Yalnız bu öneri çok tehlikeli.Zaten Türkiye'de kimyasal silahda fazla yoktur.
Yalnız bu öneri çok tehlikeli.Zaten Türkiye'de kimyasal silahda fazla yoktur.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
mesele sinekleri öldürmek değil mesele bataklığı kurutmak olmalı ama sinekler her tarafımıza bulaşmışken bunarın kökünü kazımak iyi olacak ama operasyondan köklü bir sonuç çıkacağını sanmıyorum.
iş kandille bitse türk ordusu kandili yerle bir eder önemli olan kandilin arkasında hangi ülke var hangi ülke kandili destekliyor hangi ülke bizim güçlü olmamızı istemiyor. bunu bilmemek için kör sağır dilsiz olmak lazım. kandilin arkasındaki ülkeleri ve içimizdeki pkklıları temizlemek en başta iş olmalı.
pkkyı kimlerin neden çıkarttığını şu son üç beş senede gördük yavaş yavaş kökleri kazılıyor ama pkknın arkasındaki ülkeler oldukça kandil dağını yerle bir etsen bi şey elde edemezsin.
Olacağından değil, zaten yaptırmazlar, kızgınlığın verdiği hırsla söylenen bir şey.
Bu bombadırman Türkiye tarihinde ilk
PKK kamplarına akşam saatlerine başlayan hava operasyonu Türkiye tarihinde, kullanılan malzemeler bakımından bir ilk olduğu bildirildi.
Türk ordusu ilk kez, ABD'nin Pakistan'daki El Kaide kamplarını bombalamada kullandığı 'ağıre bombardıman' malzemelerini kullanıyor..
Günlerdir Diyarbakır'daki askeri üsse bu malzemeler yığılıyordu..
Bombardımanın gece boyunca ve gündüz saatlerinde de süreceği iddia ediliyor.. Bombardıman, sadece kamplara değil, gençlik örgütlemesinin yapıldığı yerleşim yerlerine de yapılıyor.
Haber kanallarına bağlanan emekli askerler ve uzmanlar, bu türden büyük bir operasyonun PKK'ya 3-4 yıla malolacağını bu süre içinde toparlanmasının hayli zor olacağı görüşünde bulundular..
Bu arada bombardımanın yaklaşık 400 km'lik bir alan boyunca yapıldığı da bildiriliyor.
Madem böyle iki bomba atınca Pkaka 3-4 yıl toparlanamıyormuş bizimkiler bu malzemeleri niye hangarlarda bekletiyorlar? Neden bunca zaman kullanmıyorlar. İlla Pkaka üstümüze gelip katliammı yapsın? Saçmalık. Hiç birşey olmaz. iki sığınak yıkılır tamam.
Amerika izin vermiyordu.
Tabi bu haberler şunu anlatıyor. Başbakan bir laf söyledi ve gerçektende söz konuşulmadı icraat yapıldı. Bu icraat yapılırken Amerika izin vermemesine rağmen dinlenilmedi. Yani Amerika'ya da rest çekebiliyoruz. Tamamen bunları anlatan haberler.
Belki abartı kabul edilecek ama hem dağ kadrosu hem liderleri şimdi serin serin tvden takip ediyorlardır. Belli bir ekibide dağda ölmeleri için bırakmışlardır. Çünkü onun propagandasını yapacaklar. Devlet katliam yaptı diye.
Tabiki, Pkakadada piyonlar vardır. Hatta bu durum uğruna kendini feda edenler bile vardır dağda çatışıp ölmek için.
bizim burda bildiğimizi komutanlarımız hayli hayli biliyordur o yüzden benim o konuda sıkıntım yok
asıl sıkıntım bu bataklığın kurutulması. pkk avrupada her ülkede büro açabiliyorsa bilmem hangi devletten yardım alıyorsa sıkıntı orda yoksa öldür öldür adam mı yok yenisi gelir
Katliam yapılsın istiyorum,evet ben de İsmail abi gibi kafatasçıyım,faşistin önde gideniyim. Ne yazık ki bunlar bir orman gibi hür ve kardeşçesine yaşamak istemiyorlar.
Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !
Kesinlikle bu işten nemalananların sayısı çok fazla. İçerde dışarda, siyasi, ekonomik her açıdan çok fazla nemalananlar var. En basitinden uyuşturucu kaçakçıları, silah kaçakçıları, mazot kaçakçıları; daha büyük resimde ise bölgede güçlü bir Türkiye istemeyen dış güçler.
30 yıl Yunanistan'la savaşsak herhalde şimdiye 30 kez Yunanistan'ı almıştık. Artık şehit haberlerinden sonra "bölgede geniş çaplı operasyonlar başladı", "sözün bittiği yerdeyiz", "terörle mücadelemiz kararlı şekilde devam edecek" gibi klasik cümleler değil icraat görmek istiyoruz.
Serkan'ın dediği gibi en temiz yol kimyasal silah. Ama kimyasal silah için de güçlü olmak lazım. Çünkü bu dünya düzeninde güçlü olan ne yaparsa yapsın haklıdır. İsrail, Amerika yasak olan misket bombalarını istedikleri zaman rahatça kullanıyor ama kimseden ses çıkmıyor. Biz kullansak ilk bu 2 devlet ortalığı ayağa kaldırır. O zaman da biz gücümüzün ne derece olduğunu görmüş oluruz.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
PKK'nin yönetici kadrosu dağda ya da PKK kamplarında yaşamıyor.Adamlar baya bildiğin villalarda ve Avrupa ülkelerinde falan yaşıyorlar. Bu işin çözümü düşünüldüğü kadar basit olsaydı keşke ama yurt dışından da çok destek verildiği için tek taraflı olmuyor.Zaten askeriyenin içerisinde bile bu örgütün ajanları olduğu konuşulurken ordunun işi gerçekten çok zor. Zamanında kurulan istiklala mahkemeleri tekrar kurulup gerekirse 1 yıl boyunca örgütü destekleyen milletvekilleri, Tunceli'de polisi taşlayan çocuklar ve aileleri, Bu işi aleni bir şekilde parti binalarında yapan siyasiler ve şehirlerde PKK'yı bir terör örgütü olarak kabul etmeyen,onları kendi ulusunun temsilcisi gibi görerek savunun herkes bu mahkemelerde yargılanacak idam edilirse yani daha net konuşursak kanlı bir müdahale olursa belki caydırıcı bir çözüm olur ve bu kesim geri adım atar. Aksi takdirde siyasetle ya da dağı bombalamakla zor bu iş. Ordunun önce yapması gereken işse şehirlerle dağın irtibatını tamamen keserek dağdakileri açlıktan ölmeye mahkum etmek. Çözüm çok zorlu ama imkansız değil. Konu bizim iç meselemiz bile değil aslında ama sanki konunun tamamen kürtlerin haklarını savunmasına getirerek daraltmaya çalışanlar var. Türkiye'nin güçlenerek büyümesi Avrupa ülkeleri için çok büyük bir tehdit oluşturuyor ve bu yüzden sürekli bu tarz olaylar çıkarmak için arkadan destek veriyorlar. Devlet yönetiminin Avrupa ülkeleri ile ilişkilerini çok ciddi anlamda irdelemesi ve bazı önlemler alması lazım. Allah devleti yönetenlere de ,şu anda askerlik görevini yapanlara da ,şehit olan gençlerimizin ailelerine de,bu zorlu süreçte ülke insanımıza da sabır versin.
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Bağlar Köyü yakınlarında bir grup PKK'lı tarafından askeri konvoya saldırı düzenlendi.
Şemdinli İlçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlar Köyü yakınlarında, ilçe merkezinden sınır birliklerine doğru giden askeri konvoya, bir grup PKK'lı tarafından saldırı düzenlendi.
Askerlerle, PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmanın bir süre devam ettiği belirtilirken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.
İnternethaber
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Bu işin çözülmesi için Türkiye herhangi bir alanda öyle bir hamle yapmalı ki destek veren bütün ülkeler Türkiye'ye muhtaç olmalıdır. Bu sayede Türkiye'nin tavrı almasına karşı korkup bu işe destek vermeyi kessinler.
Onun haricinde ne yaparsanız yapın dış güçler istemeden bu iş bitmez. Asala örneği gibi. Bugünde doğuyu verdik diyelim. Bu sefer orada güçlenip bize kafa tutarlar. Tamamen egemenliklerini mi kabul ettik. Ülkenin adını değiştik vs. Bunlar yine çözüm olmaz. Yani bu bölgeye kim hakim olursa olsun dış güçlerin emrinde olmadıkça rahat etmemesi için birşeyler yapılır.
Çoğu zamanda duyuyorum. Başta ben olacaktım ki tüm devletlere rest çekip bu işi çözerdim. Ben olacağı söyliyim. Bu fikri dillendirdiğiniz günün ertesi günü suikaste kurban gidersiniz. Bu ülke bunları daha önce çok gördü. Gaffar Okkan gibi. Şehrin merkezinde öldürdüler ama ne kimse duydu ne de gördü.
Bu adamların orda güçlü olabilmesinin tek nedeni zaten dış güçler. O kaynağı kessen barınamayacakları için çökecekler. Gıda mühimmat ilaç her türlü olanakları var. Bugün bunları sağlayan yarın helikopterde verir.
Buradan bilgisayar başından ve şehir içinden konuşmak ne kadar kolay olsada, Allah orada görevde olan tüm askerlerimizi korusun, görevleri uğruna şehit düşen askerlerimizin ruhu şad olsun, Allah ailelerine sabır versin, çok acı.
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
bugün kimyasal silah atalım katledelim hepsini diyen zihniyetle terör yandaşı arasında hiç bir fark görmüyorum. kimyasal silah atmak devlet terörüdür. tek fark arada "devlet" kelimesinin olması. bugün kaddafi'nin esad'ın yaptıkları ne kadar kötüyse bu fikirlerde o kadar kötü!
Evrensel ahlak kurallarına baktığımızda yaşayan bir canlının ölmesi bile yanlıştır. Bu durum bir bitki için bile geçerlidir. Orası ayrı bir konudur.kimyasal silah atmak devlet terörüdür. tek fark arada "devlet" kelimesinin olması. bugün kaddafi'nin esad'ın yaptıkları ne kadar kötüyse bu fikirlerde o kadar kötü!
Kaddafi'nin yönetimine karşı halk isyan ediyor. Çünkü verilerde gösteriyor ki ülkede para getiren her işin ucundan bir çocuğu tutuyor. Ülkede internetin ücretiyle biz burada neler neler alıyoruz. Yani halk yoksulluğa ve dünyadan habersizliğe itilmiş durumdadır. Adamlar dünyayı bilmedikleri için kendi şartlarını çok lüks zannediyor. Bunun üzerine halk ayaklanıyor. Halkın amacı baştaki kişinin değişmesidir. Baştaki kişide koltuk sevdası yüzünden gücünü kullanıp insanları öldürüyor.
Burada ise devletin bütünlüğüne, güvenliğine ve huzuruna karşı silahlanmış bir örgüt bulunuyor. İkisi aynı kefede değildir.
siyaset yasak olduğu için bazı konulardan kaçınarak konuşmaya çalışacağım. Aslında söylenecek çok söz var tabiki. kimsenin aklına gelmiyor olabilir ama ülkemizde bordo bereli denen bir oluşum var. dünya üzerindeki en yetenekli askerler diyebilriz. benimki sadece hayal ürünü yani bunu gerek dış güçler gerek içimizdekiler yaptırmazlar kesinlikle ama bölgeye bordo bereli sevkiyatı yapılsa çok etkili olmaz mı ?
Ne yapılırsa yapılsın. Yerim kimyasalını yerim atom bombasını. Atacaksın gerekiyorsa. Yoksa çıkıp konuşmakla olmaz bunlar. Ya adam gibi kabul et ben başka yerlerden emir alıyorum diye. Ya da adam olup yap bunları. Yıllardır diyorum. Eğer bu ülkeye 2. bi Atatürk gelmezse bu ülke yok olacak. Eğer Atatürk gelemiyorsa da birinin çıkıp Hitler olması lazım. Yoksa daha çok ağlarız.
Bordo Bereli denilen askerler dünyanın en çok eğitim gören askerleri. Ve dünyanın en iyisi. Bir kanalda bununla ilgili konuşulurken duymuştum. Bordo Bereliler'in pkkya verdiği şehit sayısı 10dan fazla değil.Ama şu an dağda olan askerlerimiz yeni askerler. 3 aylık 4 aylık askerler. Silah tutmayı yeni öğrenen insanlar.
Atacaksın kimyasalı falan bitecek devlet suçuysa suç bıktık artık bunlardan hepimiz askere gideceğiz bende dahil olmak üzere herkesin ailesi var 2-3 tane başı boş aklı zıtlıklara eren aynı ülke toprakları içinde yaşayıp savaşan başka akılsız insan var mıdır
Bu iş hava saldırısıyla olacak iş değil.Sağlam profesyonel orduyla kara saldırısı olmalı,bunun içinde sağlam istibahrat gerekli tabi ki fakat bu istbahratı biz kendimiz sağlamalıyız,Amerika'ya güvenilmemeli.
Bu kadar saldırısında belki fazla sayıda şehit verebiliriz fakat anca bu işi böyle bitirebiliriz.Ama ne yazık ki bitirmek o kadar kolay değil.Türkiye bu olayda Pkk çatısında bir çok devletle uğraşıyor.Siyasetçilerin müttefiğimiz diye adlandırdıgı devletler,Pkk'ya en baba desteği veren devletler.
Ntv'de Ankara temsilsici söyledi Beyaz Saray'da Pjak'a(Pkk'nın İran'da ki kolu) destek veren bir birim varmış ve bu bilinen birşey.Böyle bir birimi olan devletin Pkk'ya terör örgütü demesi ne kadar inandırıcı?
Sonunda gerçek anlamda operasyon başlandı millet olarak bu sevindirici haberi yıllar sonra duymak mutluluk verici inş askerlerimizin ve şehitlerimizin gücüyle kökünü temizleyeceğiz bu illetin
Şu anda PKK ülkenin doğusundaki dağlardan başlayarak Kandil'dekilere, Zap'takilere falan şehir kurmuş durumdalar. Yukardan bombalayarak anca 1-2 mağara çökertilir, ya da bir mağaranın girişi kapanır. 1-2 sene evvel TV'de terk edilmiş bir mağarayı göstermişlerdi. Adamlar sandığımızdan çok daha lüks içinde yaşıyorlar, mağaralarda daha doğrusu dağ içi şehirlerinde her türlü imkana sahipler. Bu atılan bombalar umurlarında olmuyor. Bu operasyonlar sadece milyonlarımızın boşa gitmesine sebep oluyor. Ayrıca karşıdakininde çoğu zaman insan olduğu unutuluyor. Bu adam 20-30 yıldır dağda yaşıyor. Avucunun içi gibi biliyor orayı. Onu orda alt etmek kolay değil. Bunun başka bir çözümü olmalı, bulunmalı. Artık kimyasal mı olur ya da bütün Bordo Berelileri o bölgeye mi salarsınız veya Star Wars'da izlediğimiz teknolojiye kısa sürede ulaşıp köklerini mi kazırsınız bilmem. Ama bir şeyler yapılmalı. Ve bu şeyler yapılırken hedef Kürt halkı değil teröristler olmalı.