Sayfa 12 / 14 İlkİlk ... 21011121314 SonSon
331 ile 360 arası toplam 420 sonuç

Konu: [TSL] Beşiktaş Araştırması 2008

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    Bandırma

bobo sezeon başında fransa liginden bir takım 7 milyonavro önermişti. bu doğru mu ?? Ayrıca bu oyuncu beşiktaşta geleciği olan bir futbolcu olarak düşünülüyor potansiyeli sizce ne kadar olur ???

İnşaata ruhsat çıktı

Beşiktaşımız'ın Başkanı Yıldırım Demirören ve Asbaşkanımız Levent Erdoğan, BJK İnönü Stadı’nın inşaası için ruhsat iznini aldı. Başkan Demirören, genel sekreter Kenan Öner ve Av.Levent Erdoğan, BJK İnönü Stadı’nın tarihi bir yapı olduğu için Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan inşaat yapılmasına izin alındığını açıkladılar. Başkan Demirören, İnönü Stadı’nı büyütme inşaatının 19 Mayıs’ta başlatılacağını açıkladı.

Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan, İnönü Stadı’nın deniz tarafındaki tribünlerde tarihi doku olması nedeniyle korunacağını vurgulayarak şöyle konuştu: "Deniz tarafı tarihi yapısıyla korunacak olan stat, yeni açık tribünün arka tarafındaki İETT arazisine doğru büyütülecek. Daha sonra büyüyen bölüm ile diğer tribünler birleştirilecek. Eski açık tribünün ön bölümü konser alanı olacak. Stat 50 bin kapasiteli olacak."
    Bunuda Ekleyelim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İnönü stadyumu büyütme projesi 2010 yılı içinde bitirilecek şekliyle oyuna aktarılmıştır.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Çok güzel bir tespit Beşiktaş'ın 10 şampiyonluğu olduğunu iddaa edenlere...

İnönü projesinde sona doğru!

İnönü Stadı projesinde sona yaklaşılıyor. Aynı zamanda koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu’ndan da onayı alınan proje hakkında son karar, önümüzdeki haftaki yönetim kurulu toplantısında verilecek. Yönetimin büyük çoğunluğu stadın bölüm bölüm yıkılması fikrinde birleşirken, Başkan ise daha hızlı olacağı gerekçesiyle İnönü’nün tamamen yıkılıp yapılmasını düşünüyor. Projeye göre eski açık onarılacak, diğer tribünler ise tamamen yıkılıp zemin aşağı indirilecek. Yeni stadın kapasitesi 55 bin olacak.

Kaynak: Fanatik

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Şampiyonluk sayısı olayına girmeyelim

Ömer abi malesef haklı bu durumda

Soner Ergençay , sezon sonuna kadar İstanbulspor'a kiralanmıştır.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

delgado'nun consistency ve important matches özellikleri kaç olcak acaba?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by heimdall View Post
    delgado'nun consistency ve important matches özellikleri kaç olcak acaba?

ikisini de 14 yaptım galiba.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Ki olması gereken değerler.

Bobo hakkında bir iki birşey de ben eklemek istiyorum. Ben Bobo'nun composure özelliğinin vasat olduğunu düşünüyorum. 11-12 civarında bir değer almalı. Bobo bence doğru vuruşu yapabilme tekniği hususunda usta bir futbolcu, ancak gereken zamanda gereken soğukkanlılığı gösteremiyor bence. Composure 11, finishing 16 olarak ayarlanırsa daha iyi yansıtır Bobo'yu. Ayrıca determination 16, strength 16 olmalı.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by peluk View Post

Bobo hakkında bir iki birşey de ben eklemek istiyorum. Ben Bobo'nun composure özelliğinin vasat olduğunu düşünüyorum. 11-12 civarında bir değer almalı. Bobo bence doğru vuruşu yapabilme tekniği hususunda usta bir futbolcu, ancak gereken zamanda gereken soğukkanlılığı gösteremiyor bence. Composure 11, finishing 16 olarak ayarlanırsa daha iyi yansıtır Bobo'yu. Ayrıca determination 16, strength 16 olmalı.
    Sonunda Bobo hakkında düşünceLerime katıLan birisini görebiLmek ne kadar güzeL
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Hemen bir karşılaştırma yapalım.
    O zaman Nonda'ya 20 düşünülüyo heralde?

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Sıçrama(Jumping) ve Kafa (Heading) 14 olabilir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben Bobo konusunda öyle düşünmüyorum, Bobo'nun hiçbir zaman panik halinde apartopar bir topa vurduğunu görmedim. Örnek olarak Marsilya ve Liverpool maçında dahi attığı gollerde ne kadar rahat hareket ettiği aşikar. Hatta son Gaziantepspor maçına bile bakacak olursak ilk yarı henüz maçın başında aldığı bir topta kaleye vurmayıp iki kişiyi yatırdı ve sol ayağıyla vurduğu top auta gitti, yine 2.yarı Delgado'nun sağdan ortasında Nobre'nin ayağının altından seken topla buluştu kontrol etti fakat plasesi kalecinin ayaklarından döndü. Aslında böyle 1-2 maçta ortaya konan hareketlerle futbolcu değelendirmeye karşıyım ama Bobo'nun durumu her maç aynı ve bunu anlatabilmek için örnek verdim. Soğukkanlılığının iyi olduğunu fakat son vuruşlarının kötü olmasa da çok da iyi olmadığını düşünüyorum. Ümit Karan'ın yine geçtiğimiz hafta Ankaragücü'ne attığı golü hatırlayalım, bu Ümit Karan'ın o tarzda attığı ne ilk gol ne de muhtemelen son gol olacak, arada göz ile görülür bir finishing farkı var, o yüzden Bobo'yu da Ümit Karan seviyesinde bir finishing'e çekmek ne derece doğru olur bilemiyorum? Bobo'nun o pozisyonda topla buluştuğunu hayal edersek Ümit Karan gibi gelişine vurmak yerine önce kontrol edeceğini sonra gol vuruşunu yapacağını tahmin etmek benim adıma çok da zor değil. Bence bu da Bobo'nun finishing'ine kendisinin de çok güvenmediğini veyahut kontrol edip daha rahat bir vuruş yapmaya çalışması da soğukkanlılığının iyi olduğunu göstermeye yeter bile.

Bobo'nun güçlü bir oyuncu olduğu da çok açık, strength 14 balance 16 vermişim. Determination konusunda da bilinçli olarak ve içim çok rahat bir şekilde indirime gittim, 13 yaptım. Zaten Bobo hakkında eleştirilebilecek ve Beşiktaş camiasının, taraftarının memnun olmadığı tek şey onun saha içindeki azimsizliği, maçı kazanmak adına onda eksik olan o istek.

Quote Originally Posted by bjk_melo_151 View Post
    Sıçrama(Jumping) ve Kafa (Heading) 14 olabilir.
    Heading: 13 Jumping: 15 olarak girmişim ama dediğin gibi jumping 14e indirilebilirmiş.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Koraycığım aslında dediklerinde hakkın var, ancak aynı Antep maçında kimi pozisyonlarda gereken rahatlığı gösteremeyip bazen rakibe nişanladı, bazen de auta atabildi. Tek maçla değerlendirmek elbette yanlış, ama ben gözlemimi sundum.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Rüştü'nün değerleri nasıl olacak ben onun iyi bir CA'yı hakettiğini düşünmemeye başladımda.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Ever Aras doğru söylemiş bobo güç 16 olursa Nonda ve M. Yıldız 20 olur. Ben Bobo' nun güçünün 16 olacağına katılmıyorum.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Nonda çok güçlü bir oyuncu değilki.Bobo'nun güç değeri 16 olabilir

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Bence zayıftan güçlüye ; bobo-nonda-M. Yıldız olur. Nonda Bobo' dan güçlü bir oyuncu. Göz var nizam var.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bobo gücünü iyi kullanan bir oyuncu bence. 16 vermek hiç de mantıksız olmaz. Ki benim gördüğüm Mehmet Yıldız 17-18 civarında bir strength değeri alır. Nonda bence Bobo'dan güçlü değil.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bobo'nun Nonda'ya oranla daha güçsüz olduğunu düşünmüyorum ama Nonda'yı Bobo kadar izlemediğimi de belirteyim, çok dikkat ettiğimi söyleyemeyeceğim. Bobo ise kesinlikle güçsüz bir oyuncu değil, 16 olmaz onu ben de kabul ediyorum zaten güç özelliğine 16 değil 14 verdim. 16 verdiğim özellik balance yani denge özelliği.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by koray_capello View Post
    Bobo'nun Nonda'ya oranla daha güçsüz olduğunu düşünmüyorum ama Nonda'yı Bobo kadar izlemediğimi de belirteyim, çok dikkat ettiğimi söyleyemeyeceğim. Bobo ise kesinlikle güçsüz bir oyuncu değil, 16 olmaz onu ben de kabul ediyorum zaten güç özelliğine 16 değil 14 verdim. 16 verdiğim özellik balance yani denge özelliği.
    Sevgili Koray senin araştırmacı kimliğini ve gözlemciliğini kim ne derse desin ben çok beğeniyorum. Mantıklı yazıyorsun, iyi değerlendiriyorsun. Bobo için 13-14 uygundur. Sen de 14 vermişsin zaten. Güçü şöyle düşünelim omuz omuza da rakibini yıldırması saf dışı bırakması. Vücuduyla rakıbını ne kadar itiyor. Bobo' ya 16 M. Yıldız' a 17 demek M. Yıldız' ın hiç izlenmediği anlamına geliyor bence. Neyse uzun uzadıya burada tartışma açmak istemiyorum. Serbest alan isteyen istediğini söyler istersen bobo güç 20 dersin mehmet yıldız 1 dersin ben kalkıp kimseye iş öğretmeyi kovalayacak değilim. Bana saygısızlık yapmadığı sürece herkese saygım var. Koray tebrik ederim seni. Bu arada sana katılmadığım mevzulardan biri Tello' dur haberin olsun.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eloy View Post
    Son olarak U18 takımına Muhammed Demirci gibi özel yetenekler unutulmamalı...
    Muhammed oyunda olmayacak bunun nedeni de Beşiktaş klubüyle henüz profesyonel kontrat imzalamamış olması, bildiğiniz gibi sadece profesyonel kontratı olan oyuncuları oyuna aktarabiliyoruz. Muhammed hala amatör, bu sene prof kontrat imzalamış 7-8 oyuncu çıkacak karşımıza ve bunlardan biri de 14 yaşında olan Cumali Bişi. Muhammed'in olmayıp Cumali'nin olmasının nedeni Muhammed paftan çıkma bir futbolcu ve dediğim gibi henüz prof kontrat imzalamamış ama Cumali transfer olarak Beşiktaş'a geldiği için otomatikman prof kontratı oluyor ve bu sayede oyunda çıkacak. Tabii wonderkid olarak değil

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Sevgili Koray senin araştırmacı kimliğini ve gözlemciliğini kim ne derse desin ben çok beğeniyorum. Mantıklı yazıyorsun, iyi değerlendiriyorsun. Bobo için 13-14 uygundur. Sen de 14 vermişsin zaten. Güçü şöyle düşünelim omuz omuza da rakibini yıldırması saf dışı bırakması. Vücuduyla rakıbını ne kadar itiyor. Bobo' ya 16 M. Yıldız' a 17 demek M. Yıldız' ın hiç izlenmediği anlamına geliyor bence. Neyse uzun uzadıya burada tartışma açmak istemiyorum. Serbest alan isteyen istediğini söyler istersen bobo güç 20 dersin mehmet yıldız 1 dersin ben kalkıp kimseye iş öğretmeyi kovalayacak değilim. Bana saygısızlık yapmadığı sürece herkese saygım var. Koray tebrik ederim seni. Bu arada sana katılmadığım mevzulardan biri Tello' dur haberin olsun.
    Burak, Tello konusunda hangi konuda katılmıyorsun bana merak ettim.

Ömer Abiyle de bazen uzun uzun konuşuyorum, yaptığım profillerinden aslında hepsinden de memnun değilim, ama gerek ligdeki denge yani uymamız gereken kriterler gerek insanların ortak beklentilerinden dolayı bazen kendi düşüncelerimin ister istemez dışına çıkmak zorundayım. Daha dün gece söyledim Ömer Abiye, bana kalsa ben bu takımın yıldızlarını yine Delgado, Tello ve Cisse diye sıralarım ama 150-145-145 gibi CA'lar ile değil 140-135-135 gibi CA'lar ile yapmak isterim. Ama dedim ya bunu yapamıyoruz, Tello'ya 145 vermek istemiyorum ama aynı zamanda diğer takımlardaki benzer oyunculardan daha iyi olmasına rağmen onlardan daha kötü görünmesini de istemiyorum, zaten Ömer Abi'nin hazırladığı kriterler bunun önüne geçiyor ve ligi dengede tutuyor.

Sıkıntı Tello'nun Portekiz'den gelen profilinde yarım sezon gibi kısa bir zamanda 20-25 gibi büyük bir CA arttırımı ise bunu da kabul ediyorum, fakat Portekizden gelen Tello profili çok kötüydü, özellikleri bile doldurulmadan 120küsür gibi bir CA ile geldi, o yüzden eski CA sını dikkate almıyorum. Mesela Higuain CA sında büyük bir düşüş yapmayı planlıyordum, hatta yapmıştım daha sonra Ömer Abiyle konuştuğumda bunun şuan için çok uygun olmayacağını söyledi. Gerçekten de öyleydi, fazla izleme şansımız da olmamıştı, uyum sorunu da olabilirdi, ayrıca en azından Higuain özellikleri filan hepsi olmasa da girilmişti yani adamlar en azından bir Higuain profili hazırlamıştı, bana da 3-5 maç izlediğim Higuain'dense adamların yaptığı profile itimat etmek daha mantıklı geldi, fazla düşüş yapmadım. Sadece agresiflik ve cesaret anlamında düşüş yaptım çünkü iki özelliği de 17üstü gibi bir şeydi, bu da gerçekçi değildi, iki ülkenin cesaret ve agresiflik kelimelerinden anladığı farklardan kaynaklanıyordu sanıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by koray_capello View Post
    Muhammed oyunda olmayacak bunun nedeni de Beşiktaş klubüyle henüz profesyonel kontrat imzalamamış olması, bildiğiniz gibi sadece profesyonel kontratı olan oyuncuları oyuna aktarabiliyoruz. Muhammed hala amatör, bu sene prof kontrat imzalamış 7-8 oyuncu çıkacak karşımıza ve bunlardan biri de 14 yaşında olan Cumali Bişi. Muhammed'in olmayıp Cumali'nin olmasının nedeni Muhammed paftan çıkma bir futbolcu ve dediğim gibi henüz prof kontrat imzalamamış ama Cumali transfer olarak Beşiktaş'a geldiği için otomatikman prof kontratı oluyor ve bu sayede oyunda çıkacak. Tabii wonderkid olarak değil

Muhammed'le 10 yıllık özel bir sözleşme yapılmıştı federasyondan izin alınarak yanlış hatırlamıyorsan Gerçi profesyonel sözleşme değil haklısın

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Bence her iki oyuncu da, Bobo ve Nonda, dengelerinin iyi oldugundan daha güclü gözüküyorlar. Nonda hava toplarinda cok etkili ve cogunu kazanabiliyor. Bunu bence dengesi iyi oldugundan basarabiliyor. Bobo da benzer durumda. Koray´in verdigi degerlere katiliyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Aydın Karabulut konusunda ne düşünüyorsun koray_capello?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Aydın'ın topla haşır neşir olduğu her özellik pas atma, orta açma, uzaktan şut, dribbling gibi yaşına göre iyi sayılabilir, fakat gerek saha içinde aldığı kararlar gerekse fizik olarak zayıf zira hem ağır bir oyuncu hem de zayıf, açıkçası şuan için sıradan bir futbolcu olmaktan ileriye gidebileceğini düşünmüyorum. Tabii yaşıda genç olduğu için ve fazla forma şansı da bulamadığı için ileride daha fazla izleyip görüşlerimin değişme ihtimali de var ayrıca kendini geliştirebilme şansı da var bunu hepimiz biliyoruz. Tigana onda iyi bir gelecek gördüğünü birkaç belirtmişti ayrıca çok isteyerek sanırım H.Berlin takımından Beşiktaş'a getirtti. Birkaç sene sonra Avrupada iyi bir klube transfer olabilir bile demişti tabi bunlar insanın kafasını karıştırıyor ama benim görüşüm yukarıda belirttiğim gibi.

Şubat yamasında çıkacak yamada 90 CA ve -7 PA ile olacak. Bu değerleri sanırım hakediyor PA konusunda -6 ve -7 arasında bir müddet kararsız kaldım fakat Tigana faktörüyle -7'yi tercih ettim Özellik olarak da yine dediğim gibi teknik özellikleri iyi mental açıdan zayıf, fizik olarak da hızlı olmayan bir şekilde düşündüm.

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Ben de Serdar Özkan'a benzer bir oyuncu olduğunu düşünmüştüm.Koşan,çalım deneyen bir oyuncu olarakYazını okuyunca hak verdim.Keşke PAF'taki gibi oynasalar bu gençler.Güvensizlik var heralde oradaki oyunu A Takımda sergileyemiyorlar.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by bjk_melo_151 View Post
    Ben de Serdar Özkan'a benzer bir oyuncu olduğunu düşünmüştüm.Koşan,çalım deneyen bir oyuncu olarakYazını okuyunca hak verdim.Keşke PAF'taki gibi oynasalar bu gençler.Güvensizlik var heralde oradaki oyunu A Takımda sergileyemiyorlar.

Aydın, Serdar Özkan kadar olmasa da çalım deneyen kaybettiği top peşinden defansa kadar gelip topu kazanma hırsı olan bir oyuncu...

Hızlı değil denmiş ama yavaş bir futbolcu da değil... Ayrıca sert ve isabetli ortalar yapan bir futbolcu...

Bir de bence Delgado da geçen senelere oranla fizik olarak biraz daha güçlü gibi...

Son olarak U18 takımına Muhammed Demirci gibi özel yetenekler unutulmamalı...

Freddy Adu'yu da aynı yaşta wonderkid olarak fm sayesinde tanımıştık...

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Bobo'nun finishingi ilgili fikrimi degistirdim. finishing max 15 olur, composurede 14.

Nonda'ya bir baktigmizda, Nonda cok gezinen, ortasahaya top almaya gelen, hava toplarinda etkili, bitirilicigi yüksek, dengesi iyi oldugundan fizik özelliklerini daha iyi kullanan bir oyuncu.. yaani modern tek forvet olabilecek bir oyuncu.

Bobo'ya baktigmizda, Bobo pek fazla gezinmeyen, bitirici vuruslari iyi yapan, fizik acidan belkide Türkiye standartlarinin üstünde olan, Posizyona girmeyi bilen bir oyuncu. eger Bobonun arkasinda Alex,Lincoln gibi oyuncu olursa, Bobo gollerini 2'ye katlayabilir.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Koray abi Higuain ile ilgili bir şey söylemek istiyorum.Fazla izleyemedim.Ondan dolayı özellikleriyle fazla oynamadım dedin.Haklısın ama bu adamın sadakatini 20 yapabilirsin gönül rahatlığıyla.(Kaç olduğunu bilmiyorum)Fenerbahçe maçındaki hareketleri ve aşağıdaki foto bence bu puanı hak ettiğini gösteriyor.

Bu arada Koray abi soyadın Gür mü?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ve giderken söylediği sözler..
    Last edited by GeNç KaRTaL : 03.Şubat.2008 at 17:58 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    So what?
    Saike

Sayfa 12 / 14 İlkİlk ... 21011121314 SonSon

Mesaj Yetkileri