oluyor ne diyeyim yani..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ayrıyetten GS BJKden bile PA olarak düşük çıkıyormuş toplanınca bilmem ilk kaç oyuncuya bakılarak. Bunu size soruyorum bu kadar da olur mu? Artık Üzülmez, hakan veya diatta ile ŞLigini alırlar heralde cisseyide eklesek ii olur..

Nesil
    2003

Arkadaslar

Daha once de dedigim gibi, ne Tarik ne de Cengiz Fenerbahce uzerinde uzun boylu calisma imkani bulamamistir. Onlar da Can'in abartili oldugunun, Kezman'da koklu degisiklikler olmasi gerektiginin vs. vs. farkinda.

En iyi 16 oyuncunun CA'sina bakarak Fenerbahce'nin 135, Besiktas ve Galatasaray'in 133 seviyesinde oldugunu hesaplamak da mumkun. Yani esasinda aradaki fark cok da buyuk degil. En azindan gecen sene oldugu kadar buyuk degil.

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Ayrıyetten GS BJKden bile PA olarak düşük çıkıyormuş toplanınca bilmem ilk kaç oyuncuya bakılarak. Bunu size soruyorum bu kadar da olur mu? Artık Üzülmez, hakan veya diatta ile ŞLigini alırlar heralde cisseyide eklesek ii olur..
    İlk önce 'bile' kelimesini neye dayanarak kullanıyorsun anlamış değilim.2.olarak siz de Servet,Bouzid,Hakan ve Orkun'la Uefa alcaksınız sanki!

Neyse genel olarak Fenerbahçe'nin abartıldığı düşüncesien katılıyorum.

Sayfa 6 / 17 İlkİlk ... 4567816 ... SonSon

Mesaj Yetkileri