Bu hasasiyeti anlamis durumdayim ve yorumlarimi da ona gore yapiyorum zaten. Meslea Oguz Sabankay hakkinda yaptigim tek yorum gecen sene turksportal'in cikarmis oldugu yamada ona verilmis PPM'lerin yeniden verilmesi ve boy, kilo bilgilerinin oyuna eklenmesi yoksa baska biseyi ile yorum yapmadim oldugu gibi iyi gorunuyor zaten (yani gercege yakin). Hic bi oyuncun abartilmasindan yana degilim ama mesela bir Cem Sultan ile Cagri Yarkin arasindaki potansiyel farki oyuna yansitilmalidir ki yansiltiliyor zaten. Yaptigim yorumlarda bir tek Cem Sultan ile Emre Colak'in bazi onemli ozellikleri oyuna yansiltilmasi gerektigini dusundugum icin ona gore datalar girdim editor de bunlari da SS yaptim o kadar cunku genel olarak bi iki oyuncunun da ozellikleri 0 yani oyun her yeni oyun da rastgele ayarliyor bir tek Emre Colak'in PA'si -9 olmali diye savunuyorum. Ha bide yanlis mevkiler var tabi yani yorumlarim sadece su artirilsin diye degil. Onume gelene -9 ve -8 dagatmiyorum yani. Mesela Gurhan Gursoy icin de -8 PA dedim cunku zaten gecen FM'de -8 di ki gecen sene Sivasspoe'da gayet basarili bi performans sergiledi ki bu sene eger Fenerbahce'de kalmasaydi gene baska bi Super Lig ekibinde basarili performansina devam ederdi. Mesela bak bi Cafercan super olucak deniyordu ama fizik acisindan cok zayif bi oyuncu Cem bole degil fizigi cok uztun mesela yasitlarina gore ozellikle Turkkiye'de. Bunlari dusunerek yorum yapiyorum. Eger bir oyuncu yasitlarina ore cok uztun, farkli, gelecek vaad ediyorsa bu oyuna yansitilmali yaniliyormuyum?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Benim de gordugum su var asiri hasasiyetden yani abarti olmasin da kotu olsun daha iyi gibi oluyor bazen. Bu bi oyun sonucta genc oyuncularin ne olucagi her zaman cok belli olamiyor ama su gun bir oyuncu ole bi potansiyel vaad ediyorsa oyuna ole yansatmak ta yanlis olmaz. Hayatda neyin ne olucagi belli olmuyor yarin ayagi kirilir futbol hayati biter ya da eskisi gibi olmaz (mesela Okan Buruk) ama bunlari biz bilemeyiz. Ben demiyorum ki -10 PA verilsin bu cocuklar Ronaldinho gibi Messi gibi olcak -8 Turkiye de yildiz belki avrupaya gidebilir ve -9 Turkiye'yi asar avrupa da en azindan buyuk liglerden birinde top kosturu bunlari biliyorum ona gore yorum yapiyorum. Ha sahsi fikrime dusunmezsin o ayri ama Mesela Cem Sultan'in insan ustu gol istatistikleri veya Emre Colak'in assist istatistikleri bu oyuncularda farkli bir seylerin oldugunu gosteriri ki onlari ilzersen bunu gorursun. Mesela Emre Colak'in fizigi cok zayif bu da yansiltilmali oyuna yani bu yonlerini gelistiremezse vaad etigi yerlere gidemez ama ne olursa olsun, teknik ve ozel yetenekler onda her zaman olucaktir mesela bunlar rastgele olmamali.