tabi adam ekip şefi olunca hayatında aut degajı dikmemiş adamın frikiği 15 olabiliyor
tabi adam ekip şefi olunca hayatında aut degajı dikmemiş adamın frikiği 15 olabiliyor
Fikirlerim burada
Serkan olayı tam bir fiyasko. Herhalde gözden kaçmış, ya da dataya girilirken yanlışlık olmuş. Serkan' ın driblingi en 9-10 seviyesinde fazla olmamalı. Fenerbahçede oynarken bir çok kez seretmşliğim var daha sonra da tv den izledik. Serkan topla son çizgiye doğru koşar ama karşısına herhangi biri çıkmassa. Yani hızlı koşması sayesınde yol kateden bir oyuncu. Dribling yeteneğiyle değil.
[CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]
ÖnceLikle yapıLan updatelerde sankı kendı takımLarına daha çok önem veriLmiş gibi hissettim bir ara aLex ın özeLlıklerı ronaldınho yanında haLt etmış derecedeydı.. Ben Şu an kendı takımım adına ve Trabzonda maçLarda gördüğüm kadarıyLa yardımcı oLmaya çalışacam.
henuz 2008 aLmamama ragmen 2007 son updateye ve oyuncuLarın son durumuna göre konuşuyorum ben..
ÖzeLlikLe Ceyhuna verilen Teknik özeLliği az buLdum ayrıca Ceyhun sade AMC oynuyor Mc bölgesınde yetersız..
Umut BuLut bıraz daha hızLı yapıLabılır .. ama bitiriciLiği iyi değİl maçLarda göruyoruz en fazla 13-14 oLması Lazım .. Buna karşın hava topLarında daha ıyı oLmaLıdır Kısmen Ersen Martin de sıcrama ve kafası 17 civarı oLmaLıdır ama oyuncu ztn Ts den ayrıLdı..
Yattara nın hızında ve adrese tesLim ortaLarı gözden geçiriLmeli bence 17 hız Yattara ıcın az bır rakam .. aYrıca hızlanması ve çaLım yeteneğide gözden geçiriLmeli..
Gökdeniz de türk oyuncuLarının en hızLılarından ama 15 yeterLı görunmus ona bu cok buyuk bır yanLış .. Gökdeniz topu aLınca kaleye dik gidebiLiyor adam eksiLtebiLiyor..
ŞimdiLik bunları yazdım iLerliyen günlerde bütün oyuncuLar hakkındakı gözlemlerımı payLaşacağım..
Araştırmaların ne kadar itinayla yapıldığı anlaşılıyor her sene.Trabzonspor'la ilgilenen kişinin yüzünü gören cennetlik artık nasıl bi katkıda bulunuyorsa.Hiç sesini çıkaranda olmuyor..
[SIGPIC][/SIGPIC]
Fikirlerim burada
Gökdeniz'in hız,hızlanma,güç,çeviklik,sağlık,karar verme gibi özellikleri düşük olmuş bunların daha yüksek olması gerekirdi.Aynı şekilde top kapma,markaj,frikik daha düşük olmalı...
bana gökdenizin karar vermesi çok kötü gibi geliyor çogu zaman ard arda çalımlarla kaleci ile karşı karşıya kalıyor ve çogu zaman golü kaçırıyor pas atılacak yerde şut atıyor şut atılacak yerde pas atıyor
güç konusundada zaten kötü bir oyuncu olmalı hatta dengesi ondanda kötü olmalı
hızlanma konusunda türkiyede en iyi
hız çeviklik ve sağlık normalin üzerinde değerler almalı
Fikirlerim burada
trabzonspor anakaraspor maçından bir kaç önemli ayrıntı vermek istiyorum
ersun yanal sistemi değiştirmedi 4-2-3-1 sistemiyle sahaya çıkıldı
kalede jeffersonun yerine ahmet şahin tercih edildi jefferson sezon ortası gönderilecektir
sağ bekte: istemesede serkan balcı oynatıldı pek keyifsiz gözüktü sanki orta oynatılmasına tavır yapıyor ,giibiydi
sol bekte: mustafa keçeli oynadı görevini iyi yaptı celaleddin yıllar sonra kesilmiş oldu ziya doğan oğlundan daha çok sevdiği adamını sezon arası ankaragücüne alabilir bu trabzonspor için bir milattır zamanında eller den daha iyi solbek olduğunu karar kılınmıştı şimdi eller atletico madridte ilk onbir oynuyor değeri 10 milyon dolar celaleddinin 100 katı
stoperlerde tayfun cora ve tolga seyhabb vardı tolga oldukça etkiliydi
ve erdinçte celaleddin gibi yedek kalmıştı buda trabzon için milattır oda zamanında stepanovu kesmişti şimdi stepanov portoda ve değeri 10 milyon dolar yani erdinçin 100 katı oda ziya doğanın oğlundan çok sevdiği bir adamdır
dm lerde ayman ve hüseyin oynadı hüseyinin düz topa vuramazken topuk pası vermek istemesi şutu taça çıkacakken gökdenize gol pozisyonu yaratması oldukça komikti ve sonunda da oyununu bir ggolle süsledi
amr de YATTARA OYNADI CEZA ALMAMASI İNANILMAZ BİR UTANÇ TABLODUR şu federasyonun ceza verilen takıma sonradan ödüllendirmesi durumundan iğreniyorum geçen hafta kırmızı kart gören futbolcu (hemde 2dk da iki kez aynı hareketi yaparak son derece profesyonallik düşmanı bir adamı affettiler) bir sonraki hafta oynayabildi
YATTARA BU LİGİN EN İYİ ORTA KESEN OYUNCUSU GİDEN TOPA ORTA KESMEK ZORDUR BUNU BAŞARAN NADİR FUTBOLCULARDANDIR MUZ ORTA KESEN NADİR ADAMLARDANDIR ONUN İKİ GÜZEL ORTASIYLA 2 GOL OLMUŞTUR ORTA YAPMASIDA 16 DEĞİL 18 DİR
DRİBLİNGİDE 18 DİR
aml: de gökdeniz oynadı bir kez olsın sol kanatta göremedim hep amc ceyhunla amr yattara arasına soktu kendini
amc de ceyhun oldukça etkili oynadı uzun şut 16-17 olmalı
umut çok güzel bir kafa golü daha attı kafa 16 bitiricilik 15 olmalı
Fikirlerim burada
Gökdenizin consistency'sy bence en az 16 olmalidir
extensor Yattara haftaiçi oynanılan kupa maçında oynamadı cezası o maçta bitti.
ha tamam ben onu atlamışım sağolasın nekop
yattaranın orta yapma 18 dribling 18 olmalı tartışalım
Fikirlerim burada
Ayman oyundaki en büyük şok adama 2 milyon paunda talip bulabiliyorsunuz.Özelliklerin zaten maşallahı var gerçekte böyle olsa Trabzon açık ara lider olurdu.Tacklin Ayman'da 10'u geçemez adamın topa müdalesi yok direk topuklara giriyor.Frikik falan zaten uçmuş durumda gören her maç frikik golü atıyor sanır.Baya gözden geçirilmeli...
tackling i anlayabiliyorum ama ayman ne 1 tane frikik ne bir tane korner ne bir tane penaltı nede uzaktan bir tane gol atmadan nasıl bu özellikleri 15 civarı oluyor onu anlamadım
ve aymanın en büyük özelliği bana göre rakip takımın 10 numara yani amc sini çok sıkı marke edip oyundan silmesidir bu sebeble markajı yükseltilebilir
teknik özelikleri özellikle top ayağındayken olanları çok düşüktür neden pirlo gibi bir ön libero yapıldığını anlayamadım
saygılar
Jefferson u bitirmişLer.Yani adam düşük performans gösteri diye ki bu onun suçu değiL hocasının suçuydu resmen bitirmişLer adamı.
Jabi`nin top kapma özeLLiği biraz daha artırıLmaLı bence.Yani en azından 8 oLmamaLı.
Ersen Martin`e veriLen değerLer çok iyi oLduğu gibi Umut buLut ta biraz yüksek bence.Umut buLut karşı karşıya kaLdığı zaman affetmiyor.Sert şutLar atıyor.Yani benim iki sezondur en azından izLediğim Umut ta böyLe özeLLik yok.
Hüseyin Çimşir in hızı 9-10 civarında oLmaLı.Oyunda 12-11 kadar
Gökdeniz yine hayaL kırıkLığı.Yani şu adamı düzeLtmediLer.DüzeLtmeyecekLerde.Takımını sırtLayan,Trabzonun şu anda ki bir numaraLı yıLdızı,Maç kurtarabiLme yetenekLerine sahip oLan gökdeniz bu kadar basit oLmamaLı.Avrupada ki 3. sınıf oyuncuLarda biLe çok iyi özeLLikLer varken bizim Ligimizde onun tipinde başka oyuncu yokken daha iyi oLmaLıydı.Ha oynamıyormu ? Oynuyor ama öyLe aham şaham değiL.Gökdeniz oyunda Rize,Sivas gibi takımLara karşı show yaparken Beşiktaş,GaLatasaray karşısında kayboLup gidiyor.Gökdeniz büyük maçLarı da kaLdırabiLecek o maçLarda da oyunu çevirecek koparacak ve karşısında ki savunma oyuncusunu çok zor durumda bırakabiLecek bir oyuncu.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Gökdeniz oyunda gayet iyi, ben Trabzonspor'u çalıştırıyorum ve Bolton'a 3.6 milyon Pound'a sattık, şimdi değeri 6 milyon Pound oldu ve harika oynuyor.
Gökdeniz'de çok fazla artışa gerek yok ama bazı gereken özelliklerin arttırılıp bazılarının azaltılması gerekiyor bu sayede hem denge bozulmicak hemde Gökdeniz daha gerçekci olucak...
Jefferson'un refleksleri 16 olmalı adamın en büyük özelliklerinden biri o ayrıca pozisyon alma düşebilir biraz hala düzgün bir şekilde pozisyon alamıyor.
Ufukhan'ın dripling 11 seviyelerine düşürülmeli tacklingde 12-13 seviyelerine çekilebilir.
Ayman Abdelaziz çok abartılmış oyunda, söz geçirmesi de oldukça yüksek, bildiğim kadarıyla bu kadar takımda sözünü geçiren bir isim değil. Ayrıca Ayman'ın saha içindeki sertliği ve bazı negatif davranışları oyuna yansıtılmalı.
Erdinç'in tackling 12'yi geçemez adamın bi tarafını kırmadan top alamıyor bi oyuncu ayrıca pozisyon alma önceden sezme gibi özelliklerinde düşürülmesi şart...
sekan balcı kaç senedir gözden kaçıyor anlamadım. bir kere olsun fenerbahçede düzenli oynayamadı. görerek orta sapmıyor acayip derecede pas hatasıyla oynuyor.gençlerbirliğinde defalarca canlı izleyip hayran kaldığım adam fenerbahçede eriyip gitti..trabzonda da durum pek farklı değil...ama 2007 FM de hala araştırmacılar onu harika bir oyuncu olarak gösteriyordu şimdide yine abartıldığı görülüyor...
sanırım serkanın değerlerini kim veriyorsa aklı hala gençlerbirliğindeki serkanda kalmış...
gençler birliğinin fenerbahçeye giden ve hezimetle biten iki oyuncudan biri tarık daşgün diğeri serkan balcı...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
gökdenizkonusunda sana katılıyorum....gökdeniz ileride top tutan değil orta sahadantopla hızlı çıkan bir oyuncu bu sebeple kapanan takımlardan çok trabzonspora karşı geride geniş alan bırakan takımlara çok daha etkili, bu sebeple gökdeniz derbi maçlarında çok daha etkili oynuyor...
ayrıca kim ne derse desin trabzonun en büyük silahı,...hak etmediği değerlerde..gerçekte gökdenizi fenebahçeye hemen gider alırım ama FM de gökdenizi fenere almıyorum bile...
Last edited by OMANA : 06.Aralık.2007 at 19:10 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Serkan'da çok fazla degişiklik yok bence G.Birliği zamanındakinden bu yana o zamanlar belki tekniği biraz daha iyiydi tek fark bu bence ama fm de teknik özellikler kesinlikle düşürülmeli...
Ozellikle Baris Memis gibi -8 PA hak edicek gelecek vaad eden bi gencin oyunca olmayisi buyuk bi kayip. Iste TFF resmi sitesinden Baris Memis'in kontrat bilgileri:
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=860088
Ayrica Trabsonspor ile profesyonel kontrat imzalamis ama oyunda olmayan baska oyuncular ve kontrat bilgileri:
Kadir Keles:
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=235249
Yunus Emre Haliloglu:
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=239543
Barış Memiş evet..bu çocuğa dikkat 1990 dogumlu acayip yetenekli..Kanat oyuncusu..bu devre arasında kampta olacaktı Barış fakat Ersun Hoca yaşından dolayı sezon sonuna erteledi..
Ayrıca Kadir Keleş dışında altyapıdan Abdullah Karmil ve Göksu Alhas ile de Profesyonel sözleşme imzalandı..
Kadir KELEŞ
Doğum Tarihi:
01.01.1988
Boy-Kilo:
1.73 cm / 65,5 kg
Göksu ALHAS
Doğum Tarihi:
21.03.1990
Boy-Kilo:
1.66 cm / 64,5 kg
Mevkii:
Orta Saha