Malatya’ya gol olup yağdık. 1 de penaltı kaçırdığımız maçta tam 5 gol attık. Artık bu dakikadan sonra şampiyonluğu vermeyiz. Oyuncularım da bu inancı gördüm. Beşiktaş da deplasmanda 1-0 kazandı ve puan farkını korudu. Bize son maçta 1 beraberlik bile yetiyor.
Kadıköy’de çıkacağım son maç öncesi oyuncularıma duygusal bir konuşma yaptım. Basında günleridir çıkıyordu ama takımdan ayrılacağımı ilk orada açıkladım. Şampiyon takımın teknik direktörü olarak ayrılmak istediğimi, 2 sezonda büyük başarılara imza attığımızı, bu gece de benim için kazanarak tekrar şampiyon olmalarını istediğimi belirttim.
Odada bir süre kimse konuşmadı, sonrasında hep beraber galibiyet yemini ettik ve maça çıktık.
50 bin taraftar önünde maça başladık. 20. dakikada Gökhan’ın golüyle rahatladık. Kontrollü oyunla maçı sürdürdük. Beşiktaş, İzmir’de Karşıyaka’yı gole boğuyordu. Son 10 dakikada 2 gol daha bulduk ve maçı kazanarak 19. şampiyonluğumuza ulaştık.
Çifte kupadan dolayı oyuncularıma teşekkür ediyorum.
Maç sonunda basın toplantısında bir soru geldi;
- Basında çıkan spekülasyonlara Fenerbahçe takımında kalıp şampiyonluğu korumak isteyeceğinizi bildirerek son verebilecek misiniz?
- Ligi kazanmak müthiş bir başarı ancak şu anda benim için pek çok olasılık var ve onları dikkatlice düşünmem gerek. Ama bu olasılıklardan biri Fenerbahçe ile devam etmek değil.
2 sezonda 2 lig şampiyonluğu, 1 UEFA Kupası, 1 Türkiye Kupası ve 1 Türkiye Süper Kupası’nı kazandık. Fenerbahçe tarihinin en başarılı dönemlerini beraber yaşadık. Artık verebileceğim her şeyi verdiğimi düşünüyorum, Fenerbahçeliliğim asla son bulmayacak ama Fenerbahçe’deki görevim, yarın başkanla görüştükten sonra son bulacak. Fenerbahçe’nin daha iyi yerlere gelmesi için bu kararı aldım.
2 sene boyunca takımına sorunsuz destek veren taraftara, 2 sene boyunca istediğim her şeyi sahaya yansıtarak beni üzmeyen oyuncularıma çok çok teşekkür ediyorum. Bir gün tekrar Fenerbahçe’ye döneceğim. Saygılar…
![]()