Hocam merakımdan soruyorum, ne zaman bıkacaksın bu kariyerden yanlış anlama bende bitmesini istemiyorum damerak işte
en zengin kulüp olunca falan mı ?
Hocam merakımdan soruyorum, ne zaman bıkacaksın bu kariyerden yanlış anlama bende bitmesini istemiyorum damerak işte
en zengin kulüp olunca falan mı ?
Kariyere başlarken uzun dönem hedeflerimi belirtmiştim. Bir daha yazayım.
Uzun Dönemdeki Hedeflerim:
- En Zengin Kulüp olmak
- Şampiyonlar ligini en çok kazanan takım olmak
- En iyi menejerler arasında 1 sıraya girmek.
Bunları yaparken yıldız oyuncu almak yerine kendi gençlerimizi geliştirmek önceliğimiz olacaktır.
Şimdi görüldüğü gibi yıldız oyuncu almayıp kendi yıldızlarımızı geliştirdik, En zengin kulüp olma yolunda çok sağlam ilerliyoruz. Şamp. ligini en çok kazanan takım olursak zaten otomatikman en başarılı teknik adam oluyorum. Sanırım 20. sezonu da göreceğiz.
Sentugo.
Haydi hayırlısı hocam İNŞALLAH görürüz hep beraber, bu arada gerçekten sabırlıymışsın ben 2019-20 den ileri gidemiyorum kariyerlerde.
kariyerini soluksuz takip ediyorum ve başarılar diliyorum bede senin gibi oyuncu yetiştirmek ve satmak istiyorum ancak pek başarılı olamadım öncelikle kaç lig açtıysam o liglerele ilgili gözlemciler buldum potansiyeli yüksek oyuncular aldım ancak geliştirme konusunda sıkıntılarım var
1- genç oyuncuya eğitmen vermek mi
2 anreman sistemini kendin ayarlamak mı örneğin kanat oyuncusu
3 asistan menejere bırakma mı bunların hangisi yada hangileri doğru
antronör seçimi nasıl olmalı
oyuncu geliştirmek için hangi tip antranörlere ihtiyaç vardır
oyuncu satmak
adam gol kralı olmuş satış listesine koyuyorum teklif gelmiyor ama o sene normal oynamış sağ bekime listede olmamasına rağmen teklif geliyor oyuncular elimde kalıyro futbol drektörü bi ie yaramıyor bir keresinde bedava önerdim yide alan çıkmadı bu noktaları çözersem güzel olacak yoksa en fazla iki sene sonra sıkılıp kapıyorum oyunu
Şimdi öncelikle seni geçen sene yazdığım GENÇLERİ GELİŞTİRME REHBERİ'ne davet ediyorum.
Daha sonra;
Antrenörleri seçerken gençlerle çalışma özelliği yüksek olanları seçersen, gençlere özel antrenörler almana gerek kalmaz.
Pek tabii ki hiç bir antrenör senden daha iyi değildir. Bu sebeple antrenmanları kendin görevlendirmelisin.
O halde seni geçen sene yazdığım Antrenör Seçimi (5 Yıldız) Rehberine davet ediyorum.
O halde seni yine geçen sene yazdığım Oyuncu Alım-Satım Rehberine yönlendirmek isterim.
Tüm bu rehbeleri aşağıdan pdf olarak indirebilirsin.
Gençleri Geliştirme Rehberi İndir
Antrenör Seçimi (5 Yıldız) Rehberi İndir
Oyuncu Alım-Satım Rehberi İndir
Last edited by sentugo : 24.Temmuz.2014 at 14:06
Sentugo.
Sürekli oyuncular değişiyor, sanırım bir tek bu motivasyonumu sağlıyor. Bir de gençleri geliştirip sattıkça amacıma daha da ulaşıyorum.
Sentugo.
uzun zamandır foruma girmiyordum... Sentugo'nun kariyerini görünce birde 12. sezonu görünce açık bir bakmak istedim. İlk sayfadaki hedefler ve yapılmak istenenler benimkine çok benziyordu.
Bende herzaman bir porto ve bir ajax gibi takımlar oluşturmak istemiştim fakat kendi yetiştirdiğim oyuncularla aramda duygusal bağ oluşuyor ve satamıyordumDaha sonraları alıştım tabi... Doğru iş yapıyor sentugo oyuncu değerine ulaştımı satacaksın arkadaş yoksa bir daha satman zor hele yüksek fiyatlara...
Ben bu konuda genç yetenekler için soğuk avrupa ülkelerine yöneliyorum daha çok iskandinav ülkelere... İsveç,Danimarka, Norveç gibi... Yenetekli ve profesyonel gençler çıkıyor. Çoğunlukla orta alan oyuncusu oluyorlar![]()
Transferlerdeki gelirler oldukça başarılı tebrikler...
Samasti teşekkür ederim.
![]()
Sentugo.
Önemli değil bundan sonra 14. sayfada diye aklıma kalır.
17'de 17 yaptık ama sesiniz soluğunuz çıkmadı. Demek ki daha önceden yapanlar da varmış. Ben bu seride ilk defa yapıyorum. Baya güzel bir his. Acaba 34'te 34 olur mu ? Yapan oldu mu bu sene ?
![]()
Sentugo.
Valla Ben Yapamadım 17'de 17 Bir Şekilde Evirip Çevirip Sana O Hazzı Yaşatıyor Namağlup Zor Bitiriyorsun.
Bu Arada Terry'den Ötürü Kızgınım İnsan Kankama Böle Şeyler Yapar mı Çok Ayıp![]()
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Son hafta gitti bizimde namağlup ünvan işte![]()
Üzüldüm leanadias, Son maç çok manidar olmuştu senin için
Biz de Avrupa'da Barca'yı eledik ve yolumuza bakıyoruz...
Ligte hala her maçımızı kazanıyoruz.
![]()
Sentugo.
34te34 olur bu 1![]()
Galibiyet seri 50 vs yükselir
Şampiyonlar Ligini de alırız ^^
Sentugo bıkmadın mı sen adamım yaak artık başka kariyerlere , 17 de 17 yapınca ses çıkmadı demişsin sessizlik başkalarının daha önceden yapabildiğinden değil kariyerin sıradanlığından dostum
![]()
steam : aytekin79
Kariyer sıkıcı gidiyor olabilir. Yine de sadece gerekli olan detayları paylaştığımı düşünüyorum. Sonuçta yaşımız genç değil ve FM 2014'ün son demleri. Herkes heyecanını yitirmiş durumda. Kariyere heyecan katacağım diye, millet yorum yapacak diye, yalandan kolpa haberler, görseller hazırlayacak, milletin takip etmediğim kariyerlerine yalandan yorum yazacak, anketler düzenleyecek değilim. Bunların hiç bir şey kazandırmayacağını hepimiz biliyoruz.
Zaten yeterince bıktım. Ancak bir söz verdim kariyerin başında, en zengin kulüp olacağım dedim ve olmadan kariyeri bitirememOyunda artık maçları izlemiyorum bile. O derece rakipsiz kaldım. Sadece transfer dönemlerinde yüksek haz alıyorum.
Bari devam edeyim.
![]()
Sentugo.
Vay anam vay..Baki coşmuş gerçekten.
Real karşısında ucuz yırtmışız.
![]()
steam : aytekin79
avrupayı süründürüyoz hocam cok gusel kariyer reali de eleriz evimizde
Hocam hala müthiş gidiyorsun. Senin şu rehberleri bir daha inceleyeceğimde kiralama modelini nasıl yapıyorsun. Mesela oyuncuyu aldın alır almazmı gönderiyorsun yoksa bir 6 ay bekletip sonramı gönderiyorsun. Bende çoğunlukta adamlar ayrılmak istemiyor. Ama 6 ay sonra gidiyor.
Ligde ben bir Gs ye oda 1-0 yenildim.
Birde taktiğinde galiba korner savunma taktiğini kullanıyorsun. Çünkü geçen gün paylaştığın taktiği indirdim. Denemelere başladım. O zaman korneri ayarlamaya girdiğimde gördüm.
Bu arada senin taktiği Avrupa Futbol şampiyonasında kullandım ama pek verim alamadım. Ama ara ara gol ihtiyacı olduğunda kullanmaya çalıştım. Asıl Adana kariyerimde ne olacak göreceğim.
Bu sözleri hiç yakıştıramadım .Kariyere heyecan katacağım diye, millet yorum yapacak diye, yalandan kolpa haberler, görseller hazırlayacak, milletin takip etmediğim kariyerlerine yalandan yorum yazacak, anketler düzenleyecek değilim.
Hadi kolay gelsin
Bu seride takıma dahil ettiğin oyuncuyu hemen kiralık olarak yollamak çok olası değil. Yine de eğer oyuncunun yaşı 15 ila 20 yaş aralığında yer alıyor, henüz potansiyeline erişmemiş ve kararlılık özelliği daha yüksek bir oyuncu ise kiralık yollanabiliyor. Oyuncuyu aldığınızda hemen transfer teklifi olarak önerin, oyuncudan gelen tepki "kulübe gelirken yalanlarla kandırıldığını düşünüyor" şeklinde olacaktır. Daha sonra aynı oyuncuyu kiralık önerin. Bu sefer teklifler gelecektir. Eğer gelmiyorsa oyuncunun genel mutluluk kısmından bu konu ile ilgili ne düşündüğünü öğrenebilirsiniz. "Kiralık giderek as takım tebrübesini arttırmak istiyor" yazıyorsa zaten eninde sonunda gidebiliyor.
Ancak yaşı daha büyük olanlar için satın alırken, satın aldığınız takımda ilk 11 oynuyorsa, satın alırken sağ kısımdaki bonus seçeneklerden "1 yıllık kiralık olarak öner" seçeneğini işaretleyip, hem oyuncuyu daha az bonservisle takıma katıp hem de ilk 11 oynamasını sağlayabilirsiniz. Yalnız bunu yaptığınızda oyunun maaşını bizim kulüp öder. Bu da çok çekici değil!
Bu iki durumu da aşan durumlarda yedek takımla maça çıkmasını sağlayabilir, kupa maçlarında forma şansı verebilirsiniz. Bu sayede zaten hali hazırda yaptığınız gibi 6. ayda taliplerini bulabilirsiniz.
Evet forumdan bir arkadaş hemen tavsiye etti, ben de sisteme kattım.
Taktikten verim için hızlı oyunculara gerçekten ihtiyaç var. Özellikle gol yememek için. Bir de tabii takımın taktiğe uyumunun yüksek olduğu anlarda taktiği denemekte fayda görüyorum.
Sentugo.
Hangi sözleri niye yakıştıramadığını öğrenebilir miyim ? Eğer o sözleri üzerine alındıysan gerçekten öyle yapıyormuşsun demektir. Eğer üzerine alınmadıysan beni tebrik etmen gerekir doğruları söylediğim için. Diğer kariyerleri takip etmiyorum ve ediyormuşum gibi yapamam sırf onlar bu kariyere yorum yazsınlar diye.
Sentugo.
Evet öyle. Kiralık için dediklerini bir deneyim. Şimdi 18-20 arası bir kaç Brezilyalı getirdim. Salacam kiralık olarak sahalarada bakalım ne olacak.
Not: O korneri öneren bendim.![]()
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim Harun ve Emre...
Beklenildiği gibi Real'i eledik. Ligimizdeki maçlarımız bitti. 34'te 34 yaptık Leonadias'ın dediği gibi. Hayatımda yaptığım ilk 34'te 34. Daha önceden yenilmeden ligi bitirmişliğim olmuştu ancak her maçımı da kazanıp bitirmişliğim olmamıştı. Gerçekten ilginç bir duyguymuş.
Yetmedi, Türkiye Kupası'nı da aldık.
Şampiyonlar liginde finalde Man. City çıktı. geçmiş karşılaşmalarımıza göre yenebileceğimizi düşünüyorum.
![]()
Sentugo.
Hocam muhteşem bir sezon yaşadın. Dile kolay 34 te 34 yapmak. Umarım bir gün bende yapabilirim.
Sentugo.
Plaka da tam uymuş.
Evet ben onu unutmuşum. Söylemiştin.