Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 42 arası toplam 42 sonuç

Konu: Issiar Dia

Quote Originally Posted by CRaCPoT View Post
    Bana kalırsa PA düşürme konusunda saçmalamışsınız .. Dia dediğimiz futbolcu 24 yaşında henüz. Belirli bi atılım gerçekleştirebilecek yaşta. Bunun en kolay örneğinide Trabzonda oynayan Burak'ı ele alarak görebiliriz. Bu PA'ya erişemez diye PA'sından kesmek saçmalıktan başka bişey değil. Ayrıca 2 sorum var mademki özelliklerinde ki bu düşüşü hakediyordu neden sene başından yapılmadı? Ve 1 sene boyunca sakat olan Arda'da neden böyle bir uygulamaya gidilmedi?

riera dia dan daha yararlı demis arkadas arda nın ozelliklerinin neden dusmedıgı sorusunun cevabı sence nerde?

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Geldigi yarim sezonda oynadigi futbolla yerden yere vurulan Riera daha yararli oldu Dia'dan. Sakatlik falan demeyin. Oynadigi maclarda da rakibin ustune hizli kosmaktan baska bir meziyet gostermedi adam.
    riera: 1321 dakika 1 gol 6 asist.
    dia: 438 dakika 3 gol 1 asist.

az süre almasaydı da diyorsanız o zaman biz de bir güzel sakatlık diyebiliriz. dia biraz daha süre bulduğu taktirde neler yapabileceğini gösterdi geçen yıl ki oynadığı derbilerde bile iyi performans gösterdi. bkz. 2 beşiktaş maçı,kadıköydeki trabzon maçı. en büyük şanssızlığı Miroslav Stoch'un bu yıl olağanüstü performansı. + olarak Caner'in yükselişi de cabası.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

riera'dan az süre bulmasina ragmen 3 gol atmis ki zaten riera ile dia nin kiyaslanmasi cok sacma ikiside cok farkli tipte oyuncular.. dia yi kiyaslayacaksan ambarat quaresma gibi teknik, süratli ve golü sürekli koklayan kanat oyunculariyla karsilastiracaksin riera dedigin adam kimdir ki? düz bir kanat oyuncusu türkiyeden her sene riera gibi adamlar cikiyor... he tabi arastirma sefinin gs li oldugunu ve riera nin gs de oynadigini unuttum )

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by CRaCPoT View Post
    Bana kalırsa PA düşürme konusunda saçmalamışsınız .. Dia dediğimiz futbolcu 24 yaşında henüz. Belirli bi atılım gerçekleştirebilecek yaşta. Bunun en kolay örneğinide Trabzonda oynayan Burak'ı ele alarak görebiliriz. Bu PA'ya erişemez diye PA'sından kesmek saçmalıktan başka bişey değil. Ayrıca 2 sorum var mademki özelliklerinde ki bu düşüşü hakediyordu neden sene başından yapılmadı? Ve 1 sene boyunca sakat olan Arda'da neden böyle bir uygulamaya gidilmedi?
    Arda'nin FM 2011 basi ve FM 2012 basindaki ozelliklerini karsilastirirsaniz farki gorebilirsiniz. Hiz, hizlanma, ceviklik, dayaniklilik, calisma orani ozelliklerininin hepsi dustu. CA olarak gordugu dusus 5 puandi. Yani Dia'ya yapilan 3 puanlik dususunden daha fazla dusus oldu Arda'da. Ustelik kotu gecirdigi gectigimiz yilda 28 macta 11 gol atip, 5 asist yapmasina ragmen bunlar yapildi.

Sezon basinda neden dusmedi Dia? Cunku ilk sezon hala takima alisiyordur, belki kendisini yeterince gosteremiyordur dusuncesinden yola cikilmistir. Ama 1.5 sezonda cok az sey gosteren bir oyuncu icin dusus kacinilmaz degil mi? Ustelik ufak bir dusus gordu. Mesela Riera gibi geldikten sonra 6 ay icinde 15 CA puani dusmedi. Ustelik Riera'nin bile simdiye kadar yaptiklari Dia'dan daha fazla olmasina ragmen. Bu sezon topu topu Aydin Yilmaz kadar oyuna katkisi var Dia'nin. Ama hala daha yuksek olmasini istemek bana gore aciklanmasi cok zor bir istek.

Dia hala genc ve hala kariyerinin gidisini degistirme sansi var ama eski potansiyelinin mantikli olmasi icin su anda 140-145 arasinda CA'ya sahip olmasi ve ilerlemeye devam etme ihtimali gostermesi gerekli. Bazen oyuncu cok iyi kontrat alir ve ilerlemek yerine geriye gitmeye baslar. Daha once bir cok oyuncuda gormedik mi bu durumu?

Verilen 147 potansiyel (yani Quaresma'nin su anki seviyesinden sadece 3 puan altta) bile oldukca iyi niyetli bir seviye son 1.5 yila gore. Ozellikle Dia'nin 24 yasinda oldugunu ve o potansiyele erisebilmek icin onunde 2, en fazla 3 yil oldugunu goz onunde bulundurursak. Mesela ornek olarak tipki Dia gibi daha cok fiziksel ozellikleriyle one cikan ve 25-26 yasindan sonra dususe gecmeye baslayan Tuncay'i dusunun. Hizi yavasladikca sahada baska seyler gostermeye baslamasi gerekir Dia'nin. Zaten bu baska seyleri gosteremedigi icin yedek beklemiyor mu?

Bunu genele soylemek istiyorum. Oyuncularin olmasini umit ettiginiz gibi degil, olduklari gibi degerlendirmeye calisirsak bence cok daha iyi sonuclar aliriz karsilikli olarak.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Dia'nın katkısına bence fazla takılmışsınız. Dia malum sakat ve Stoch'un müthiş formu var. ikisinin de aynı anda oynaması söz konusu değil. ki bence Dia yavaş yavaş ısınmaya başladı.

ben potansiyelini kısmanıza bir şey demiyorum. kısılabilir. ama Trabzonsporlu Henrique'nin 151 PA olduğu yerde Dia'nın 147 PA olması adaletsizliktir.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by KanaKe View Post
    riera'dan az süre bulmasina ragmen 3 gol atmis ki zaten riera ile dia nin kiyaslanmasi cok sacma ikiside cok farkli tipte oyuncular.. dia yi kiyaslayacaksan ambarat quaresma gibi teknik, süratli ve golü sürekli koklayan kanat oyunculariyla karsilastiracaksin riera dedigin adam kimdir ki? düz bir kanat oyuncusu türkiyeden her sene riera gibi adamlar cikiyor... he tabi arastirma sefinin gs li oldugunu ve riera nin gs de oynadigini unuttum )
    Hah iste ne guzel yazdin karsi oldugum mantaliteyi gostermek icin.

Turkiye'de Riera gibi oyunu okuyabilen, pozisyon almasini bilen, ayagi duzgun o kadar cok oyuncu cikiyor ki bu adamlarin degeri az.

Ama Turkiye'de hizli, iki tane fiyakali hareket yapan adam bastaci ediliyor. Yaptiklarinin cogu esasinda takima yarar vermek yerine zarar verse de.

Riera cikmis 90 dakika basina 4.7 net top kaptirmis. Dia ise 8.27 top kaptirmis. Dia'nin bu takim oyunu farkini kapatmak icin Riera'dan cok daha fazla skora katki yapmis olmasi gerekli degil mi? Daha 1. dakikadan bitmis Genclerbirligi maci ve Ankaragucu macinda skora etki yapan oyuncuyu mu bastaci ediyorsunuz? Gecen yil da Dia'nin en etkili iki maci kume dusen Kasimpasa'ya karsiydi. Ek olarak Riera daha yeni geldi Turkiye'ye. Dia'nin 1.5 yili ile Riera'yi karsilastirin bir de. Kume dusecek gibi gorunen 3 takima (Manisa, Ankaragucu, Kasimpasa) karsi 2 gol 3 asist. Toplamda attigi 5 gol, 4 asist. Yani kume dusmeyen takimlara karsi 3 gol, 1 asist, gectigimiz 1.5 yilda. Bu adam mi ligin en iyi 3. veya 4. kanat oyuncusu olmali?

Amrabat icin de durum farkli degil. Tamam yetenekli ama takim oyuncusu degil. Takim oyuncusu degil diyerek sadece bir ozellikten bahsetmiyorum. Sahada dogru kararlar vermekten ve oyunu okumaktan da bahsediyorum. Adam surekli calim atmaya calisip bir suru top kaybediyorsa, zekasiyla oynamiyorsa sadece takim arkadaslarinin ustundeki yuku arttirir. Tipki Quaresma'nin yaptigi gibi. Bu tip oyuncuya tolere etmek icin de da skor uzerinde katkisinin cok fazla olmasi gerekli.

Boyle oynayan adam bir de savunmaya yardim icin kendisini paralamiyorsa, o zaman bu adam takim uzerinde yuktur. Alex evet cok kosmuyor ama genelde gereksiz top kayiplari da yapmiyor. Bu adamlar hem kosmuyor, hem de gereksiz top kayiplari yaparak rakibe yarar sagliyorlar.

Fiyakali hareket yapmak bir ozelliktir. Flair. Kalite ise farkli bir sey.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Dia'nın katkısına bence fazla takılmışsınız. Dia malum sakat ve Stoch'un müthiş formu var. ikisinin de aynı anda oynaması söz konusu değil. ki bence Dia yavaş yavaş ısınmaya başladı.

ben potansiyelini kısmanıza bir şey demiyorum. kısılabilir. ama Trabzonsporlu Henrique'nin 151 PA olduğu yerde Dia'nın 147 PA olması adaletsizliktir.
    Henrique geldiginden beri 6 ay oldu ve bu karari verdiniz. Biz Dia icin cok daha insafli davrandik ve bekledik bu dusus icin.

Eger 1.5 yilda Henrique'de bir seyler gormezsek onun da potansiyeli duser.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

o zaman siz Dia'nın PA sını hep düşürmek istemişsiniz. çünkü; adam yarım sezon oynamayınca direkt düştü. anladığım kadarıyla geçen sezonki oynundan da memnun değilsiniz. hatta şuanki CA, PA ve hız-hızlanma değerlerini de hak etmediğini düşünüyorsunuz.

Dia'nın çok top kaptırdığını kabul etmeyen yoktur. Dia geniş alanda, savunmanın önde kurulduğu takımlara karşı etkili olabilir. Aykut Hoca; bu sezon onu hep sonradan oyuna aldı ve hep rakip skor olarak avantajlıydı ve kendi yarı alanına gömülüyorlardı. dar alanda ve kapalı savunmayı Stoch açar ama Dia açamaz. Dia daha bu sezon kendi gösterebileceği ortam bulamadı.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    o zaman siz Dia'nın PA sını hep düşürmek istemişsiniz. çünkü; adam yarım sezon oynamayınca direkt düştü. anladığım kadarıyla geçen sezonki oynundan da memnun değilsiniz. hatta şuanki CA, PA ve hız-hızlanma değerlerini de hak etmediğini düşünüyorsunuz.

Dia'nın çok top kaptırdığını kabul etmeyen yoktur. Dia geniş alanda, savunmanın önde kurulduğu takımlara karşı etkili olabilir. Aykut Hoca; bu sezon onu hep sonradan oyuna aldı ve hep rakip skor olarak avantajlıydı ve kendi yarı alanına gömülüyorlardı. dar alanda ve kapalı savunmayı Stoch açar ama Dia açamaz. Dia daha bu sezon kendi gösterebileceği ortam bulamadı.
    Mevcut CA ve PA gosterdiklerine oranla bence oldukca iyimser bir seviyede ama Fransa'daki kariyerine saygi gostererek daha dusuk olmasi bence dogru da olmaz.

Dia cok top kaptiriyorsa, dar alanda kapali savunmayi acacak bir oyuncu degilse neden dripling ve teknigin daha ust seviyede, zihinsel ozelliklerinin daha ust seviyede olmasi gerektigi yaziliyor peki? Zaten hizliysa, genis alanda etkili olmak icin yuksek seviyede zihinsel ve teknik ozelliklere, ve bilhassa teknik ozelliklere, ihtiyaci yok. Zaten ben de bunu anlatmaya calisiyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Dia bu sene takımdan ayrılacak büyük ihtimalle zaten, uyum sağlayamadı bir türlü çünkü ayrıca her an sakatlanabilecek bi oyuncu görünümünde özellikle türkiye liginde.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

o konuda zaten size katılıyorum. dia'nın tekniksel ve zihinsel özellikleri artarsa zaten durdurulamaz bir şey olur. ki zaten Dia öyle biri değil. en azından şimdiye kadar izlediğimiz kadarıyla.

Nesil
    2008
    Yer
    istanbul

arkadaşlar allah aşkına neyi tartışıyorsunuz diaya bence 147 pa bile fazla 14 teknik almasına ise anlam veremiyorum bana kalırsa en fazla 12 verilebilir sadece hızlı bir oyuncu yani taraftarın seveceği tipte bir oyuncu ama oyuna katkısına baktığımız zaman '?' doğru olan yapılmış.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri