-
perpetua kardeşim CA İLE kastedilen CURRENT ABİLİTY,PA DA POTANTON ABİLİTY İDİ yanılmıyorsam türkçeside,
CA: şuanki yetenek, PA: poansiyel yetenek...
bunları tekrar etme sebebim şu, futbol menejer oyunumuzda bazı oyunculara CA ve PA değerlendirmesi konusunda dengesizlik yapıldığını belirtmiştim.
burada zaten bu dengesizliğinde içerisinde onlarca futbolcu değerlendirilmersi yapılan bir oyunda normal olduğunu kabul etmiştim..
nihayetinde bu bir oyun, ayrıca herkesin farklı farklı düşünceleride olabilir
futbolcyu yetenekleri konusunda,bence ligde semihten başkada bazı oyuncular yeteneklerinin altında gösteriliyor,bazı oyuncularda yüksek gösteriliyor.ama bunlar anlaşılabilir oranlarda
ama aslında bu konuyu birazda uzatışımın sebebi şu (sıkıcı hale sokuyorsam özür dilerim): SEMİH KONUSUNDA AÇIK VE BARİZ BİR HATA VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
Bu haksızlığı ortayakoyan en güzel değerlendirmeyi aşağıda bilgilerine sunuyorum.2008 yılı futbolcu CA ve PA larını değil 2007 CA ve PA larını koyuyorum sebebimde şu, bu yıl henüz bitmediği için oyuncuların bu sezonki tüm performanlarını henüz bilmememizdir.
ama şimdi bakalım araştırmacılarımızın 2007 de türkiye liginin bazı oyuncularına verdikleri CA VE PA lar ile onların ligdeki performansları ne olmuş,bununla birlikte hakkı yeniyor dediğim SEMİHin 2007 CA VE PA sı ile ligdeki performansı ne olmuş, (yanlız bir şeyi özellikle belirteyim bendeki 2007 fm ye sonradan hiçbir eklenti paketi falan eklenmemiştir.
FUTBOLCU: CA: PA: LİGDEOYNADIĞI MAÇ: İLK 11 ATTIĞI GOL:
Veysel CİHAN 125 140 33 24 5
MUstafa ÖZKAN 120 144 28 24 8
Gökhan GÜLEÇ 125 165 25 9 3
Selahattin KINALI 114 135 16 11 1
Murat HACIOĞLU 125 146 24 19 2
__________________________________________________ _______________________
SEMİH ŞENTÜRK 110 130 28 10 14
Şimdi bu tabloya zamansızlıktan ve sizleri sıkmak istemediğimden, tomas junu hasan kabzeyi victor agaliyi muhammet akagündüzü, edder ecconu eklemek istemiyorum ama bu futbolcuların pa ve ca larının hepsinin semihten 2007 FM de daha yüksek olduğunu fakat hiçbirisinin Semihin performansına yaklaşamadığını ve hepsinin takımlarından gönderildiklerini belirtmek isterim...
(yukarıdaki istatistiklerin tümü maçkolik.comdan aldım inşalah beni yanıltmamışlardır.)
Yukarıdaki tabloyu Okursak,
Yukarıda yazdığım Futbolcuların Tümünün 2007 de CA ve PA sı semihten daha yüksek ayarlanmıştır.ayrıca yine yukarıda futbolcuların hiçbirisi semihin geçen yılki golcülüğünün yanından geçememiştir.
yukardakitabloyu şöylede okuyabiriz Semihten yetenekli görülen ve değerlendirilen Murat Hacıoğlu,Selahattin kınalı,gökhan güleç veveysel cihanın geçen yıl ligde attıkları gol sayısı 11 yani 4 üde semihten yetenekli kabul edilmiş ama 4 ü bir semih kadar gol atamamış,Semih bu 4ünden tek başına 3 gol fazla atmış
ŞİMDİ sayın PERPETUA kardeş bu sayılar hiçmi bişey anlatmıyor.
aslında arkadaşlar benim buradaki eleştrim FM de fenerbahçenin bir çok futbolcusu golcüsü gerçek kalitelerinin üstünde CA VE PA larla bu oyunda yer alırken (en başta kezman,ilhan parlak) neden semih ağzıylakuş tutsa bizim değerlendimecilerimizin gözüne giremiyor...
....bu konuyu fazlauzatmakta istemiyorum.başarılı çalışmaları ile hem türkiye dğerlendirmelerini yapan hemde oyunu bize türkçeleştiren Turksporal değerlendirmecileri ve araştırmacılarının emeklerine saygı duyuyorum....
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
sağol coşkun teşekkür ediyorum..
Mesaj Yetkileri