Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 39 arası toplam 39 sonuç

Konu: Felix Baumgartner Uzay'dan Dünya'ya atladı

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Yüksek binalardan, uçaktayken falan aşağıya bakınca fena oluyorum, adamın yaptığına bak. Helal olsun valla. Yalnız 1960'daki rekor ve deneme çok daha değerli bence, imkanlar falan kıyaslanmaz bile herhalde.

Bu arada Cihan ateistler mi bilmem ama, paylaştığın resmin altına "cüzdanı kapsülde unuttum" diye yazmışlar.
    Hee onu da gördüm de küfürlü diye eklemedim

Quote Originally Posted by futureless View Post
    Ahahah arada kaynamasın

Saygı duymak lazım cesaretine .
    Uzaydan atlamak derken ? Çıktığı yükseklik yeterli mi uzay kelimesini kullanmaya ? Bu konuda hiç de bilgim yok gerçi o ayrı da
    Atmosferi felan geçmiş. Uzay oluyor
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Felix Baumgartner bugün yaklaşık olarak 38.900 metre civarından atladı. Burası da atmosferin stratosfer tabakasına denk geliyor ki stratosferden sonra mezosfer ve termosfer olmak üzere iki tabakası daha var. Atlayış için planlanan yükseklik 36 km'ydi ki bu da uzay sınırı olarak kabul edilen yükseklik fakat 38.900 m civarından atladı. Yani uzaydan atlamış oluyor

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Baumgartner basınç kontrollü bir kapsülde olmasaydı kanı kaynayarak ölürdü. Atlayış sırasında da basınç kontrol elbisesinde en ufak delik oluşsa idi ölme riski vardı. “Armstrong çizgisi” ismini 1947’de ABD Hava Kuvvetleri Uzay Tıbbı Bölümü’nü kuran Harry George Armstrong’dan alıyor. Armstrong, bu olguyu saptayan ilk kişiydi.

Alıntı
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Quote Originally Posted by Stan13 View Post
    Felix Baumgartner bugün yaklaşık olarak 38.900 metre civarından atladı. Burası da atmosferin stratosfer tabakasına denk geliyor ki stratosferden sonra mezosfer ve termosfer olmak üzere iki tabakası daha var. Atlayış için planlanan yükseklik 36 km'ydi ki bu da uzay sınırı olarak kabul edilen yükseklik fakat 38.900 m civarından atladı. Yani uzaydan atlamış oluyor
    Derste 36 km olarak görmüştük biz de ama sanırım resmi sınıır Karman Hattı denilen 100 km'deki sınırmış. En azından Uluslararası Havacılık Federasyonu bu yüksekliği sınır olarak kabul ediyor.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul/Güngören

Troposfer

Atmosferin yere temas eden en alt katmanıdır. Gazların en yoğun olduğu katmandır. Ekvator üzerindeki kalınlığı 16–17 km, 45° enlemlerinde 12 km, kutuplardaki kalınlığı ise 9–10 km’dir. Katman kalınlığının ekvatorda ve kutuplarda farklılık göstermesinin nedeni, ekvatorda ısınan havanın hafifleyerek yükselmesi ve merkez kaç kuvvetinin bulunması, kutuplarda ise havanın soğuyarak çökmesi ve merkez kaç kuvvetinin bulunmamasıdır. Yani bu değişikliklerin sebebi sıcaklık farklılıkları ve merkez kaç kuvvetinin etkisidir.
    Troposfer atmosferin en önemli katmanıdır diyebiliriz çünkü gazların %75′i su buharının ise tamamı bu katmanda bulunur. Buna bağlı olarak hava akımları, bulutluluk, nem, yağışlar, basınç değişiklikleri gibi bilinen bütün meteorolojik olaylar bu katmanda meydana gelir, güçlü yatay ve dikey hava hareketleri de bu katmanda oluşur. Troposfer genellikle yerden yansıyan güneş ışınlarıyla ısınır bu nedenle alt kısmı daha sıcaktır ve yerden yükseldikçe sıcaklık her 200 metrede 1°C azalır.
    Stratosfer

Troposferden itibaren 50 km. yükseliğe kadar uzanır. Yatay hava hareketleri (rüzgarlar) görülür. Su buharı bulunmadığı için dikey hava hareketleri oluşmaz. Yalnızca yatay hareketlerin oluşması da diğer tabakalar ile stratosfer arasında bu katmandan kaynaklanan bir taşınım olmamasına sebep olur. Bu durum çok tehlikeli olabilir çünkü diyelim ki bir yanardağın patlamasından ortaya çıkan küller troposferi aşıp stratosfere ulaşırsa burada birikir ve kalıcı bir kirlilik oluşturur. Sıcaklık değişimi olmayan yer 11-25km arasıdır. Stratosferin sıcaklığı -55 ile -3 derece arasında değişir. Stratosferde yerçekimi azaldığı için cisimler gerçek ağırlıklarını kaybederler. Bu katmanın üst kısımlarında ozon gazları bulunur ve güneş ışınlarını çeken bu gazlar katmanın ısınmasına nedendir. KAYNAK: wikipedi

Adam bildiğin Stratosferden atladı ve o katmanda METEOROLOJİ BALONLARI olur. Yani o yüsekliğe BALONLA çıkılabilir.Sözlükte yazmış olan arkadaş biraz paronayak biri sanırım. Neyse sizleri aydınlatmak benim için bir zevkli. İnsanların emeklerini bu kadar kolay karalamamak lazım. Ufak araştırmalar sizi mantıklı sonuçlara götürecektir. Saygılar

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Canlı yayında izledim, adamlar neler yapıyor. Biz hala bir topun peşine koşanları izlerken heyecanlanalım.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Atlama yetenegine sahip baska bir adam

Ses hızını geçemedi herhalde

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Gectidiye okudum ben
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri