Sayfa 13 / 17 İlkİlk ... 31112131415 ... SonSon
361 ile 390 arası toplam 510 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması 2008

Sheriff Misafir

Uğur Boral yüzümü kara çıkarmıyor ve onu bu kadar ısrarcı savunmamda beni haklı çıkarıyor.. Çok eleştirildi burada Uğur...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bir maç iyi oynadı diye her özelliğini artıramayız. Fenerbahçe 11'ine girmek de kolay değildir, bunu da unutmayalım.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

İlhan abiye katılıyorum. Uğur Boral bir maç iyi oynadı, 2 tesadüfi gol attı diye özellikleri arttırılmamalı, zira kaliteli bir oyuncu değil. Bir kere tekniği hiç yok, top sürmesi hiç yok, uzun şutu çok az, orta yapması çok az, yani vasat bir futbolcu.

Uğur Boral sene başında da böyle üstün performans gösteriyordu ama sonra formayı Vederson'a kaptırdı. Ben iddia ediyorum ki Uğur Boral yine formayı Vederson'a kaptıracak bir iki maç sonra. İstikrarlı bir isim değil.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Uğur Boral açık savunmalara karşı iyi bir futbolcu. Fiziği ve hızı ona çok şey kazandırıyor. Ama kapalı savunmalara karşı Vederson daha etkili tabii.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    İlhan abiye katılıyorum. Uğur Boral bir maç iyi oynadı, 2 tesadüfi gol attı diye özellikleri arttırılmamalı, zira kaliteli bir oyuncu değil. Bir kere tekniği hiç yok, top sürmesi hiç yok, uzun şutu çok az, orta yapması çok az, yani vasat bir futbolcu.

Uğur Boral sene başında da böyle üstün performans gösteriyordu ama sonra formayı Vederson'a kaptırdı. Ben iddia ediyorum ki Uğur Boral yine formayı Vederson'a kaptıracak bir iki maç sonra. İstikrarlı bir isim değil.
    Egemen kusura bakmada Uğur Boral'ın dribling yok diyorsan hiçbirşey demiyorum sana..Uzun şut ve orta özellikleride çok kaliteli.. Bence sen Uğur'u ya izlemedin daha önce bol keseden atıyorsun.. Yada bu özelliklerin ne anlama geldiğini bilmiyorsun..

İlhancığım zaten özellikleri yükselsin demedim sadece pa sı yükselebilir..

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Ne Uğur Boral' ın driblingi yok mu? Boral ve vederson birbirinden farklı özelliklere sahip oyuncular. Boral' ın devamlılığı yok, defansif özellikleri kısıtlı tipik bir sol açık. Vederson ise sol bek ve sol ön oynayabilen bir oyuncu. Ofansif özellikleri Boral kadar olmasa da defansıyla birleşince Boral' dan total olarak daha iyi gözüküyor. Rakibe ve sisteme göre ikisinin değişerek oynatılması en mantıklısı olacaktır.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

ama uc buyuklerin sol kanatindaki oynayan aciklarindn daha etkili ve bellirli diyebiliriz -miyiz?!?

valla siz nederseniz değin ben fenerbahçeyi oyundaki orginal hali ile şampıyonlar liginde gruptan çıkarmak için canım çıkıyo mecburen fm modifier ile biraz oynamalar yapmak gerekiyo ama bu seferde ligdeli diğer takımlar yetişemiyo bence fenerbahçe galatasaray diye düşünmemek lazım lig standartlarında oyuncular birazdaha iyi olmalı bence alex gayet dengeli hatta düşük bile dünyanın öve öve bitiremediği alex oyunda yok

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by yusufislam View Post
    ama uc buyuklerin sol kanatindaki oynayan aciklarindn daha etkili ve bellirli diyebiliriz -miyiz?!?
    Deriz ..

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

Semih

benim icin "tilki forvet"
    artik nedense boyle diyorum, bitiriciligi cok cok iyi olabilecek potansiyele sahip...
    Alex de Souza: "Semih bana gore takimdaki en teknik forvet"
    bu sozleri gecen iki sezonlarda soylemisti, Tuncay mi Semih dediklerinde Semih daha teknik dedi...

semihih belli ozellikleri su olsa gerek,
    ayaklari Turk forvetlerine gore fazla yumusak, yani topu guzelce yumusata biliyor ki bu yuden Alex Semihi destekliyor cunku Brezilyali forvetler de boyledir, topu yumusatmalari...
    Semih fizik gucu iyi degil>kuvvet bakimindan...
    ama yeterince hizli,
    bitiriciligi iyi,
    topu yumusatmasi iyi,
    teknigi de iyi (calim demiyorum, teknik diyorum yanlis anlasilmasin)

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Semih hızlı değil, ama anticipation ve biraz da acceleration ile defansları ekarte edebiliyor.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post

Uğur TSL için gayet yeterli dripling,teknik özelliklerine sahip bir oyuncu orta konusunda bencede yetersiz kalıyor.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by nekop View Post
    Uğur TSL için gayet yeterli dripling,teknik özelliklerine sahip bir oyuncu orta konusunda bencede yetersiz kalıyor.
    zaten sorunuda tekniği veya dripling eksikliği değil..fizik kapasitesinin zayıflığı, formayı zaman zaman vedersona kaptırmasının sebebide bu..

eğer önü açıksa, fazla baskı yemezse sorun yok ama eğer iyi bir sol bek tarafından savunulursa etkisizleşiyor...

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Topigi bastan sonuna kadar okumadigim icin zaten konusulmus veya cozunlenmis bu sorunu belirtmis olursam simdiden ozur diliyorum ama cozulmesi gerekn bi takim ufak tefek seyler var data'da:

Gurhan Gursoy PA: -8 olmali ayrica oyunda gozuktugu gibi kendisai Ankara dogumlu degil Kardzhali , Bulgaristan dogumludur ve Bulgar vatandasligi vardir oyuna bu yansitilmali ikinci vatandaslik olarak Bulgar vatandasligi verilmeli

Kemal Aslan'in forma numarasi 7 olmali

Alex'in forma numarasi 10 olmali

Volkan Babacan'in forma numarasi 88 olmali ve boyu da 188 cm

Olcan Adin Karsiyaka'ya bir senelik koralik gitmistir ama oyunda bonservisi Karsiyaka'da bu yanlis

Sertac Eren ve Mahmut Taskiran gene Fenerbahce'de Kartalspor'dan kiralik gorunuyor halbuki Fenerbahce bu iki oyuncuyu da gecen sene aldi TFF resmi sitesinde kontrat bilgilerini bulmak zor degil ayrica Eren Sertac DMC oynuyor stoper degil benim bildigim belki de stoper oynama ozelligi var ama DMC de olmali.

Olcan Adin'da oldugu gibi gene kiralik giden bir oyuncu gitigi kulube oyunda bonservisi ile verilmis bu oyuncu Umut Guzelses gecen sezon H. Tel-Aviv'den alinmisti bu sezon ise Fenerbahce'den kiralik gitti oraya. Duzeltilirse iyi olur.

Ali Bilgin'in Alman vatandasligi olmali.

Yasin Cakmak'in PA en az 150 olmali Can Arat'in ise en fazla 145 ama ne olursa olsun Can Arat'in Yasin Cakmak dan ne daha fazla PA'si ne de daha fazla CA'si olmali.

Sheriff Misafir

Ben Uğur'u şu ana kadar analiz ettiğim özelliklerini biraz belirteyim.. Bir çok kişi katılmayacak ama..

Hız:16
    Hızlanma:17
    Dribling:16
    Uzun şut:16
    Orta yapma:15
    Teknik:14
    Pas:13
    Özel yetenek: 16
    Top kapma: 8
    Markaj: 7
    Pozisyon alma: 9
    Çalışma oranı:14
    Takım oyunu: 11
    Yaratıcılık:15
    Korner:15
    Frikik:14
    Soğuk kanlılık:5-8

Çok güçlü bir oyuncu olduğu söylenemez, ancak dayanıklı olduğunu söyleyebilirim, şu anda dayanıksız gözükmesinin sebebi büyük oranda sürekli ilk 11 oynamamasından kaynaklanıyor gibi görünüyor.. Ayrıca heyecanlı bir oyuncu, Kazım gibi topu ayağına almadan önce ne yapacağını kestiremiyor.. Takımdaki çok hızlı 2 oyuncudan biri(diğeri Carlos) İyi şutarı var sol ayağını raket gibi kullanıyor desem yeridir.. Ayrıca ortalarıda falsolu ve sert(yani isabet bulduğunda iyi kafa vuran bir oyuncuyla buluşursa top büyük oranda gol olur)..Frikikleride aynı şekilde vurabiliyor.. Ancak Ronaldinho gibi Xavi gibi oyunculardan fırsat bulup frikik kullanamayan Messi gibi oda fırsat bulup frikik kullanamadığı için bu yeteneğini gösterme fırsatı bulamadı Fenerbahçe de oynadığı dönemlerde..PPA olarak Şeytanlık dener eklenebilir.. Çünkü çalım atarken şaşırtıcı ayak hareketleri kullanabiliyor zaman zaman..Aynı zamanda agresif bir oyuncu.. bunlar artılarıydı tabi eksileride var.. Defansif özellikleri çok düşük.. Sürekli adam kaçırıyor ve birebir de büyük ihtimal le çalım yiyor(tani karşısındaki adamada bağlı)Biraz bencil olduğunu düşüne biliriz ama bence her kanat oyuncusu biraz bencildir.. Kaleye vurmak için fırsat kollar yada orta açmak için bazen boştaki arkadaşına pas vermek yerine çalım atıp çizgiye inmeyi tercih eder..Dar alandan çok fazla top çıkaramaz ama geniş alan bulduğunda da tutulamaz.. Mesela Yusuf geniş alanda değilde dar alanda daha etkili çalım atar.. Ama Uğur geniş alanda karşısına çıkan oyuncuları bir bir ekarte edip ortasını yapar veya şutunu çeker..
    Bu gözlemleri Uğur'u GB den beri izleyerek yaptım.. Yani Fenerbahçe'de olduğu için böyle söylemiyorum ama formda bir Uğur'u Türkiye'de Arda dahil hiçbir sol açık oyuncusuna değişmem.. Biraz uzun oldu ama çok nadir yazarım böyle uzun yazı idare edin artık..

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Iyi guzel de "Yaratıcılık:15" e hic anlam veremedim desem yalan olmaz.

Sheriff Misafir

Gol pozisyonu yaratma becerisi.. Çalım atabilen iyi orta yapabilen iyi pas atabilen bir oyuncuda anormal karşılanmayacak bir değer..

Bende senin Alex'e 10 Kemal'e 7 numara verilsin demene bir anlam veremedim..

Ayrıca Umut Güzelses İsrail'de askere alınmak üzereydi ve bunu reddetti, bundan kurtulmanın tek yoluda başka bir ülkeye transfer olmaktı.. Ancak kulübü bırakmadı ancak kiralık olarak yollayabildi 1 sezonluğuna ve oda geçen sezondu.. Şu anda Umut nerde ne yapar bilmiyorum ama geçen sene bize kiralık olarak gelmesi hikayesi budur..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Sheriff View Post

Ufak bir tavsiye. Yukaridaki ozellikleri en azindan bu seviyede olan butun oyunculari bir tarayiver Burak. Pozisyon/CA vs. hic onemli degil. Sadece bu ozelliklerinin bu belirttigin seviye ve 20 arasinda olan kac oyuncu var acaba oyunda?

Ben denedim ve ilginc bir rakam cikti da. Ugur'un gercekten bu kadar bulunmaz bir futbolcu oldugundan haberdar degildim ben acikcasi...

Edit: Ugur'a tavsiye ettigin ozelliklerle, Ugur'un CA 144 olur.. Ayrica tavsiye ettigin ozelliklerle, Ugur hakkinda bilinmeyen bir seyi de yazmamissin. Sadece zaten oldukca yuksek olan ozelliklerini 1-2 puan daha yuksek seviyeye cikartmissin ve 144 CA sahibi olmasi gerektigini ongormussun. Yani yukarida Yusufislam'in Volkan'in ayak gucu konusundaki hatayi one surmesi gibi bir katki yapmak yerine, Ugur'un abartilmasini istemissin. Acikcasi ben Tarik'in Ugur'u bu seviyelere cikartacagina inanmiyorum. Ben olsam da cikartmam acikcasi.
    Last edited by perpetua : 19.Aralık.2007 at 07:21

Sheriff Misafir

Şu anda olan seviyenin çok üzerinde değilki abi bu.. Bazı özellikleri bir iki puan yükselttim.. Abartmadım yani.. Söyle abi konuşalım tartışalım nasıl olması gerekir neleri abartılı buldun.. Ben belki bazı özellikleri yanlış analiz etmişimdir.. Sende söyle düşüncelerini..

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Gol pozisyonu yaratma becerisi.. Çalım atabilen iyi orta yapabilen iyi pas atabilen bir oyuncuda anormal karşılanmayacak bir değer..

Bende senin Alex'e 10 Kemal'e 7 numara verilsin demene bir anlam veremedim..

Ayrıca Umut Güzelses İsrail'de askere alınmak üzereydi ve bunu reddetti, bundan kurtulmanın tek yoluda başka bir ülkeye transfer olmaktı.. Ancak kulübü bırakmadı ancak kiralık olarak yollayabildi 1 sezonluğuna ve oda geçen sezondu.. Şu anda Umut nerde ne yapar bilmiyorum ama geçen sene bize kiralık olarak gelmesi hikayesi budur..
    Alex'e 20 numara verilmesi lazim dicektim 10 yerine, yanlislik yapmisin.

Kemal Aslan 7 numarali formayi giyiyor bu sezon Fenerbahce'nin resmi sayfasindan:
    http://www.fenerbahce.org/futbola/de...tCategoryID=17

Umut Guzelses'in Fenerbahce ile kontrai oldugu ve bu sezon H. Tel-Aviv'e kiralik gittigi fikrini aldigim siteler TFF resmi sitesi dahil:
    http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=920977
    http://en.wikipedia.org/wiki/Umut_G%C3%BCzelses
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Umut_G%C3%BCzelses

Umut Guzelses'in askerlikten kurtulma yolu baska bir ulkeye transfer olmak degil Turkiye'deki ona sunulan 3 aylik askerligi yapmakti ki bunu yapti. Ayrica kendisi Turk milli takiminda oynamayi tercih etmistir ki Umit Mill Takim'da 1 kez oynadi.

Ayrica Mahmut Taskiran ve Sertac Eren'in kontrat bilgileri TFF resmi sitesinden:
    http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=717654
    http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=717596

Ayrica Ugur Boral'in yaraticiligina gelince calim atabilmek ve pas atabilmek ile yaraticiligin hic bi alakasi oldugunu dusunmuyorum. Yaraticilik bi oyuncun oyun zekasi ve oyun kurma ozelligi ise Ugur Boral'da bole bi ozellik goremiyorum. Yaraticilik bi oyuncunun oyun esnasinda yeteneklerini akli ile birlestirip en iyi sekilde kullanmasidir eger bole bi ozellige bu kadar yuksek bi rakam verilirse Ugur Boral'i oyun kurucu olarak oynatirsin oyunda. Mesela Turkiye'de teknik kapasitesi, pas, sut ozelligi, calim yetenegi hatda ozel yetenekleri yuksek oyuncu cok ama yaraticiligi 15+ olan kac oyuncu var acaba?

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

volkanin yan toplari, yani hava toplari +15/16 duzeyinde yada ustunde olmali !
    bu sezon gordukki her topu cikipi aldi nerdeyse!

ligtv (futbol gundemi) olsun bir kac spor programinda da(6pas) aynen bunlari dediler, Volkanda gelisme var ve hava toplarinda hic bir top kacirmadi, bunalra UEFA (continental maclar) dahil!
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Colin Kazim hakkindaki dusuncelerim:

kesinlikle fizik gucu cok iyi, hizli ve ziplamasi da iyi...

kessinlikle olmasi gerekenler

+ runs with ball from right
    + shoots with power

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=zN_865lc-40#[/YOUTUBE]
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    bu karsilik, conentrationu dusuk bir oyuncu, kendine hakimiyeti de iyi, yani cook cok rahat...
    Serdar Ozkan cok heyecanli mesela ama bu adam Ingiltere altyapsindan oldugu icin bu maclarda nasil davranacagini biliyor..

kendine hakimiyeti iyi,
    conenctrationu cok dusuk
    Last edited by yusufislam : 19.Aralık.2007 at 14:34 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by yusufislam View Post
    volkanin yan toplari, yani hava toplari +15/16 duzeyinde yada ustunde olmali !
    bu sezon gordukki her topu cikipi aldi nerdeyse!

ligtv (futbol gundemi) olsun bir kac spor programinda da(6pas) aynen bunlari dediler, Volkanda gelisme var ve hava toplarinda hic bir top kacirmadi, bunalra UEFA (continental maclar) dahil!
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Colin Kazim hakkindaki dusuncelerim:

kesinlikle fizik gucu cok iyi, hizli ve ziplamasi da iyi...

kessinlikle olmasi gerekenler

+ runs with ball from right
    + shoots with power

[youtube]zN_865lc-40[/youtube]
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    bu karsilik, conentrationu dusuk bir oyuncu, kendine hakimiyeti de iyi, yani cook cok rahat...
    Serdar Ozkan cok heyecanli mesela ama bu adam Ingiltere altyapsindan oldugu icin bu maclarda nasil davranacagini biliyor..

kendine hakimiyeti iyi,
    conenctrationu cok dusuk
    kazımın fizik gücünün iyi olduğuna katılmıyorum..neresi iyi anlamadım aksine sinek gibi üflesen yıkılıyor. hiçbir dişe diş ikili mücadeleye girip kazandığını görmedim..ayrıca çabuk yoruluyor..hani fizik gücü iyi desen bile anlıycam bide ÇOKİYİ demişsin ..rahat olduğu kesin ama fizik gücü iyi yi bırak aksine geliştirmesi gereken kötü bir yönü...ayrıca hiç defans yapmıyor...artık tek yönlü oyuncuların işi çok zor ..bulunduğu bölgede dünya çapında bir oyuncu değilse tek yönlü oyuncuları kimse takımında barındırmaz..az biraz da defans yapmayı öğrenmeli..en iyi özelliği gayet düzgün ortaları...

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

sen bugunu, simdiyi suana gore cevap verdin galiba...

ileri zamanda anlasilir, fizik gucu iyi mi kotu mu oldugu.
    boyle karsilasmalara nerdeyse hic cikmadigi biliniyordu!
    Ilerde neler olacagini gorecegiz, benim cokiyi dedigime bakma ben bazen 'cok' kelimesini kullanirim gereksizce, ama sen Kazim icin hemen yoruluyor demissin, orasi dogru, conditionu suana gore iyi degil...
    eger bir Arda hiz+hizlanma 15 yapiliyorsa KAZIMi hic dusunemiyorum!

Arda yetenekli ama hic topla orta saha cizgisinden son cizgiye kadar kat ettigini gormedim?! Sen gordun mu?
    Ilerde...ilerde neler olacagini goreceksin

Uflesen dusuyor demissin, burda katilmiyorum..
    Maclara bakarsan Kazimi tanimadiklari halde ondan etkileniyorlar ve fizik gucunun iyi oldugunu gordukleri icin cok sert giriyorlar kazim.

simdilik boyle, ilerde...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    mesela Zhirkov Kazimi dusurmek istiyo, Kazim duserken Zhirkov nasil ucuyo one dogru farketmissindir umarim. Bu Galiba Kazimin fizigi iyi oldugundan olsa gerek.
    Last edited by yusufislam : 19.Aralık.2007 at 17:24 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Batuhan Önder View Post
    Carlos'un frikikleri abartılmış. Kaleyi gören her yerdeki frikikleri gol olarak atıyor. Benim açımdan belki güzel ama bu bana göre düşürülmesi gerekir.

Tümer Metin'i de ilk kez bu kadar iyi görüyorum. Çok iyi koşuyor ve gol ortalamasıda yüksek.

Gürhan Gürsoy ise çok hızlı bir oyuncu. İlk kez bu kadar hızlı bir oyuncu ile karşı karşıyayım. Bu yaşta böyle mücadele eden bir oyuncu beş sezon sonra FM'de ne olur merak ediyorum. Gittikçe gelişiyor. Gerçektede böyle mi acep.

Lugano ile Edu ise çok az sarı kart görüyor. Gerçeğe uygun olmamış ne kadar sarı kartlık oyuncular olduğu belli.

Gökhan Gönül ise eksik özelikli bir oyuncu. Oyunda hızlı ve çevik değil. Oyuncu geçmeside yok.
    Gürhan'ı 16 yaşından beri takip ediyorum Batuhan, onun potansiyeli hakkında bir takım veriler girebilme hakkım var değil mi?..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    İsrail'de askerlik 3 yıl, haberiniz ola..
    Last edited by Cengo : 19.Aralık.2007 at 17:51 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by licentia View Post

Ayrica Ugur Boral'in yaraticiligina gelince calim atabilmek ve pas atabilmek ile yaraticiligin hic bi alakasi oldugunu dusunmuyorum. Yaraticilik bi oyuncun oyun zekasi ve oyun kurma ozelligi ise Ugur Boral'da bole bi ozellik goremiyorum. Yaraticilik bi oyuncunun oyun esnasinda yeteneklerini akli ile birlestirip en iyi sekilde kullanmasidir eger bole bi ozellige bu kadar yuksek bi rakam verilirse Ugur Boral'i oyun kurucu olarak oynatirsin oyunda. Mesela Turkiye'de teknik kapasitesi, pas, sut ozelligi, calim yetenegi hatda ozel yetenekleri yuksek oyuncu cok ama yaraticiligi 15+ olan kac oyuncu var acaba?
    Güzel kardeşim sen yaratıcılığın ne anlama geldiğini bilmiyorsun ama bana bilmişlik yapıyorsun.. Yaratıcılık iyi pozisyondaki oyuncuları görüp onları pozisyona sokmasıdır oyuncunun.. Oyun kuruculuk oyun kurma zekası filan değil..Yaratıcılığı 15+ olan kaç oyuncu var bilmem ama Uğur'un 15 olması gayet normal olur bence.. Tabi son söz Fenerbahçe araştırmacısınındır..

Umut Güzelses hakkında çok fazla birşey söyleyemiyorum.. Sadece ilk sezon kiralık geldiğini biliyorum ve kira bitince bonservisinin alındığını öğrendim daha yeni.. Ama çok zor bir transfer olmuş çok kargaşa çıkmış bir çok söylenti var bu konuda.. Ama şu anda Fenerbahçe alt yapısında olduğunu öğrendim..

Nesil
    2003

Şu anda olan seviyenin çok üzerinde değilki abi bu.. Bazı özellikleri bir iki puan yükselttim.. Abartmadım yani.. Söyle abi konuşalım tartışalım nasıl olması gerekir neleri abartılı buldun.. Ben belki bazı özellikleri yanlış analiz etmişimdir.. Sende söyle düşüncelerini..
    Burak, yukselttigin ozelliklerin her biri CA'yi cok etkiliyor.

Dripling +2
    Hiz +1
    Hizlanma +2
    Orta yapma +1
    Teknik +2

Bunlar bile CA'nin 10 puan daha yukariya cikmasina neden.

Ugur'un onemli ozelliklerinden hangileri zayif? Onlara 4-5-6'lari dagit, zaten ondan sonra onemli ozelliklerin seviyesi yuksek olabilir. Ugur'da ne gibi hata var? Yani hangi ozelligi yukselirken, hangisinin dusmesi lazim?

Senin soyledigin, Ugur'un tamamen olmasi gerektiginden zayif yapilmis oldugu. Kusura da bakma ama Ugur ne 144, ne 140, ne 135, ne de 130 CA seviyesine sahip olamaz. Bu durumda da eget bazi onemli ozelliklerinin yukselmesi gerektigini dusunuyorsan, bazi diger onemli ozelliklerinin de dusmesi gerektigini kabul etmen gerekli.

Veya hic bir ozelliginin cok ust seviyede olmadigininin (15+) farkina varip, simdi oldugu gibi en fazla 14 seviyesinde olmasi gerektigini kabullenmen gerekli.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Deivid' in tekniği 11. Bu değerin 13-14 seviyesinde olması gerekir. Dribling' de 14 olabilir.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Ben Uğur'u şu ana kadar analiz ettiğim özelliklerini biraz belirteyim.. Bir çok kişi katılmayacak ama..

Top kapma: 8
    Markaj: 7
    Pozisyon alma: 9
    Takım oyunu: 11
    Soğuk kanlılık:5-8
    Ugur Türkiyedeki en iyi calim atan oyunculardan birimi? Özel yetenekte en fazla 14 olur.

Nesil
    2003

Güzel kardeşim sen yaratıcılığın ne anlama geldiğini bilmiyorsun ama bana bilmişlik yapıyorsun.. Yaratıcılık iyi pozisyondaki oyuncuları görüp onları pozisyona sokmasıdır oyuncunun..
    Iyi pozisyonda oyunculari gormesi yazarak dogru bir sey soylemissin.. ama dunya capinda oyuncu yaraticiliklarini goz onunde tutmadan yapmissin.

Mesela 40 metre otede bosa kacan bir oyuncuyu gorebilen ve ona pas atabilen bir Beckham'in yaraticiligi 16. 10 metre otede bos adami gorup, pas aktaracak oyunu okuma becerisi olmayan Ugur'un ise 15 olmasini istemek skandaldir.

Burak kusura bakma biraz agir konusacagim ama Ugur 2 mac iyi oynadigi icin ortaya ciktin yine ve Ugur'un dunyadaki en iyi kanat oyuncularindan birisi olmasi icin ugrasip duruyorsun. Ugur ligimiz icin bile vasat bir kontra atak oyuncusundan baska bir sey degildir. Defansif herhangi bir ozelligi olmamakla beraber, yaraticilik, konsantrasyon, karar verme, onsezi, soguk kanlilik, takim oyunu, topsuz alan gibi bir cok ozelligi de vasat veya vasatin altindadir. Iyi olan ozellikleri ise Turkiye Super Ligi ortalamasinin en fazla 1-2 puan ustundedir.

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Şef'in yaptığı Uğur profilini görünce hafiften tebessüm ettim...

Sayfa 13 / 17 İlkİlk ... 31112131415 ... SonSon

Mesaj Yetkileri