Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1234 SonSon
31 ile 60 arası toplam 117 sonuç

Konu: Lens takanların önerilerini bekliyorum

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by LaigLeNoiR View Post
    Takmayacaksın Lens, yeter bütün gece senle uğraştık Abi sözü dinle biraz.
    Ahahaha ne güldüm ya Daha bu konuyu görmeyip uyuyanlar var. Yarın uplarım konuyu

Bu arada benim gözlerimden eskiden ögüyle bahsedilirdi. Kızlar felan hep ne kadar güzel gözlerin var derdi. Sonra nazar değdirdiler birden bir gözlük takmaya başladım Lens takınca eski övgüleri de geri kazanabilirim
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben lens kullanıyorum. Kendi açımdan lensin tek zararı olarak rüzgarlı bir havada gözüne toz kaçmasın diye gözünü kapatmak olduğunu söyleyebilirim Marka olarak Johnson&Johnson'ı öneririm. Ben evde gözlük dışarıda lens kullanıyorum. Özellikle PC ve PS başında biraz fazla vakit geçiriyorsan rahatsız edebiliyor lens. 2 senedir lensle çok maça ve antrenmana çıkmışlığım var hiçbir sorun yaşamadım, sporuna da bir dezavantajı yok yani. Hayırlı olsun şimdiden

Takma, gözlük candır. 6 aylıkken başladım kullanmaya hala kullanıyorum abi Hem lens için baya titiz olmak lazım. Kullanmak zor yani.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Bende gözlükçülerdenim 2 aydır Gerçi numarası 0.50, odaklanma sorunu varmış ondan takıyorum. Bilgisayar başında veya bişe okurken, sadece evde yani. Camları filtreli zaten. Bu 2 aydır en ufak bir düzelme belirtisi hissedemedim ama, ona canım sıkıldı. Haybeye takıyormuşum gibi.

Lens olayına gelince 2 kardeşim lens kullanıyor (onlar da 2 aydır), acemi oldukları için oldukça zorlanıyorlar takarken falan bide gözleri kızarıyor. Markadan markaya değişir desen çevremde lens takan kim varsa gözlerinin kızardığını gördüm bugüne kadar. Ayrıca lens bana çok itici geliyor açıkçası, uzaktan tamam da yakından çok çirkin görünüyor. Herşeyin doğalı güzeldir diye boşuna dememişler.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Çok dikkatli bakmadıkça lens belli olmuyor ki Arkadaşım kullanıyor çok da memnun.Gerçi sakar biraz sürekli lensinin tekini düşürüp kaybediyor falan ama o onun sakarlığı (: Alışana kadar baya bir sorun olur ama alıştıktan sonra herhangi bir problem olmaz.Yanımda takıp çıkarıyor ve çok rahat yapıyor bu işi.Ne gözü kızarıyor ne takarken zorlanıyor.Güle oynaya takıyo kullanıyo (: Alışana kadar gözlük de sıkıntı yapıyor insanda.Bu da öyle.Bu daha zorlar ama alıştıktan sonra çok rahat olur.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Bende o şekilde düşüyorum. Başta takma, çıkarma işleminde zorlanabilirim ama sonra alışırım.

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Gerçi benim itici dediğim renkli lensler, sen şeffaf lens kullanacaksın sanırım. Onlar belli olmuyor doğrudur.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Evet şeffaf lens kullanacağım.

Marka olarakta şu ikisinden birini alacağım

Purevision ( Veya daha kaliteli olan Purevision 2 HD)
    Air Optix ( Veya daha kaiteli olan Air Optix Day&Night)

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Evet şeffaf lens kullanacağım.

Marka olarakta şu ikisinden birini alacağım

Purevision ( Veya daha kaliteli olan Purevision 2 HD)
    Air Optix ( Veya daha kaiteli olan Air Optix Day&Night)
    2 HD derken HD'side mi varmış bunların, varsa 3D'sinden falan al bari
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Ahahaha ne güldüm ya Daha bu konuyu görmeyip uyuyanlar var. Yarın uplarım konuyu

Bu arada benim gözlerimden eskiden ögüyle bahsedilirdi. Kızlar felan hep ne kadar güzel gözlerin var derdi. Sonra nazar değdirdiler birden bir gözlük takmaya başladım Lens takınca eski övgüleri de geri kazanabilirim
    Ne oldu millet gördü de ne değişti, takmayacaksın o lensi, gözlüğe devam

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Kararımı değiştirecek birşey söyleyen olmadı henüz. O lens alınacak, takılacak.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Johnson&Johnson Aqua Care öneririm.

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Lens kullanıyorum 4 aydır, çok memnunum. Benimkiler takılıp çıkarılanlardan, minik lens kutusunu içinde temiz solüsyonla taşırsan hiçbir sorun olmaz her türlü cebe de giriyor yani. Yanında taşımak zorunda da değilsin zaten. Öneririm lensi ama sürekli gözde kalanlar çok sağlıklı olmayabilir.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Sürekli takılanı zaten 2-3 ay boyunca takmam. Arada sırada çıkarırım. Önemli olan uyurken, kalkarken uğraşmamak

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Uyurken gözünde olmamasına tavsiye ederim ben. Çok uğraştırıcı bi şey değil hem tak çıkar yapmak, 10 saniyeni alır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Benimde miyop astigmat var normalde gözlük takmam gerekiyor ama hiç bana göre değil. Aldım ve kullanmıyorum doğru düzgün. Lens kullanayım diyorum ama uğraştırır diye üşeniyorum bende. Gerçekten bu uzun süreli olan lensler kullanışlı mı acaba..
    FM Gazetesi

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Bugün gittim kontrole. 8.90 mış çapı. Bu da normalin üstünde. Her markanın 8.90 çaplı lensi yok yani. 7-8 optikçiye gittim piyasayı araştırdım. 2-3 markanın varmış sadece 8.90lık lensleri. Aralarında Zeiss en iyisi. Teleskop merceklerini felan bile bunlar üretiyormuş Pazartesi alacağım bakalım.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Bence gözlük daha iyiydi ama sen bilirsin...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

İkisini ortak da kullanabilirim. Evde gözlük dışarda lens gibi.

1 hafta lens takkım sonra pes ettim 20 mi doldurup lazer yaptırıcam artık lensi de sadece antrenmalar ve maçlarda takarım

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Lazerin ben güvenilir olduğunu düşünmüyorum. Doktorlara baktığımızda hep gözlük takıyorlar. Eğer lazer kesin çözüm olsaydı onlarda lazer yapardı.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Kaan gel bakam sorularım var sana

1- Çıkarma işlemini rahat yapabiliyorum artık ama takmayla bugünde 10 dk uğraştım. Yok mu bunun pratik bir yolu ? Lensi kutudan çıkarıyorum, avcumun içine koyuyorum, solüsyon sıkıyorum elimle ovuşturuyorum, sonra lensi parmağıma yerleştirip takmaya çalışıyorum. Buraya kadar atladığım birşey var mı ? Devamında ise sıkıntı başlıyor. Gözüme yapışmıyor lens. Elimle tam oturtucam geri kıvrılıp parmağıma yapışıyor Arada göze geliyor ama bu sefer de içinde hava kalıyor. Hava gitsin diye bastırıyorum tekrar elime yapışıyor.

2- unuttum sonra sorarım

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Kaan gel bakam sorularım var sana

1- Çıkarma işlemini rahat yapabiliyorum artık ama takmayla bugünde 10 dk uğraştım. Yok mu bunun pratik bir yolu ? Lensi kutudan çıkarıyorum, avcumun içine koyuyorum, solüsyon sıkıyorum elimle ovuşturuyorum, sonra lensi parmağıma yerleştirip takmaya çalışıyorum. Buraya kadar atladığım birşey var mı ? Devamında ise sıkıntı başlıyor. Gözüme yapışmıyor lens. Elimle tam oturtucam geri kıvrılıp parmağıma yapışıyor Arada göze geliyor ama bu sefer de içinde hava kalıyor. Hava gitsin diye bastırıyorum tekrar elime yapışıyor.

2- unuttum sonra sorarım
    Ben artık ovuşturmuyorum alıştım ama sen doğrusunu yapıyorsun brava Lens takarken şu var; mesela sağ gözüne takıyorsun diyelim. Sağ yukarı bak öyle takmaya çalış lensi. Lens gözüne yapıştığı zaman gözünle etrafı tarayarak (bunu heryeri tarayarak yaptığını düşün-> ) gözüne oturmasını sağlayabilirsin. Ben böyle böyle alıştım ama yapışmama sorunu belki lensinin süresi geçmiş olabilir. Lens sertleşip kurulaşmaya başladığı zaman öyle sorunlar çıkıyor genelde. Lens takma konusunda makyaj aynasını da öneririm.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by Revolution View Post
    Ben artık ovuşturmuyorum alıştım ama sen doğrusunu yapıyorsun brava Lens takarken şu var; mesela sağ gözüne takıyorsun diyelim. Sağ yukarı bak öyle takmaya çalış lensi. Lens gözüne yapıştığı zaman gözünle etrafı tarayarak (bunu heryeri tarayarak yaptığını düşün-> ) gözüne oturmasını sağlayabilirsin. Ben böyle böyle alıştım ama yapışmama sorunu belki lensinin süresi geçmiş olabilir. Lens sertleşip kurulaşmaya başladığı zaman öyle sorunlar çıkıyor genelde. Lens takma konusunda makyaj aynasını da öneririm.
    Yok yahu daha lenslerin 2. günü felan. Takarken önce beyaza oturtup sonra gözüme oturtmaya çalışıyorum. Yani göz bebeğimi lensin altına yerleştiriyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

15 yıldır gözlük takıyorum, hem yukarda yazılan lens tak çıkarıyla uğraşamam, okurken bile içim tuhaf oldu, hem de lazer tedavisinden korkuyorum. Alternatif bir şeyler çıkarsa haber edin bana.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Yok yahu daha lenslerin 2. günü felan. Takarken önce beyaza oturtup sonra gözüme oturtmaya çalışıyorum. Yani göz bebeğimi lensin altına yerleştiriyorum.
    Bir dediğim gibi dene takmayı istersen, bende de arada sırada oluyor ama 2-3 yoklamada sokuyorum yerine

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Tarama işlemini zaten yapıyorum, sağ üstü de denerim yarın

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

O kolaylık sağlıyor baya. Gözbebeğine 0 temas olduğundan kırpıştırıp düşme sorunu da kalmıyor

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Ovuşturmayı falan boşver Cihan Al lensi sağ işaret parmağına aç gözünü aynaya bakarak lensi bırak gözün üstüne sonra da fıldır fıldır döndür..

Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1234 SonSon

Mesaj Yetkileri