Bilgiler icin tesekkurler baya aydinlatici oldu, ben henuz 2008 e gecmedim ama olsun 2007 de deniycem. Senin ve diger arkadaslarin fikrini almak istegim bir sorum olucak. Normalde bende kisa pas vede dar alanda oynamayi seven ilerde de cuce tabir edilecek turden kisa forvet kullanmayi seven biri olarak, defans cizgimi bir turlu belirliyemirum. Birde siki markajda sorun yasiyorum. Simdi sikintimi size anlattim, birazda gozlemlerimi anlatayim. Oyunu dar alanda oynayinca, 2 sey oluyor, takim boy olarak vede en olarak daraliyor. Hucum yaparkende bu sekilde ileri cikiyorlar. Yani defans oyuncularimda alani dar tutmak icin one geliyorlar. En ufak top kaybinda tak adam kaciriyor rakip. Bu sorunu ne defansi dibe cekerek nede one cikararak nede normal tutarak cozemedim. Ayrica dar alanda defans yaparken adamlar buseferde uzaktan sut atarak gol atiyor cunki kaleye cok yakin oluyoruz.Deminde dedigim gibi taktik 4-1-2-2-1 gibide olsa dar alanda rakibe kanatlarda mutis bos uzun koridorlar aciliyor. Bide seyircilerde sikiliyor tabi dusuk tempo nereye kadar. Az oncede dedigim gibi bide markajda problem yasiyorum.Gozlemim su belki katilirsiniz belkide katilmazsiniz. Iyi bir defans oyuncumda olsa siki markaj yap degince uzun boylu forvetleri super durduruyor fakat kisalar mutlaka calim atiyorlar :d bu sizdede oluyormu yoksa banami denk geliyor hep.
Herneyse bu konu biraz karisik yazimda belki biraz karisik oldu kusra bakma. Senden ricam su atak oynarken yada defans oynarken defans oyunularinin mentali ne oluyor. Birde kalecinin mentali tabi onu nasil ayarliyosun. Yazin cok guzel baya bilgi sahibi oldum tekrar tesekkurler. Unutmadan eger senin icin sorun olmaz ise su man.utd. sence nasil oynuyor yani ona yaklasik bir taktik tarif edersen sevinirim. Benim encok sevdigim yenilsemde uzulmadigim tek takim o cunki alex ferguson denilen adam mutis zevkli mac oynattiriyor.