Merhabalar,
Türkçe'nin FM'nin bugüne kadar birçok girişime rağmen oyunda olmamasının sebebi orijinal oyun rakamlarının düşük olması idi. Turksportal ekibi birçok kez bu konuda girişimde bulunmuş ama hep aynı cevapla karşılaşmıştı: Satış rakamı!
SI de kendine göre haklıydı tabii, ürününün satılmadığı yere neden yatırım yapsın ki? Biz hep böyle baktık olaya, bir de kendi açımızdan baktık. Fiyatların uçuk olmasından çoğu kişinin maddi durumu yetmiyordu orijinal oyun almaya. Maddi durumu yetebilecek, orijinal oyun alabilecek arkadaşlar da "Türkçe yoksa neden alayım?" deyip oyunu almıyorlardı. Bir kısım da "Oyuna Türkçe eklensin, ne yapar ne eder alırım" düşüncesine sahiptiler.
Bugün okuduğum bir haber sonucu bu yazıyı yazma gereği duydum. Okuduğum bir haberde, Crysis oyunu Türkçe dil desteğiyle satılmaya başlanmış ve oyun 5 günde 3 bin satmış. Bu duruma oyunun yapımcıları ve yayıncıları da şaşırmışlar tabii. Dolayısıyla Türkçe oyun pazarına daha fazla ağırlık vermeye karar vermişler.
Ben şöyle düşünüyorum, şimdi oyun güzelse ve üstelik Türkçe dil desteği de sunuyorsa, ben neden o oyunun orijinalini almayayım ki? O kadar uğraşıp benim dilime çevirmişler oyunu, seslendirmeleri benim dilimde yapmışlar, onların bu emeklerini neden karşılıksız bırakayım ki?
SI sürekli çeşitli bahaneler sundu ama görüyoruz ki bu bahaneler yetersiz ve haksız... Onlar Türkçe desteğini eklese, eminim birçok kişi orijinal oyun alacak, istedikleri satış rakamına ulaşacaklar, Crysis örneğindeki gibi...
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/7...d=196&sz=81191
Haberi okuyabilirsiniz, gerçekten güzel bir gelişme, umarım SI de bunu görür ve bu doğrultuda Turksportal'ın olağanüstü emek verdiği yamayı oyuna koyar, hem SI, hem TSI hem de FMseverler kazanır.