-
Burak'a katılmamak elde değil. Sonuçta Crysis'e verilen emek FM'ye nazaran çok daha fazla. FM'de hazır bir şey var, hazır bir altyapı var, ona ilaveler, eklentiler yapılıyor her sene ve veritabanı güncelleştiriliyor ve karşımıza sunuluyor. Crysis ise daha grafiksel ve görsel bir oyun, dolayısıyla yapımı daha zor ve zahmetli bir oyun, ben de 50 YTL'yi Crysis'e vermeyi tercih ederdim. FM'nin fiyatı maksimum 30 YTL olmalı, o konuda da Burak'a katılıyorum ama sonuçta oyun Türkçe olsa ben ne yapar ne eder fiyatı ne olsa (çok da abartı olmama kaydıyla tabii
) alırım.
SI biraz yüksekten uçuyor açıkçası, bir havalar, sanki çok bir şey yapıyorlarmış gibi. Adamlar burada milyonlara hitap eden bir oyun yapıyor, koca EA şirketi oyunun Türkçe dil desteğini sunuyor, SI yıllardır bu oyuna bir destek sağlamıyor, üstelik hazır bir çeviri ekibi varken ortada... Crysis'in Türkçeleştirmesi epeyce zordur, haliyle seslendirmeler için de para ödüyorlar, adam buluyorlar.
Satış rakamları falan bahane diye düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla oyunun abuk sabuk dil destekleri var, ama Türkçe yok nedense. Geçen yıl saçma sapan bir oyun sundular karşımıza, bilgisayarın dilini falan değiştirmek zorunda kaldık oyunu kuralım diye, o oyunu almamızı mı bekliyorlardı ki? Arz-talep diye bir şey vardır, biz orijinali Türkçe olursa, bizim isteklerimizi karşılarsa alırız, karşılamıyorsa da paşa paşa korsanımızı kullanırız. Bugün bakıyorum, illegal forumlarda 27 MB'a kadar düşmüş FM, herkes kendine göre haklı tabii.
Mesaj Yetkileri