pinto yu direk sat
pinto yu direk sat
bu arada altyapıdan iyi regenler çıkıyo mu
Kardeşim Pinto'yu zaten geçen sezon sonunda satmıştık. Pinto olsa en çok gol atan adam o olurdu7.25 milyonj euro'ya Celta'ya gitmişti Pinto.
Henüz öyle ahım-şahım bir oyuncu çıkmadı. Oyunun başında Kaan* vardı ama o da tırt çıktı. En fazla 3.5 yıldız potansiyelli bir oyuncu çıktı.. O da gelişmeyecek.
Taktik vereyim...
Altyapıya oyuncu eklemek için yeni gençler denendiği tarihe yani yeni regenlerin çıktığı taihte tüm takımlara denenen oyuncularına gözlemci yolluyorum. 20 Hazian tarihinde takımlar genç oyuncularını bırakıyorlar. Eğer yüksek potansiyelli bir oyuncu bırakıldıysa hemen takıma katıyorum. Böyle yapınca Genç Kontratı imzaladığımdan sanki oyuncu benim altyapıdan yetişmiş gibi gözüküyor. Geçen sezon başında böyle 2-3 oyuncu kadroya katmıştık.
Sentugo.
Sadece denenen oyuncuları gözlemlemeyi nasıl yapıyoruz??
Ya tek tek tüm takımlara gelip, 18 yaş altı takımlarına tıklayıp, daha koyu renkli oyuncuların hepsini seçip gözlemci yollayabiliriz.
ya da
oyuncu arma kısmından Uyruğu Türk, Yaşı 15 ve altı olan oyuncuları araştırıp, değeri 1 k olan oyuncuya kadar seçip gözlemciyi yollarız.
Burada kaymak tabakada bulunan oyuncu sayısı 100-120 oyuncu arasındadır. (Değeri 1 k ve üstü) Daha sonra tüm oyuncuların raporları geldikten sonra Potansiyel değerlendirmesi 20 olan gözlemcimizle bir daha 3,5 yıldız ve üstü olan gençleri gözlemesini isteriz. Yeni gelen raporlar asıl sonuçlardır.
Ancak yeni gelen bir regen 15 yaş ve altında olmak zorunda değil. İkinci sistemle 16 yaşında yeni çıkan bir regeni kaçırırız, ya da 17 yaşındaki... Bu tür durumlarda ise 1. seçeneğe dönüp, acaba gözlemci yollamadıüımız bir oyuncu var mı diye bakarız... Varsa onlara da 20'lik bir gözlemci yollarız. Bizden hiç bir şey kaçmaz.
İkinci seçenek daha toplu ve az zaman alıcı gibi gözüküyor ama küçük bir dezavantajı var işte..
Sentugo.
Anladım bende buna benzer bir yol izliyorum sayılır.Ben direk gözlemcilere yeni çıkan oyuncuları gözlemle diyebildiğimiz bir yol var zannetmiştim ilk okuduğumda ondan sormuştum.Teşekkürler yinede.
Söyleyelim eklesinler
Arkadaşlar bana en çok sorulan soruladan birisi de pilot kulüp seçerken ki muhabbet. Yönetim pilot kulübü sizin seçmenizi isterse, ne yapacağız, nasıl yapacağız.
[YOUTUBE="5VcQuMFxRII"]Fm 2013 - Pilot Kulüp Seçerken [/YOUTUBE]
En çok da Popülerliği arttırmak için kullanılan bu metodu uygulayınız efendim.
Sentugo.
tırt çıkmışım, hep medya bitirdi beni çok üzerime geldiler![]()
Bu sezon rakiplerin olan Turgut ve Ozan'ı satmaya çalışacağım. Batuhan o profille oynuyorsa, Ozan o profille oynuyorsa sen de o profille oynayabilirsin. Yeni sezonda takımın rotasyon oyuncusu olacaksın. 2 senedir gittikçe artan bir maç deneyimin var. Bunun için sana bir şans vereceğim..
Sentugo.
taktiği paylaşabilir misiniz?
Last edited by lenardo69 : 19.Ağustos.2013 at 20:43
Hocam save için teşekkürler.
Sentugo - 442 taktik indir (1. taktik yani)
Sentugo - şoujş taktik indir (2. taktik yani - bozan taktik)
Dediğim gibi her sezon sonu paylaşmaya karar verdim.
Last edited by sentugo : 20.Ağustos.2013 at 00:56
Sentugo.
Ulan geleneksel transfer dönemindeyiz hiç kimse de oyuncu önermedi.
Zaten iyi oyuncuların hiç biri gelmek istemiyor. Canım sıkıldı bu duruma.
Sentugo.
rodrigo aguirre ?
![]()
emre çolak gelir mi?
Hocam DEPAY ı al bilgisayarın ekranını hafif kapa git keyfini yaşa![]()
Volkan Şen'i al sağ mr koy yardırıyor adam![]()
2. taktik hani bozan taktik onu da upload edebilirseniz çok iyi olur![]()
kariyer devam etmiyor mu?
Depay malesef bizimle ilgilenmek istemiyor.
Volkan Şen'in aldığı maaş çok yüksek. Ben bir yandan da maaşları kısmaya çalışıyorum.
GİDENLER
Sattıklarımız
Pablo Martin Batalla --> 4.6 milyon euro + %50 gelecekten net pay --> Zaragoza
Murat Yıldırım --> 3.4 milyon euro --> Sivasspor
Ferhat Kiraz --> 675 bin euro --> Çaykur Rizespor
İbrahim Öztürk --> 500 bin euro --> Çaykur Rizespor
Onur Akbay --> 250 bin euro --> Ankaraspor
Okan Deniz --> 200 bin euro + %50 gelecekten net pay --> Denizlispor
Marcel Hilbner --> 140 bin euro + %35 gelecekten kar payı --> Tepecikspor
Kiraladıklarımız
Onur Kıvrak --> Aylık 800 bin euro + %90 maaş --> FC Porto (Yıllık 8 milyon euro - 200 bin euro (maaşından kalanı) yapar)
Musa Çağıran --> Aylık 250 bin euro + %100 maaş --> Fenerbahçe (Yıllık 2.3 milyon euro yapar)
Ozan İpek --> Aylık 130 bin euro + %100 maaş --> Fenerbahçe (Yıllık 1.4 milyon euro yapar)
Cenk Tosun --> Aylık 85 bin euro + %100 maaş --> Antalyaspor (Yıllık 850 bin euro yapar)
Turgut Şahin --> Aylık 60 bin euro + %100 maaş --> Kasımpaşa (Yıllık 625 bin euro yapar)
Kiralıklarla toplarsanız toplam 22.5 milyon euro gelirimiz var.
Sentugo.
ya ben böyle yapamıyorum nasıl böyle satıyorsunuz anlamıyorum. ben 0 ile kulüplere öneriyorum teklif yok diyor.
Açıkçası herhahngi bir koşulu yok bunun. Dikkat ederseniz 2 senedir Kayseriye kiraladığım (İlk sene 1.1 milyon, ikinci sene 2.2 milyon euro kazandığım) Bangura'yı bu sene elimden çıkaramadım. Takımda kaldı ve maaş almaya devam edecek.
İyi performans gösteren oyuncuları, değerlerinin en az iki katına önerin. Size verebileceğim tavsiye budur.
Değeri 4.6 milyon euro olan Batalla sadece değerine gitti. Yapacak bir şey yok...
Yaşı iyi olacak, maaşı az olacak, potansiyelli olacak... Böyle oyuncular yüksek paralara gidiyor oyunda...
Sentugo.